Sürgős!!!


kores # 2005.06.29. 13:35

Szia
Igazad van igy szol pontosan, én nem jegyzem meg ennyire szó szerint a meghatározásokat s igy csak felszínesen emlékszem,bent nagyon sok könyvet olvastam a témában.
kores

Nick Name # 2005.06.29. 12:38

Kedves kores,

kérdésedben ott a válasz: az előzetes nem büntetés. Ehhez képest, ha mondjuk valaki 1 év 6 hónapot kap, akkor annak kell arányosnak lenni az alanyi és tárgyi büntetéskiszabási körülményekkkel, függetlenül attól, hogy esetleg az előzetes beszámításával már nincs belőle hátra semmi, vagy éppen még az egész hátra van.
Egyébként olyan szabály, amit Te írtál, kimondva nincs, a büntetés-kiszabás szabálya a következőképp szól:

Btk 83. § (1) A büntetést - céljának (37. §) szem előtt tartásával - a törvényben meghatározott keretek között úgy kell kiszabni, hogy igazodjék a bűncselekmény és az elkövető társadalomra veszélyességéhez, a bűnösség fokához, továbbá az egyéb súlyosító és enyhítő körülményekhez.

Persze ez csak az elmélet, gyakorlatban valami szerepet mindig játszik a döntésben. Nehezebb a helyzet többvádlottas ügyben, ahol a belső arányosság miatt az egy-egy vádlott büntetéséhez való hozzányúláskor mindig tekintettel kell lenni a többiére is.


Nick Name

kores # 2005.06.29. 07:56

Szia Cola!
Eszemben sincs védeni,sőt inkább azt mondom hogy sokakat el sem ítélnek aki odavalo,csak vannk ilyen furi esetek amikora miértre nem találom a választ.
kores

Cola (törölt felhasználó) # 2005.06.29. 04:50

azért ne legyünk felháborodva, ha egy bűnözőnek börtönbe kell vonulnia...

kores # 2005.06.28. 19:59

szia N.N!
Igen,ez tudom,hogy igy van,már azt is tudom,hogy az előzetes nem büntetés,hanem eljárásjogi cselekmény.Olvastam olyant hogy a végrehajtanó szab.vesztésnek illeszkednie kell az egyénnek a társadalmoba való visszailleszkedéséhez.A példánkban ez hogyan illezkedik?
kores

Nick Name # 2005.06.28. 04:36

Természetesen semmi értelme nincs évek után két hétre visszaküldeni valakit, de a büntetés kiszabása során sok minden figyelembe vehető, kivéve az addig előzetesben töltött idő.


Nick Name

kores # 2005.06.27. 18:47

sziasztok!
Ez Pest Megyei B.-on volt,egy autotolvaj banda ügyében hozott a tanács itéleteket,köztük ezt az ominozust is,ha jol emlékszem tizenkettő vagy tizenhárom napra kellett visszamenni a delikvensnek.Az elkövetés után öt évre sikeredett lezárni az ügyet,én mint laikus mai napig nem értem igy ebben a formában mi értelme volt visszakűldeni bárkit is.Tudja valaki?
kores

bigger # 2005.06.27. 13:27

Szia Nick!

Köszönöm a választ, megpróbálok akkor keresni egy topicot.

Köszi addig is, további szép napot!

Nick Name # 2005.06.27. 12:43

Kedves bigger,

a 8:40-es kérdésedre válaszolnék kores helyett, ha nem baj: természetesen, akár egy le nem töltött napot is le kell tölteni, illetve csak amiatt nem lehet enyhébb büntetést kiszabni.

A nekem szóló kérdésedet javaslom, hogy tedd fel egy ezzel foglalkozó topicban, a végrehajtás ugyanis ugyanúgy folyik, mint egy polgári ügyben, a polgári végrehajtó csinálja, nekem nincs rálátásom.

Üdv,


Nick Name

bigger # 2005.06.27. 09:45

Szia kores!

Még annyit elárulsz, hogy helyileg hol volt ez az ítélet? És milyen típusú ügyben?

