Internetes "munka"= egyszerü bűnözés???


szalami # 2005.08.16. 14:07

Én csak azon csodálkozom, hogy vannak, akik még bedőlnek az ilyesminek. Munkát ajánlanak és azzal kezdik, hogy pénzt kérnek - a legbiztosabb jele annak, hogy átverésről van szó.

Csaba-X # 2005.08.16. 07:08

299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Igen itt valóban erről van szó,saját magam is találkoztam az újságokban a következő hirdetéssel:"Otthoni munka,bővebb infóért válaszborítékért tájékoztatom.Utánna meg küld egy tájékoztatót,hogy 900FT-ért felvilágosít.

Pontosan a kis értékhatárt használják ki,hogy 900Ft-ért nem fog az ember a rendőrségre menni,továbbá a károsultak nemigen ismerik egymást.A cég nevét ismerem,akik nevében mutatkoznak be (nem írom ide) utánna is néztem és a cégnek se telefonszáma ,se címe sincs a complex cégnyílvántartásában sem szerepel.
Össze kellene fogni és feljelentést tenni!
Itt már biztos,hogy összességében több 10 millió forintról van szó.

Morpheusz # 2005.08.15. 21:54

Tiszteletem Fórumozók!

Véleményetekre volnék kíváncsi egy manapság rohamosan terjedő jelenséggel kapcsolatban. Az interneten böngésztünk valami kiegészítő állást keresve, s rendre hasonló szövegű hirdetésekre bukkantunk (számítógépes munka, csupán heti néhány órás internethozzáférés szükségeltetik... a havi 3-tól havi 30 ezerig ígérve a keresetet).
Bővebb felvilágosítást kaphatunk, de előbb (regisztrációs díj, nyilvántartásbavétel, kezdő csomag díja, ... bla bla bla...) be kell fizetni belföldi postautalványon különböző összegeket. Amit konkrétan láttam az 700 forint volt.

És jött a várva várt válasz. Egy majd 15 oldalas levél. Amely leírja, hogy tulajdonképpen hirdetésekkel kell foglalkozni. Csak a munkaszervezés a feladat. El kell helyezni a neten hirdetéseket, amelyel az ő általuk "kínált" munkára lehet jelentkezni. Mert hogy "ez olyan munka, hogy több lépcsőben adják ki...". Aki jelentkezik, attól be kell szedni a 700 forintot, mert "te csak a második lépcső vagy", s"neked ez a fizetésed".

Ez nagyon hasonlít egy piramisjátékra. Magánszemélyek hirdetnek, s pénzt vesznek fel. Munkát ajánlanak,miközben csak egy "pénzszerzési ötletet " árulnak. Ami teljes mértékben etikátlan. Itt nincs munka mögötte...

Van arra valami szabályozás, hogy az ilyen pióca réteget vissza lehessen szorítani?
Ez egyszerűen felháborító, hogy egyesek szorgalmas diákokon, kispénzű nyugdíjasokon, csökkent munkaképességűeken akarnak nyerészkedni!