felterjesztés másodfokra


Nickole21 # 2017.06.08. 08:20

Sziasztok! a Segítségeteket szeretném kérni! A párom jelenleg egy egy éves börtönbüntetését tölti ami szeptemberbe lejár,és utána kezdené meg a felfügesztett büntetését ami 8 hónap!(jövő májusban jönne haza) A napokban halotta bennt egy elítélt ügyvédtől,hogy esetlegesen perújítással,hatályonkívűl helyeztetéssel élhet,a felfügesztettre,amit még 2012-ben kapott! Az ő távollétében tartották meg a tárgyalást,és csak levélben értesítették arról,a felfügesztettről amit az édesanyja vett át a nevében! Kérdésem a következő: van e lehetőség a hatályonkívűl helyeztetésre 5 év elteltével? Azt olvastam,hogy ennek is van egy beadási határideje...fellebezés nem történt!Köszönöm szépen!

Blanka_ # 2017.05.06. 11:09

Hm, kár :(
Köszönöm a választ!

Öreg Tölgy # 2017.05.06. 09:34

Azért, mert nincs.

Blanka_ # 2017.05.06. 09:08

Üdvözletem!
Elsőfokú ítéletet megfellebbezte az ügyész és a védelem is. A tanácselnök írt egy bírói intézkedést, hogy az ítéletet adják ki a vádlottaknak, védőknek, ügyésznek, stb. Kérdésem az, hogy ennek a bírói intézkedésnek vannak-e formai követelményei? Kell-e legyen rajta pecsét pl, vagy kell-e szerepelni nyomtatásban a bíró nevének? Ugyanis csak annyi szerepel a dátumon kívül, hogy "bíró" és egy olvashatatlan aláírás, ami számomra kissé fura.
Van jelentősége a dolognak, azt most nem részletezem, elsőre is túl hosszú voltam. Neten próbáltam utánakeresni, de nem találtam semmit a bírói intézkedés formai követelményeire vonatkozóan.