Előre is köszi

bigger # 2005.06.27. 06:45

Szia Nick!
Újabb kérdésem lenne.
A házamat zár alá helyezték és ugye el fogják majd árverezni. A kérdés az, ha megvan a 2.fok és esetleg nem kell mennem , akkor mennyi időm van arra, hogy kiköltözzek? Mi a gyakorlat időben erre vonatkozólag?

Mert mostanában hallottaqm, hogy a Benkő p ex neje 1 éve be sem vonult és még mindig a lefoglalt házban bújkált. Eddig nem jutott oda a végrehajtás?

Köszi a választ!
Szép napot!
B.

bigger # 2005.06.27. 06:40

Szia!

Hát ez elég vicces!
Ezek szerint akár 3 nara is visszaküldik az embert ?

kores # 2005.06.20. 16:56

sziasztok
Az Én ügyemben (10vádlott volt benne)10 honap előzetest tőltő ,kapott 14 honap börit.A z itélet után a biroság folyosolyán azon röhögcséltek ,hogy előbb otthon lesz,mint hazaér a bentrő
l irt levele.
kores

bigger # 2005.06.13. 09:22

Szia Nick!

Köszi a választ, meglátjuk mi lesz és főként mikor.

Ha lesz még kérdésem vagy valami fejlemény jövök ide hozzád ezerrel!:-))

Köszi mindent!

Szép Napot!

Nick Name # 2005.06.13. 03:41

Kedevs bigger,

utólag s köszi a jókívánságot. A büntetés kiszabáa kapcsán bármi megeshet. Br elméletileg neem lenne szabad figyelembe venni a büntetés kiszabásánál, hogy ki mennyit volt előzetesben és mennyi a hátralévő idő, tapasztalataim szerint nem kizárt, hogy előfordul.

Üdv:


Nick Name

bigger # 2005.06.11. 08:55

Szia Nick!

Nagyon köszönöm a leveled, ez egy kis erőt ad a küzdelmemben.

Ez a felező csak annyiban sántít nálam, hogy én 2 hét híjján voltan 1 évet előzetesben. Tehát ha ezt alkalmazná a T bíróság, akkor azt jelentené, hogy 2 hétre kellene bevonulnom. Azt még kibírnám, de gondolom, hogy ilyen ítéletet ők nem szívesen hozznának nem? Vagy megesik az ilyesmi?

Még annyit kértünk a végén alternatívaként ha kvázi semmit nem tudnak elfogadni akkor legalább fogházra minősítsék . Akkor ez valamicskével több, mint 4 hónapot jelentene. De nagyon remélem erre nem kerül sor.

Az autós ügy 2 hete történt, azóta nem kaptunk semmiféle feljelentést, persze lehet ez sem megy gyorsan. Remélem minnél előbb megkapom a papírokat.

Köszi a válaszokat, nagyon jó pihenést a hétvégére!

Üdv

Bigger

Nick Name # 2005.06.10. 07:36

Szia Bigger!

A felezés - gondolom a Btk 47.§ /3/ bekezdésre gondolsz, - jó ötlet, azt feltétlenül vegyétek bele. Más alternatívának nem látom az értelmét. Feltételezem, hogy a további ennyhítésre gondlsz, hogy már kitöltött legyen a büntetés, de azt - ha úgy gondolják - úgyis megteszik. A felezés nem ennyire kézenfekvő, pedig jó eszköz arra, ha valaki cselekményének nagy a tárgyi súlya, de kedvezőek a személyi körülményei.

A kocsi kapcsán nyugodj meg, azt attól kezdve használhatjátok, amióta jogerős a zár alá vételt megszüntető végzés. Az, hogy a rendőrség mit kapott, vagy mit nem, ügyviteli kérdés, Ti a jogerős végzéssel utólag is igazolhatjátok a jogszerű használatot.

Neked is kelemes hétvégét kívánok, üdv:


Nick Name

bigger # 2005.06.10. 06:02

Jó reggelt Nick!

