Tárgyalás elhalasztási kérelem


janika2922 # 2018.10.20. 19:19

Sziasztok a kérdésem a következő lenne november 13 ra tüztek ki tárgyalást zaklatás,ügyben mint vádlott az ügyészség felfüggesztett szab. vesztést kér. Sajnos külföldön dolgozom december 20 ig kérhetem hogy helyezzék át egy januári vagy,februári idöpontra a,tárgyalás idöpontját ? Mi ennek a menete postai uton irjak ?a,választ elöre is köszönöm

SzenKa # 2017.01.09. 13:28

Köszönöm.

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.09. 12:55

Tisztelt SzenKa
Egy telefon még semmibe.

SzenKa # 2017.01.09. 11:36

Tudja felettébb nehéz félre tenni a sérelmeket, ha 2013 óta folyamatos jogi sérelmek érik az embert. Nehéz félre tenni a sérelmeket, ha az, aki vádol, hamisan vádol. Nehéz félre tenni a sérelmeket, amikor sok helyen azt olvasom, hogy nem emeltek vádat a nem fizető apa ellen, mert azt nyilatkozta, hogy ő akar fizetni, de nem tud annyit, amennyit kell. Nehéz félre tenni a sérelmeket, ha a kezdeti nehézségek ellenére mára már többet is utalunk, mint amennyit a bíróság megítélt. Nehéz félre tenni a sérelmeket, ha a saját gyerekei megélhetése veszélybe kerül, csak mert Mo.on tönkre lehet tenni egy embert, aki becsületes.
Ha felhívom Önöket, az a telefonszámlán kívül milyen költségbe kerülhet nekem?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.09. 11:26

A leggyorsabban fax útján tudja tájékoztatni a bíróságot új információról, kérelemről,beadványról stb. Ehhez a birosg.hu nyújt segítséget. Nincs annak akadálya, hogy esetlegesen jövedelem igazolással támasszák alá vagyoni helyzetüket.

Nincs mód még ilyen kibékíthetetlennek tűnő ellentétek esetében sem, hogy ne legyen jelen a sértett ha ott akar lenni. Meg kell próbálni erre a rövid időre a sérelmeket félre tenni.

SzenKa # 2017.01.09. 11:01

Az anyagi helyzetünk igazolásaként mellékelhetek egy kimutatást, hogy mennyi jövedelem jön be, és mennyi az, amit havonta elköltünk?

SzenKa # 2017.01.09. 10:44

Értem. Mivel relatíve rövid az idő, hogy tudom tájékoztatni a bíróságot, hogy halasztást kértünk? Mivel február 3.-ra írták ki az első tárgyalást, ma tudom postára adni a levelet.
Vagyis nem kérhetjük a bírónőt, hogy ezen a tárgyaláson ne legyen jelen a sértett? Nyilván részt kell vennie benne, de nem szeretnénk vele találkozni. És azt sem, ha ezen a tárgyaláson ott lenne.
Higgye elég sok feszültség, és düh van bennünk, nem lenne jó kimenetele. Nem hivatkozhatunk kibékíthetetlen ellentétre?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.09. 10:38

Kedves SzenKa!

Van lehetőség előzetesen és utólagosan is kimenteni magát. Tájékoztathatja előzetesen az eljáró bíróságot, hogy a munkája és jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a tárgyalásra Magyarországra jöjjön/jöjjenek.

http://lorik.hu/…oeljarasban/

Arra viszont nincs lehetőség, hogy a sértett az eljárásban ne vegyen részt, hiszen vannak jogai és kötelezettsége. Az hogy az egyes jogával él-e azt saját maga dönti el.

http://lorik.hu/…rtett-jogai/

SzenKa # 2017.01.09. 09:52

Igen. De most biztos nem tudunk kifizetni sem repülőjegyet, se semmit. Ezért szeretnénk elhalasztatni a tárgyalást.

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.09. 09:24

Tisztelt SzenKa!

Az lenne a kérdésem, hogy büntetőeljárásban idézték a férjét vádlottként?

SzenKa # 2017.01.08. 19:12

Szép jó estét!

A férjemet beidézték gyerektartási ügyben a bíróságra, de a megadott tárgyalásra nem tudunk elmenni. Mi No.ban élünk, és nem olyan egyszerű családostul átautókázni 2,5 országon keresztül, plusz az útiköltséget is ki kell valahogy sakkoznunk.
Ezért szeretnénk, ha a tárgyalást elhalasztanák májusra. Addigra talán már meg lesz a pénz az útiköltségre, meg természetesen egy kis időt is nyernénk.
Tanácsra lenne szükségem, hogy mit kellene a halasztási kérelembe írni, hogy a bíróság megadja ezt a pár hónap haladékot.
A tárgyalásra természetesen el akarunk menni, csak akkor nem tudunk, amikor a bíróság kitűzte.

Illetőleg még egy kérdés, hogy nem szeretnénk, ha a sértett jelen lenne ezen a tárgyaláson. Ezt lehet kérni a bírónőtől? Vagy eleve nem lesz ott?

Válaszukat tisztelettel megköszönöm.