ittas vezetés,segítségnyújtás elmulasztása


Nick Name # 2005.05.03. 03:44

Ha személyi sérülés nem történt, akkor nem lehet segítségnyújtás elmulasztása, csak cserbenhagyás (ami némileg enyhébb).

Arra lehetetlen válaszolni, hogy mikor lesz a tárgyalás, sok mindentől függ (pl. alapvető, hogy melyik bíróság jár el, budapesti-e vagy vidéki).

Az utánképzést szerintem csak a jogerős ítélet után lehet elkezdeni, elméletileg még az is lehet, hogy felmentik vagy nem tiltják el a vezetéstől.

Szerintem először is érdeklődni kellene, hol van az ügy (rendőrség, ügyészség vagy bíróság), aztán ennek függvényében lehet továbblépni.


Nick Name

szasimo # 2005.05.02. 11:16

A férjemnek 2004.februárjában bevonták a jogsiját ittas vezetésért és segítségnyújtás elmulasztásáért (személyi sérülés nem történt). Azt szeretném megtudni, hogy ilyenkor kb. mennyi időbe telik míg kitűzik a tárgyalást, és azt, hogy mivel mindenképpen újra kell vizsgáznia, a tanfolyamot mikor kezdheti el? Van aki azt mondja, hogy csak a tárgyalás után, van olyan is aki állítja, hogy akár most is kezdheti.Azt is szeretném megtudni, hogy ilyenkor hová kell menni elkezdeni az egészet.