Örülök, hogy valaki már visszatért hozzám.
A fellebezést már megírtuk, tulajdonképpen azokat a dolgokat írtuk bele, amiket már itt is megrágtunk.
Az szüleim és az én betegségeim, a megbánás, kármegtérítés, jó magaviselet az előzetes alatt, valamint a jelenlegi munkahelyem és jó teljesítményem. Hát meg látjuk mire lesz elég:-)

A másik kérdésem szokásos dolog e , hogy kérem a bíróságot arra, ha nem látja lehetőségét a felfüggesztettnek, akkor még azon kívül más alternatívákat is kérjek?
Gondolok itt felezésre stb..?

A másik kérdésem pedig lentebb volt a zár alatt lévő gépkocsival kapcsolatban.

Köszönöm, hogy segítesz és nagyon jó hétvégét neked és kicsivel jobb időt is!

Üdv

Nick Name # 2005.06.10. 03:42

Kedves bigger,

mondd a kérdésed! Természetesen szívesen válaszolok bármire (bár pont most hétvégén nem leszek itthon). És ha lehet, egy picit szűkebben annál, minthogy mi legyen a fellebbezésben...:)))


Nick Name

bigger # 2005.06.09. 11:57

Hahóóóóóóóó!

Senki nem beszél már velem?

Mi történt veletek?

bigger # 2005.06.07. 07:22

Szép Napot!

Mindenki nagyon eltünt!!
Nem válaszol senki??

Ma megyek az ügyvédemhez megírjuk a fellebbezést. Adhatnátok némi jótanácsot mi az ami feltétlen legyen benne. Persze az ügyvéd valószínűleg tudja mit írjunk, de hátha valami fontos dologon átsiklanánk, aztán lehet, hogy fontos lenne.

Várom a leveleket!

Textilhal! Minden ok???

Üdv és szép napot Mindenkinek!

bigger # 2005.06.03. 06:24

Jó reggelt Textilhal!

Remélem teljes már a regenerálódás !

Sajnálom , hogy a lábaddal ez van, de talán tényleg elveszi kicsit a figyelmedet másról .:-))) Remélem minden rendbe jön hamarosan.!

Van valami új fejlemény?

A telefonkártya nagy kincs odabent! De ezek szerint többet telefonálhat, mint mi az előzetesben. Ott csak hetente 1x5 perc u.n családi és 1x5 perc ügyvéd. Hát ez semmire sem volt elég. Pláne ha pl az ügyvédi irodában nem az ügyvéded vette fel, -mert nem volt bennt-akkor is úgy vették , hogy megvolt a heti beszélgetésed. Elég gáz volt.
Nem szeretném újból átélni.

Na látod, ez az amit nem tudok, hogy ők honnan fogják azt tudni, hogy példamutatóan élek, meg hogy rendben van minden körülöttem??

Remélem valahogy megoldódik. Minden este mostanában lefekszem és azon kapom magam, hogy az jár a fejemben, hogy mit fogok mondani az utolsó szó jogán.?

Na most megyek dolgozni, este vár egy jó kis Neoton koncert, holnap meg a balatonon egy szülinapi buli.

Jó hétvégét mindenkinek!

Textilhal # 2005.06.01. 10:25

Kedves bigger!

Köszönöm a gratulációt, a pihenés valóban jól esett és úgy érzem, meg is érdemeltem már. Sajnos egyelőre az álláskeresés csúszik egy kicsit, mert megint műteni fogják a lábamat, most éppen Budapesten. Pontosan még nem tudom, mikor, mert az a prof aki csinálni fogja, jelenleg külföldön tartózkodik. Kb. 3-4 hét múlva derül ki, hogy mikor lesz az operáció. Részleteket is akkor tudok majd meg a műtétről. Most annyit tudok, hogy ez egy új eljárás, 1-2 hónapja alkalmazzák, de csak Bp-en és csak egy kórházban. Az én problémámra azonban éppen ez a legjobb megoldás, úgyhogy érdemes belevágni (szó szerint...) és megpróbálni. Bár nem lesz egyszerű (cuccolni, utazni, látogatni, hazajönni stb.), de majd lesz valahogy. Úgy még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy! :)

Arra, hogy valóban megbántad amit tettél és azóta is példamutatóan élsz, kézzelfogható bizonyíték az, hogy jó munkahelyed van, ahol igencsak megállod a helyed és elégedettek veled. Én úgy érzem megtudod majd győzni őket (Tisztelt Bíróságot) arról, hogy az előzetesben töltött idő elég volt neked, már teljes mértékben megbűnhődtél azért, amit elkövettél. Bízom benne, hogy így lesz!

