Ez valami vicc?


Zöldövezeti11 # 2017.03.01. 08:38

Még egy kis szociológia vagy ahhoz hasonló .
1945 után a legyőzöttek reagálása a győztesek irányába .
Ahová az US Armi katonái tették be a lábukat, ott a tiszteknek volt respekje. Majd minden lány álma, jó nem mindé de soké az volt, hogy egy amerikai tiszt felesége legyen. (Megjegyzem most az 3. világban ez már nem így van ). Aztán felénk ahová a fényes vöröshadsereg jött, olyan nem fordult elő hogy orosztiszti feleségnek vágyakoztak volna az eladó lányok.
Kivétel azért akadt. Volt egy fiatal nő aki azért tábornokhoz ment hozzá ( igaz a családja kitagadta ).
Aztán felénk 56 után volt egy szov. helyőrség. 57 -58 -ban még a bakák is kijárhattak. Így elég sok szőke cigánygyerek született. 59 -től 91-ig a szovjet baka csak zárt alakzatban mehetett közterületre tiszt kíséretével.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.01. 08:18

Jónak mondod. :D

Zöldövezeti11 # 2017.03.01. 08:10

Emlékeztetlek, hogy régebben volt minden katonai helyőrségben un. Fegyveres Erők Klubja.

Emlékszünk !! Egy alföldi középvárosban egy középiskolai kollégiummal szemben volt. Egyszerűen tisztiklubnak nevezték.
A híre ? Hogy úgy mondjam inkább hírhedt volt.

Mint a híres 40 évben a demokratikus hadsereg tisztjeinek a megítélése is.
Csak annyit : a tisztek szégyelték az egyenruhát.

Dr.Attika # 2017.03.01. 04:42

"Erősen kétlem, hogy az eltávozáson lévő elítéltet - ha be is fizeti a szállásdíjat - beengednék egy kellemes közös nyaralásra a fogvatartóikkal és családjukkal."

A helyzet az, hogy ha és amennyiben a BV lehetővé teszi az üdülő külsősöknek is az igénybevételt, akkor azon az alapon nem tagadhatja meg a szoba kiadását, hogy a vendég a fegyintézetből a szabadságát tölti ". Ez súlyos diszkrimináció lenne.

Emlékeztetlek, hogy régebben volt minden katonai helyőrségben un. Fegyveres Erők Klubja. A bejáratnál ki volt írva, hogy "A helységet csak a fegyveres erők hivatásos, továbbszolgáló és polgári alkalmazottak és azok családtagjai látogathatják." Ezen belül már nem lehetett diszkriminálni. Hogy a sorkatonák se legyenek diszkriminálva, lehetővé tették, hogy a háromszoros kiváló katonák is kaphattak belépési engedélyt. Ami sokat nem jelentett hiszen kiváló katona címet kiképzési időszakot követően lehetett megszerezni. Három kiképzési időszak volt, tehát háromszoros kiváló katona csak a leszerelés napján lehetett valaki. Nem sok igény volt a leszerelőknél, hogy a leszerelést követő napon a FEK-be menjenek, így szinte kizárt volt, hogy sorkatona vegyüljön a hivatásos állománnyal a Klubban. Mégis ezzel a szabállyal elkerülhető volt, hogy a sorkatonák diszkriminációja szóba jöhessen.

Grave7 # 2017.02.28. 17:23

@Zöldövezeti11:
Jogszabály meghatározza az idézés kötelező tartalmi elemeit, tehát ez minden esetben így történik, akár tanú, akár gyanúsított az idézett személy.

Szépen is néznénk ki, ha "kéremszépen ekkor meg ekkor jöjjön ide" levélre simán "nem"-et írna az illető, vagy el se menne, hiszen úgy gondolja nincs semmi következménye ennek. Pont ezért kell a figyelmeztetés, hogy ha nem jön el (és nem is menti ki magát), akkor lehessen jogkövetkezményt alkalmazni.

Zöldövezeti11 # 2017.02.28. 17:03

Nos ide írom !
Novemberben vidéken egy rokon ingatlan látogatás idején pont a ház előtt volt egy verekedés. Pár pillanat az egész. Az egyik illető leütötte a másikat. A fiam kihívta a mentőket, majd a rendsőrséget is. Adatfelvétele, helyszínelés stb.
Majd úgy 3,5 hónapmúlva kap a fiam a redőségtől egy idézést. Ez is ok.
Na de az nem, hogy a levél szintiszta agresszív fenygetés. Ilyenek lennének a szolgálunk és védünk képviselői ??
Tanulság soha életemben tanúnak nem ajánlkozóm. nem láttam semmit a mottó !

Öreg Tölgy # 2017.02.10. 10:20

Mondom, hogy tart még a jelszólopás.

Kattints rá a szállásdíjak menüpontra. Három kategória van, elsőként a BV dolgozók, a szabad férőhelyekből a BM alá tartozó más szervek személyi állománya, és ha még mindig van szabad férőhely, akkor külsős személyek számára.

Erősen kétlem, hogy az eltávozáson lévő elítéltet - ha be is fizeti a szállásdíjat - beengednék egy kellemes közös nyaralásra a fogvatartóikkal és családjukkal.

A BV-nek egyébként több üdülője is (Igal, Pilisszentkereszt), de egyikben sem a fegyházban megfáradt elítéltek töltik a szabadidejüket.

Dr.Attika # 2017.02.10. 09:54

Miért lenne vicc. Üdvözlendő a Sopron Kőhidai Fegyház és Börtön kezdeményezése. Fegyház fokozatú fogvatartottak esetében is lehet két óra fegyintézeten kívüli látogatást engedélyezni. Lehetőség van 2 vagy 5 nap eltávozásra. Jobb ezt az időt ott Sopronkőhidán eltölteni ezen üdülési környezetben és a rövid időt nem utazással tölteni.
Nappal a családdal , este éjszaka a hitvessel, barátnővel.

pappcs # 2017.02.10. 09:36

http://www.skfb.hu/ Érdemes az oldalt megtekinteni. Valaki vicces kedvében lehetett :D