Folyamatos családon belüli fenyegetés és terror


ObudaFan # 2017.10.20. 21:57

És miben tudunk segíteni?

alexas # 2017.10.20. 10:24

Sziasztok!
Korom ellenére rendkívüli helyzetben vagyok, 23 éves nő vagyok, öcsémmel, nagyszüleinkkel és nagynénénkkel élünk együtt egy határozott idejű szerződésű nagy lakásban. Gyámság alatt voltunk öcsémmel, jelenleg utógondozói jogviszonyban vagyunk, amely 25 éves korunkig fennáll.
Nagyanyám rengeteget csalt életében, jelenleg is több hitellel zsonglőrködik, több rendőr van a keze alatt is, egyébiránt CBA pénztáros most.
Nagyapám 16 éves kora óta alkoholista, 130.000 Ft értékű versenykerékpáromat baltával tette tönkre, a rendőrök nem vettek fel jegyzőkönyvet, nem tudtam hova fordulni.
Öcsémet mindig segítik, támogatják, az ételt amit én veszek nagynéném eldugja, kidobja, sokszor fenyeget feljelentéssel, nagyon sok gyámügyi nyilvántartásban van rólam olyan leítás, mely szerint nem vagyok sem együttmüködő sem beszámítható, hogy drogozok és hogy alkoholizálok. Nagyanyám rendszerint lejárat annak érdekében, hogy nagynéném (aki drogos múltja hatására meddő lett, és 43 évesen is velünk él) lelke megnyugodjon, sokszor vagyok nyilvánosan lejáratva, akár rokoni körökben is.
Jelenleg eljárás folyik ellenem, mert nagyanyám megígérte nagynénémnek, hogy én innen "el fogok takarodni" ezért a rendőrségen feljelentettek, hogy én sodrófával eltörtem nagyanyám kezét, amire nincs bizonyíték,nem történt meg, és nagyapám karmolta ki. Ellenben nekem van videóm arról, ahogyan nagyanyám késsel szalad felém.
A tárgyalás november 11-én lesz, nem félek tőle. Amitől tartok, az a jövőm, hogy állandó terrorban kell élnem, és senki nem hisz nekem. A családban egyedül nekem van érettségim, sok tervem volt jövőmet illetően de bármibe kezdtem, mindenemet tönkretették, eldugták, kidobták, megkárosították. Ha dolgozni mentem, elállták a fürdőszobát, fenyegettek mind szóban mind erőszakkal, a rendőrök soha nem tettek semmit.
A kör ott kezdődött, hogy kertesházunkat elárverezték 1994-ben, minket öcsémmel magukhoz vettek, hogy az évek során rendre nagyobb és nagyobb lakásokhoz juthassunk hozzá. Most ott tartunk, hogyha öcsém engem megvéd, akkor neki is mennie kell, ő 18 éves. Két autót tartanak fenn az utánunk járó pénzből, nekünk romlott ételt kell ennünk.
Én öcsém nélkül nem vagyok hajlandó elköltözni, őt pedig nem engedik el velem sehova, kisajátították, mint egyetlen fiút a családban. Érettségi előtt áll, szüksége van rám!