Lopás általános iskolában


Öreg Tölgy # 2017.03.28. 04:21

Tisztelt mackolacko,

pont azért teheted meg, mert ennyiben hagyod. Írásban leírt, tértivevénnyel feladott feljelentést nem tudnak lepapírozni. Ráadásul egy telefon pont olyan dolog, amit ha átkódolás nélkül üzembe helyeznek, akkor bármikor, azonnal detektálható, hol volt és kinek a kártyája van vagy volt valaha egy percre is benne.

mackolacko # 2017.03.27. 20:35

Kedves Öreg Tölgy,

Köszönöm szépen a választ. Sajnos elvesztettem minden reményt. Van két gyanúsított is, kihívja az iskola a rendőrséget, és a rendőrség semmit, értsd, szó szerint SEMMIT nem tesz az ügyben, amikor még ott vannak a kölykök a helyszínen, se kihallgatás, se kipakoltatás, se a szülők megkeresése, akkor nem hiszem, hogy majd napokkal később az én feljelentésemre bármit is tesznek. Majd lepapírozzák és ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy semmit nem tehetnek. Állítólag azt mondták a rendőrök az osztályban, hogy kérik az elkövetőt, borítékba tegye bele a telefont és adja le a portán.
Ez egy kabaré.
Teljesen kiábrándult vagyok. A szülőkkel kiszúrnak, az elkövető meg röhög a markába, holnap már két telefont fog ellopni.

Öreg Tölgy # 2017.03.27. 17:36

Kedves mackolacko,

tegyél te feljelentést (írásban). Akkor legalább nem is tudják lenyelni. Annyiban igaza van a rendőrnek, hogy a helyszínen, gyerekkel szemben büntetőeljárási intézkedést nem tehet. Te viszont nem tudhatod, gyermek vagy felnőttkorú lopta-e el a telefont, ha ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel, el kell rendelniük a nyomozást. Egyébként a helyszínen, egy 12-13 éves gyereknek nincs törvényes képviselője?

mackolacko # 2017.03.27. 14:08

És tényleg az iskola nem pakoltathatka ki a gyerekek táskáját? Kb. tizenöt évvel ezelőtt még csináltak ilyet a tanárok, meg is lett a tettes.

mackolacko # 2017.03.27. 11:53

Kedves Fórumtársak!

Nemrég telefonált a hetedikes fiam iskolájából egy tanárnő, hogy a folyosón ellopták a fiam mobiltelefonját. Kihívták a rendőrséget, de a rendőrség azt mondta, nem tehet semmit, mert kiskorú gyermekekről van szó, és csak akkor tehetnek bármit, ha életellenes bűncselekmény történt. Azt kérte a rendőrség állítólag, hogy keressem elő a telefon papírjait és menjek be a rendőrségre feljelentést tenni, mert talán be tudják mérni.
Sajnos ma 250 km-re vagyok az iskolától, ezért nem tudok feljelentést tenni. Egy jogász ismerősöm azt mondta, helyettem megteheti ezt az iskola is, mivel tanítási időben a tanár látja el a szülei felügyeleti jogokat. A rendőrség pedig azt követően intézkedhet, hogy megtörtént a flejelentés, addig nem. Mivel most még TALÁN az iskolában van a telefon, ezért ez sürgős lenne.
Felhívtam a tanárnőt, de ő nem hajlandó feljelentést tenni, "úgysem tenne a rendőrség semmit".
Szerintetek mit kellene tennem?
Utánaolvastam a neten az iskolai lopásoknak, és eléggé ellentmondásos cikkek születtek. Az egyik cikkben pl azt írják, hogy egy takarítónő sorozatban ellopta a tanulók pénztárcáját, ezért AZ ISKOLA feljelentést tett. Egy másik cikkben viszont azt írják, hogy hiába lopták el egy gyerek laptopját az iskolában, csak a szülő vagy a diák tehet feljelentést, az iskola nem, mivel a laptop nem az iskola tulajdona.
Kérlek, tegyetek rendet ebben a káoszban egy nem jogász fejében. :) Köszönettel