bkv balhé


Nick Name # 2005.06.03. 19:15

Nem fura, hanem butaság.

Természetesen a járművezetéstől eltiltásnál az elkövetett szabályszegés és következményei mellett legnagyobb jelentősége az illető közlekedési múltjának van, tehát a hosszú, balesetmentes közlekedés, a jogosítvány munkaeszköz volta nagy súlyú enyhítő körülmény.


Nick Name

fakanál # 2005.06.03. 18:26

Kedves Nick!

Az ügyész indítványozta, mert szerinte veszélyes vagyok a társadalomra, pedig 98 óta mióta van jogsim nem okoztam semmilyen közlekedési balesetet, és kihágást sem.Pedig nagyon sokat vagyok úton, az a munkám is, hogy járom bp et.Ezt figyelembe veszik?
A kifogása az volt, hogy több ember is megsérülhetett volna a buszon.
Ez elég fura nem?

Nick Name # 2005.06.02. 18:08

Hű, de gyors vagy! :)

Ns, ha már tudod a tárgyalás idpőpontját, biztos a kezedben a megyei főügyészség indítványa. szinte biztosra veszem, hogy ők is csak hosszabb felfüggesztettet, nem pedig végrehajtandót indítványoznak, és abból láthatod a járművezetéstől eltiltással kapcsolatos ügyészi indítványt is (aminek persze nem kötelező helyt adni).


Nick Name

fakanál # 2005.06.02. 18:06

Kedves nick Name!

Némiképp megnyugtattál, de várjuk ki a végét. 22. én lesz 1 fok.
Utána majd írok.
hi

Nick Name # 2005.06.02. 18:01

Kedves fakanál,

a szabadságod semmiképp se féltsd, a jogsid elvételére is minimális az esély. Egyébként nem pontosan értem, amit írtál: ha csak annyi történt, hogy a busz fékezésre kényszerült, akkor honnan kellett volna tudnod, hogy ettől valaki úgy eleshetett, amitől sérülése keletkezett? Véletlenül nem inkább közúti veszélyeztetés a vád?

Mindenesetre nem kell megijedni. Üdv:


Nick Name

fakanál # 2005.06.02. 17:37

kedves Nickname!
Javasolták,hogy téged kérdezzelek problémám hátha megoldásában.

Öt évvel ezlőtt történt esetem rövid ismertetése:
Budapesten egy főútvonalon egy buszmegállóban álló buszt kíséreltem meg kikerülni, mikor az elindult, s mikor mellé értem szemből jármű közeledését észleltem.
Ekkor a buszsofőr nem hogy segített volna őt biztonságosan kikerülni, hanem a gázra lépett.Ekkor én a busz elé soroltam mire ő fékezett, és ekkor a buszon egy öreg hölgy hámhorzsolásos sérülést szenvedett.
Ekkor a sofőr igen indulatosan próbálta tudtomra adni, hogy mekkora barom vagyok,
én megálltam a párom kiszállt a kocsiból felment a buszra veszekedni, majd visszaülta kocsiba és elmentünk.
Ezért engem a segítségnyújtás elmulasztásának veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűncselekménnyel vádolnak.
Elsőfokon kaptam 4 hónap 1évre felfügg.
De az ügy védem fellebbezett, és az ügyészség is.nagyon félek, hogy mi lesz a 2.fokon tárgyaláson.A jogsimat féltem meg a szabadságom.
Büntetlen előéletű vagyok,soha nem okoztam közlekedési balesete, sem kihágást, a buszsofőrt pedig már elküldték a bkv tól, mert több ilyen esete volt már.
Kérlek valami bíztatót írj már nekem ha van rá lehetőságed.
köszi