Ebben a közúti balesetben mire számíthatok?


nonolet # 2017.11.20. 22:06

Hát aki ennyi mindent elnéz/benéz... az meg is érdemli.

Denton # 2017.11.20. 19:53

Köszönöm!

Igazából kiegyeznék egy 50-50%-al is már, azaz mindenki menjen a dolgára és állja a saját költségeit. Egyébként nem akarok pereskedni.

Ha az irányjelzőt használta is, max csak akkor amikor már mellette voltam, de akkor se ért volna semmit mert én még elakadás jelzővel láttam.

Sajna tuti lesz belőle bírság is. Ismerős szerint készüljek 2-300ezres büntetésre. Jól hangzik...

Vadsuhanc # 2017.11.20. 19:09

Denton

Erősen ügyvéd kényszeres lesz az ügy. Az, hogy Te szabálytalanul előztél egy dolog, viszont a KRESZ a balra kanyarodó járműnek előírja, hogy kanyarodáskor meg kell győződnie arról, és a bekanyarodást csak akkor hajthatja végre ha meggyõzõdött arról is, hogy balról jármûvének elõzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg. Az, hogy Te szabályt sértettél szerintem ebben az esetben nem releváns. Azért felelsz, de a balesetért szerintem nem.

Gondolom nem használta az irányjelzőt.

Denton # 2017.11.20. 18:41

Ah, még egy fontos kérdé. Ha nem alakul át az egész pogári peres eljárássá, akkor a lakcímünket kiadhatják a másik félnek? Lévén, hogy romákról van szó, félünk, hogy idecsődül a család.

Denton # 2017.11.20. 18:38

Üdvözlet!

Este lakott területen kívül egy elakadás jelzővel haladó, rossz műszaki állapotú autót próbáltam meg kielőzni (nem ment gyorsan, előtte még kacsázott is, néha bement a szembesávba). Pechemre benéztem, hogy záróvonal és előzni tilos tábla kezdődött ami egy kereszteződés miatt volt kitéve, bár az útszakasz jól belátható volt, nem jött szembe senki. A kielőzendő járművet miközben előztem, elkezdett balra fordulni és telibekapott a jobb oldalról. Én félreálltam az út jobb oldalára elakadás jelzővel.
A másik fél beállt a szembe sávba és próbált elindulni, hallottuk ahogy a motort bőgeti, a lámpája is égett. Hívtuk a 112-t. Átmenni nem tudtunk és nem is mertük. Kevés idő múlva elaludt a lámpájuk és csend lett. Ott maradt a járművük kivilágítatlanul.
Egy autós neki is ment, a türkét verte le.
Később kiderült, hogy két kisebbségi ült benne és elszaladtak az erdőbe (szemtanú látta). A kiérkező járőrök azt mondták, hogy tudják kié a kocsi ("helyi cigányok"). Állítólag a kocsin se érvényes forgalmi, műszaki, se biztosítás, se jogsija az embernek, talán még be is volt rúgva.

Kijöttek a helyszínelők, bűnügyisek. Vettek mintát a kocsijukról. fotóztak, illetve helyszíneltek. A rendőrnő azt mondta, hogy engem fog kihozni vétkesnek, mert záróvonalon kezdtem el előzni, de ezt még felülbírálhatják .
Mire számíthatok? Lehet, hogy hibáztam, de 100%-osan azért durva lenne. A papíron nem ismertem el a felelősségemet.

Milyen kimenetele lehet az ügynek?

Köszönöm!