Vagyonmentés?


facsiga77 # 2017.11.24. 11:03

Szorgalmazd az ingóságfoglalást ahol te is jelen akarsz lenni.

hokuszpok79 # 2017.11.24. 10:09

Most lekértem az Opten cégadatokat és szomorúan látom, hogy a cég, amiben adósom ügyvezető, 1 év óta felszámolás alatt áll. Azt írják, hogy "Szavazati jog mértéke meghaladja 50%-ot." feltételezem, hogy akkor tulajdonos is (a kapcsolati háló alapján tulajdonos, valamint egy másik cégben, ami szintén felszámolás alatt áll, valamint két másik cégben tulajdonos, amire "negatív esemény" van bejegyezve.

A végrehajtótól jött értesítőn már azt láttam,hogy a lakcíme (nagy budapesti családi házról) egy budapesti lakásra változott.

Arra számítok, hogy a felszámolás miatt és a többi hitelező miatt gyakorlatilag semmit nem kapok majd. Viszont facebook bejegyzései alapján él és virul. Kizártnak tartom, hogy éhezzen és valahol a kimentett EU-s pályázati pénzek is lapulnak.

Milyen lépést érdemes tennem most?

nonolet # 2017.11.23. 22:28

Tulajdonos IS a cégben vagy csak ügyvezeti?

Ha CSAK ügyvezeti, akkor nem szedtek ki semmit abból a cégből...

hokuszpok79 # 2017.11.23. 21:25

Adósom több millióval tartozik és több pórul járt hitelezője is van, viszont ügyes játékos, több (külföldi is) cége között mozgatja a pénzt, százmilliós beruházást eszközölt mostanában az egyik cége. A közjegyzői fizetési meghagyás eredményeképp a végrehajtónál eljutott addig az ügy, hogy a minimálbéres ügyvezetői fizetéséből letiltás lesz. Ez nem elég megoldás, mert amellett, hogy pár évtizedig eltartana mire így adósságát rendezné, valószínű hogy pont azt a cégét fogja bedönteni hamarosan, amelyikben ügyvezetőként alkalmazott.

Jól sejtem, hogy klasszikus vagyonmentés történt, ami bűncselekmény? Ha van esély még a behajtásra, mely lépés legyen a következő részemről? Rendőrségi feljelentés? Velünk nyilván nem kommunikál (pedig él és virul).