Internetes "munka" egyszerü átvágás...


Morpheusz # 2005.08.15. 21:53

Tiszteletem Fórumozók!

Véleményetekre volnék kíváncsi egy manapság rohamosan terjedő jelenséggel kapcsolatban. Az interneten böngésztünk valami kiegészítő állást keresve, s rendre hasonló szövegű hirdetésekre bukkantunk (számítógépes munka, csupán heti néhány órás internethozzáférés szükségeltetik... a havi 3-tól havi 30 ezerig ígérve a keresetet).
Bővebb felvilágosítást kaphatunk, de előbb (regisztrációs díj, nyilvántartásbavétel, kezdő csomag díja, ... bla bla bla...) be kell fizetni belföldi postautalványon különböző összegeket. Amit konkrétan láttam az 700 forint volt.

És jött a várva várt válasz. Egy majd 15 oldalas levél. Amely leírja, hogy tulajdonképpen hirdetésekkel kell foglalkozni. Csak a munkaszervezés a feladat. El kell helyezni a neten hirdetéseket, amelyel az ő általuk "kínált" munkára lehet jelentkezni. Mert hogy "ez olyan munka, hogy több lépcsőben adják ki...". Aki jelentkezik, attól be kell szedni a 700 forintot, mert "te csak a második lépcső vagy", s"neked ez a fizetésed".

Ez nagyon hasonlít egy piramisjátékra. Magánszemélyek hirdetnek, s pénzt vesznek fel. Munkát ajánlanak,miközben csak egy "pénzszerzési ötletet " árulnak. Ami teljes mértékben etikátlan. Itt nincs munka mögötte...

Van arra valami szabályozás, hogy az ilyen pióca réteget vissza lehessen szorítani?
Ez egyszerűen felháborító, hogy egyesek szorgalmas diákokon, kispénzű nyugdíjasokon, csökkent munkaképességűeken akarnak nyerészkedni!