Bűnösnek ítélik vagy sem?


gábor00001 # 2005.07.28. 15:25

Honnan tudom hogy folyik e ellenem akármilyen szabálysértési eljárás vagy fel vagyok e jelentve még azelött hogy kijönne bármilyen papir?

Zoltán György # 2005.07.24. 22:19

Látom, köszönöm!

Nick Name # 2005.07.23. 07:35

Pl. innen:

http://www.parlament.hu/…27/16127.pdf

Sőt most látom, hogy a törvényt kihirdették, augusztus 1.-től hatályos!


Nick Name

Zoltán György # 2005.07.22. 17:51

Köszönöm, hallottam róla...

A csütörtöki láthatásra odaadta tegnap a gyerekeket.

Csabika fején egy piros "lyuk" tátongott teletömve sebhintőporral.

Bementünk a kórház ügyeletére, ahol kitisztították és monták, hogy a nyílt sebbe ne tegyünk semmit és jódot is csak a környékére.
Elláták, bekötötték, adtak igazolást.
Ennyit a láthatásról... A Gyámhivatal mondta, hogy mivel a gyermekemmel voltam, a láthatás megvalósult.

Ehhez jön, hogy az exem pofátlanúl megkérdezte; "Mit csináltál a gyerekkel?"

Elvittem orvoshoz, ha már te nem!

Honnan is lehet letölteni?

Nick Name # 2005.07.22. 17:42

Kedves György,

én azt hiszem, hogy nem azért nem indítottak az exed ellen eljárást, mert visszaadta a maradványokat, hanem azért, mert azt nem lehetett volna bizonyítani, hogy eleve azzal a szándékkal kérte őket, hogy mnagának jogtalan hasznot szerezzen, Neked meg kárt okozzon. Ezzel együtt polgári úton természetesen perelhetnéd a telefonok áráért, bár amennyi per van már köztetek, ezt nem javaslom.

Egyébként szerintem hiba volt egyáltalán telefont adni neki, az ilyen követelés teljesen jogtalan. És hogy valami jó hírt is mondjak Neked: nem tudom, tudsz-e róla, de egy tervezett Btk módosítás szerint 2006. január 1.-től bűncselekmény lesz a különélő szülővel való kapcsolattartás akadályozása.


Nick Name

Zoltán György # 2005.07.22. 17:28

Kedves Nick!

Volt élettársam közölte, hogy ha szeretnék a gyermekeimmel kapcsolatot tartani, akkor adjak neki egy telefont, mert a sajátján, vagy az anyjáén nem engedi, a "vonalast" pedig nem adja meg.

Átadtam neki egy telefont új akkumulátorral, töltővel. Közölte, hogy neki nem működik, adjak egy másikat. Odaadtam neki egy másikat is, kipróbáltuk, működött. A korábban átadott készüléket és tartozékait nem adta vissza.
Eltelt két hónap, amikor is közölte, hogy vegyek magamnak másikat, mert nem fogja visszaadni egyiket sem!
Újabb egy hét könyörgés után bementem a rendőrségre. Megtévesztésel kicsalt tőlem két mobiltelefont, nézzenek utána...
A bejelentés után, a rendőrségen azt mondta, hogy ő nem akarta megtartani a két telefont és tényleg nem működnek. -Addigra valóban nem működtek!-
A gyerekek rontották el használat közben, el is ejtették...
Sosem használhattuk a telefonokat, hogy beszéljünk a fiaimmal.
Ha tényleg rossz lett volna, akkor miért akarta megtartani és miért nem adta vissza?!?!?
Elhozta őket a Gyámhivatalba, ahol visszakaptam a "maradványokat".
A Nokiahoz új akkumulátor és töltő kellett, azóta is kifogástalanúl működik. Valaki rövidre zárta az aksit és tönkre tette. Nem hiszem, hogy akár a legidősebb fiam a maga 5, azaz öt évével olyan elektrotechnikai tudással rendelkezik, hogy ezt megtegye. A két kisebb fiamra ugyanez vonatkozik!

Mivel visszaadta a telefonokat, ezért nem indítanak eljárást.

Ha a Viszkis is vissza tudta volna adni a teljes pénzt, akkor Õ is meguszhatta volna?

Előre is köszi a válaszod!

Nick Name # 2005.07.22. 15:33

Kedves derill,

természetesen "zaklathatsz", csak néha nem tudok időben válaszolni, mert szabin vagyok, és egy-két napokra jövök haza Bp.-re. De majd lassan pótolgatom, mindenkinek.

Amit leírtál, az pedig abba a körbe tartozik, amit az előzőekben írtam: egy körülmény, amit mérlegelni kell (hogy az elkövető az általa terhelt személy haragosa). Önmagában nem zárja ki, hogy el lehessen fogadni a vallomását, de kétségtelenül ellene szól. Meg kell nézni a többi értkéelhető adatot is, utána pedig valamennyit egybevetve kell dönteni. Ez a szabad bizonyítás elve. Általános szabályt nem lehet találni, hiszen minden ügy legalább egy kicsit más.


Nick Name

derill # 2005.07.16. 17:34

Nick: ez tuti? Mert ezek szerint van egy bünöző (hisz maga is beismerte), és az ő vallomását hiszik el a tisztességes állampolgár vallomásával szemben? Eléggé kétlem, hogy ilyen megtörténhet, hiszen az egyedül élő emberek nagy része például éjszakára semmiféle alibit nem tud szolgáltatni. Ilyen alapon bármelyik bünöző haverja - ellensége bemárthatná. (Bocsi, de zaklathatlak néha hülye kérdésekkel? Készülök a szakvizsga büntető részére.)


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Nick Name # 2005.07.11. 17:22

Az attól függ, hogy ki mennyire meggyőzően, logikusan, életszerűen és ellenmondásmentesen tudja előadni az álláspontját. Elméletileg nem zárható ki egyik végkifejlet sem.


Nick Name

Endre # 2005.07.11. 16:03

Sziasztok!
Az egyik barátommal azon vitatkoztunk hogy mi van akkor,persze csak elméleti síkon ha :
( mondjuk én felgyújtok egy házat,vagy meggyilkolok valakit ,vagy egyébb súlyos büncselekményt elkövetek,és utánna besétálok a rendőrségre feladom magamat,hogy én elkovettem egy bűnt,ezt és ezt,(DE) belerántom az egyik ismerősőmet akinek tudom hogy nincs alibije,és nem tudja hathatósan bizonyítani azt hogy nem volt velem amikor azt bűncselekményt elkövettem.Ha én váltig állítom hogy velem volt ,akkor elítélik vagy sem?Csak az én szavam van az ő ellenében. Mit ítél ilyenkor a bíró?? ) nem vagyunk jogban járatosak ,de kíváncsi vagyok mit ítélnének. Szerintem elitélik az általam belerámgatott embert,szerinte nem ítélik el az embert.
Ha valaki járatos ebben és érdemesnek tart párpercet rám pazarolni megírhatná mi a jogállás ebben az ügyben.
Előre is köszönöm!


a jövöheti lotto számok 41,55,63,68,10