Vádirat érkezett!


batka75 # 2017.03.08. 10:26

Hogy milyen büntetés lesz majd a bíró dönti el. Jobb irányba is változhat (bár kinek mi a jobb)azért felmentés nem lesz. Nem kötelező a vádiratra válaszolni. Ha lesz tárgyalás akkor annak időpontjáról a bíróság értesíti. A cselekmény a körülmények eddigi ismeretében nem tartozik a kötelező védelem esetibe így nem fognak kirendelni védőt. A beismerő vallomást és a megbánást a bíró értékelni fogja. Hogy fogadjon-e egy ügyvédet?..hát..ha egy ügyvédet kérdez biztosan.Nekem lesújtó tapasztalatim vannak, de biztos nekem vannak rossz élményeim.

Dr.Attika # 2017.03.08. 06:06

Ne költsön ügyvédre. Minek is?

David1986 # 2017.03.06. 06:12

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni! A napokban megkaptam egy vádiratot, amelyben felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolnak. Ezt a tényállást orvosi iratok, szakértői vélemény, 1 tanú, a sértett és az én beismerő vallomásom támasztja alá. Az ügyben a Szegedi járásbíróságnak van hatásköre.Az ügyész indítványozza közérdekű munka kiszabását és a bűnügyi költség megfizetését és tárgyalás megtartását.
15 napon belül meg kell jelölni a bizonyítási eszközöket... kérhetem az ügy nyilvános ülésén való elbírálást ez pl mit jelent? ha nem válaszolok a vádiratra akkor történik valami? Nem tudom érdemes -e ehhez ügyvédet fogadni, vagy ha nincs kirendelnek egyet?(erre nem igazán akarok költeni, ha nem muszáj) így már biztos lesz tárgyalás? Igazából teljes beismerő vallomást tettem,büntetlen elő életű vagyok. video is készült az esetről és több tanú is látta a történetet. Egyébként ebből biztos közérdekű munka lesz büntetésként vagy ez még változhat jobb irányba? bocsi a sok kérdésért :)