Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Kollégiumi fegyelmi eljárás

nonolet # e-mail 2017.05.21. 00:05

Mi a gond az eljárás indítással?

Ha név és "bűn" valódi volt >> jogos és rendben van.
Ha nem valódi, akkor meg úgyis tiltakozik az illető.

Igen,
a vonatkozó fegyelmi szabályzatot
BE KEL TARTANI! az eljárás során.

Ha nem tartják be akkor tiltakozz!

Ha a tiltakozás ellenére sem tartják be,
akkor
lépj egy szinttel feljebb és ott tiltakozz...

Egy leendő értelmiséginek ezt végig kel tudnia vinni!

matesrac #   2017.05.20. 22:17

Egy név alapján megbüntetni valakit, mindenféle igazolás nélkül hivatalos? Ennyi erővel "ellenség" nevét igazán kellemetlen helyzetbe hozható akárki.

Szomorú örökös # e-mail 2017.05.19. 13:59

matesrac

az egyetemi kollégiumban beléptető rendszer működik, abból az okból, hogy csak az legyen ott éjszaka, aki oda tartozik

Minden kollégiumban szerintem ezt nagyon szigorúan veszik, ezért is van a beléptető rendszer. Itt komoly szabályszegés történt, szerintem nem arra kéne utazni, hogy ejtsék az ügyet, hanem inkább tanulni belőle és legközelebb tartózkodni az ilyen történetekben való részvételtől.

magában a Neptun rendszerben is látható lesz a dolog, ami egy hivatalos portálja az egyetemeknek. Szerintem hivatalosabb módnak kellene lenni a kollégium felől, mert a szó elszáll, az írás megmarad.

Neked ez nem elég hivatalos? Szerintem a Neptun rendszerben is írva kerül rögzítésre.

Burn Out # e-mail 2017.05.19. 12:14

így a vizsgaidőszak elején, inkább tanulni kellene :)))

matesrac #   2017.05.18. 20:58

Üdvözlök mindenkit.

Adott egy szituáció, miszerint az egyetemi kollégiumban beléptető rendszer működik, abból az okból, hogy csak az legyen ott éjszaka, aki oda tartozik.
A beléptető rendszeren kívül bent volt egy ismerős, ezt a kollégiumi bizottság észrevette, és a személy ellen fegyelmi eljárást kezdeményezett, csupán megkérdezett név alapján.

A kérdésem arra irányulna, hogy ilyen hivatalos ügyekben, ha "bűncselekmény" történik, akkor jegyzőkönyv nélkül miként indíthatnak bármiféle eljárást? Ez alatt csak egy nevet kértek. Tehát akár az illető hazudhatott is volna.
Sem hallgatói kártyát, személyi igazolványt nem néztek. Aláírni nem kellett jegyzőkönyvet, amin beismerné az ember a tettét.
Azért gondolom ezt hivatalos ügynek, mert magában a Neptun rendszerben is látható lesz a dolog, ami egy hivatalos portálja az egyetemeknek. Szerintem hivatalosabb módnak kellene lenni a kollégium felől, mert a szó elszáll, az írás megmarad.

Valamint egy plusz dolog: Az eljárás megindításáról nem ír külön fejezetet a kollégiumi szabályzat, csak annyit, hogy a fegyelmi bizottság tagjai kezdeményezhetik. Egy másik helyen pedig szerepel, hogy amire nem térnek ki külön, arra az egyetemi szabályzat vonatkozik. - Eszerint pedig kell a határozathoz jegyzőkönyv, bizonyítékok, aláírás mindenkitől. Ez nem teljesült semennyire.

Nem a cselekmény megléte az ami miatt engem elkeserít a dolog, hanem az, hogy néhányan mennyire élvezik azt, hogy "hatalmuk" van a többiek felett. (Pont a tegnapi napon láttam, hogy egy bejövőt pont ugyanez az ember "elkapott" bejövetel közbe, és az alábbi hangzott el: "fegyelmit is kaphatnál, de mivel te vagy, csak szólok"
De gondolom a hallgatói szervezeteket nem kell bemutatni.

Van valami lehetőség szabálytalanságra is hivatkozni, ezáltal ejtetni az egészet?

Köszönöm előre is a véleményeket!