üzletszerüség


Nick Name # 2005.08.24. 06:24

Nem történt változás. Volt ugyan egy BH (2005/88.), ami talán egy kicsit szűkebben határozta meg az üzletszerűség körét, de hát a BH nem jogszabály. A törvény szövegében meg 2000. március 1. óta nem volt változás, az sem érdemi volt (a hasonló jellegű cselekmlényeket kiegészítették az ugyanolyan cselekményekkel is, de hát a gyakorlat addig is az volt).


Nick Name

kores # 2005.08.22. 08:17

SZia Nick Name!
sikerűlt felkutatnod a választ??Nekem van legfrissebb jogtáramcsak mondd merre keresem!!
kores

Nick Name # 2005.07.23. 13:18

Nos nem véletlenül óvatoskodok, mert valami dereng, mintha egy BH-t vagy jogegységi döntést valóban láttam volna ezzel kapcsolatban közvetlenül a szabadságom előtt (de az biztos, hogy nem törvényi változás történt).

Itthon nincs friss jogtáram, augusztus elején utánanézek a kérdésednek.


Nick Name

kores # 2005.07.23. 10:12

Szia!
Amit olvastam az üzletszerűségről:((saját szavaimmal fogalmazom,mert a nyakatekert hivatalos szakszöveget egy sec alatt elfelejtem))A jog alkotóinak célja a minősítéssel kacsolatban hogy a munkakerülö züllött életmodot folytató egyéneket akik b.cs.-ek elkövetésére berendezkedve akarják az életvitelhez szükséges pénz megteremteni,tehát életvitelszerűen bűnöznek,súlyosabban legyenek büntethetőek.
Amit hallottam az üzletszerűségről:nemrég kivették a meghatározásból a munkakerülést és igy némileg váltzott ,hogy mikor,kikre alkalmazható a minősítés,vagy legalább is valami hasonló.
kores

Nick Name # 2005.07.22. 15:44

Kedves kores,

az üzletszerűség helyesen minősítő körülmény, és én jogszabályi szinten egyetlenegy változásról tudok azzal kapcsolatban: ha az elkövetés és az elítélés is 1999. márcus 1. és 2002. március 1. között történt, akkor az elítélt nem volt feltételes szabadságra bocsátható, de ez gondolom, téged nem érintett. Más változásról én nem tudok, esetleg írd meg, Te mire gondoltál.

Az utolsó kérdésedre a válasz, hogy amit leírtál, az természetesen nem szabályos. A kért további szabályokat elküldöm egy-két napon belül.


Nick Name

kores # 2005.07.14. 06:07

Szia Nick Name !
Szeretenék többet tudni az üzletszerűségről,mint súlyosbító körűlményről.Annyit tudok,hogy nemrég változott,mi a különbség az 1999-es és a jelenlegi között.?Ha terjedelmes,akkor hol nézzem,esetleg a mélemre elküldöd.Tudni szeretném a gyanusított kihallgatására vonatkozó szabályokat is.Szabályos e egy ilyen ha annak,aki a gyanusítottat kikérdezi nem szerepel a neve és aláírása a jegyzőkönyvön?
köszönöm.