Az álmok gondolom a bizonytalanságból erednek, mert nem tudod, hogy vissza kell-e még oda menned, vagy nem. Nyilván valahol tudat alatt mindig ott kószál ez a gondolat a fejedben, éjszaka pedig időnként akcióba lép a kétség. Azért remélem, hogy szoktál szépeket is álmodni, másról és máshogyan! :)

A párom tegnap felhívott telefonon, és újabb levelet is írt. Szerencsére tévedtem, egész jó volt a hangja, még nevettünk is nagyokat a 10 perc alatt. Küldtem neki telefonkártyát és fogok is még, amikor csak tehetem. A jövedelmem sajnos elég karcsú (rokkant nyugdíj), de megteszem, amit csak tudok. Júniusban csomagot is szeretnék majd küldeni neki, telepakolom minden finomsággal, amit csak szeret!!! :)))

Most mennem kell, majd jövök!

Neked is szép napot!

bigger # 2005.06.01. 08:13

Jó napot Mindenkinek!

Örülök, hogy minden rendben Textilhal!
Gratulálok a vizsgáidhoz, ez igazán szép teljesítmény! Gondolom jól esett ez a kis pihenés.

Hát én is örülök, hogy sikeres vagyok, csak nem tudom ezt hogyan lehet a bíróság tudomására hozzni, hogy el is higyjék. Mert ugye magáról mindenki mondhatja, hogy mennyire szuper -hiper de annak kellene kézzel fogható bizonyítéka legyen.Hát nem tudom!?

Sajnálom, hogy ha a párod ki van borulva, vagy legalább is úgy érzed. Sajnos mindig van az embernek ott bennt hullámvölgye, amikor kicsit belegondol, hogy mennyi van hátra még és úgy érzi nem bírja ki.

Én éjszaka megint arról álmodtam, hogy bennt voltam, csak most annyi volt benne a jó hogy 4 embert sabadítottak éppen és én köztük voltam. Sajnos minden héten bejön egy álom benntről és nem tudom ezt, hogy lehetne kiküszöbölni. De gondolom, amig nem fogom megtudni a végleges döntést, addig nem nagyon fogok tudni szabadulni tőle.

Fontos, hogy írj Neki, ez biztos nagyon jót tesz a kis lelkének! Ahogy olvasom ezzel nem lesz problémád.

Remélem azóta már megint jött levél és kicsit jobb hangulatú!

Te most a vizsgák után mit fogsz csinálni? Dolgozol valahol vagy tanulsz még valamit?

Na szép napot mindenkinek!

Textilhal # 2005.05.30. 17:54

Sziasztok!

Bocs, bigger... Itt vagyok és élek:)

Szombaton megvolt az utolsó államvizsgám, négyest kaptam. Azon a héten végig tanultam, mint a megszállott. Szombat délután óta pedig gyakorlatilag (majdnem) folyamatosan aludtam, enyhén szólva leszívott az elmúlt két hónap.

Örülök én is, hogy sikeres vagy a munkádban, ez mindenképpen töltést ad neked és valóban előny az "ügyed" szempontjából is. Csak így tovább! :)

A párom holnap lesz bent 3 hete, sokkal többnek tűnik. Nem csak nekem, hanem neki is. Épp ma kaptam meg tőle a negyedik levelet és talán ez volt az első, amin úgy éreztem, hogy rendesen ki van borulva.

Most, hogy vége a nagy tanulásnak, több időm lesz írni neki. Szerencsére jó az írókám, 7-8 oldalig le sem állok általában... :)

Most nincs időm többet írni, mert megyek el itthonról egy kicsit lazítani.

Majd jelentkezem, legyetek jók és vidámak és írjatok, ha lesz rá időtök. Ígérem, ezután én is sűrűbben jelentkezem majd.

Pá!