Fiatalkorúak szexuális együttléte


JuKids # 2005.08.22. 09:08

Kedves Szatti,

azért kissé elgondolkodtató az a ":(" smiley, amit a köszöneted után tettél. Pontosan mitől is szomorodtál el? Azért, mert nem jelentheted fel azokat, akikkel a lányod együtt voltak? Akik "rábeszélték" őt? Ha 2-3 hét után újabb parnterrel is volt, nem hiszem, hogy nagyon rá kellett beszélni bármire is, illetve hogy bármi olyan történt volna, amivel kapcsolatban a büntetőjognak bármilyen formában meg kellene jelennie. A lányod azt teszi, amit a fiatal vére diktál, még ha ez Neked nem is feltétlenül tetszik. Nekem is van lányom, úgyhogy nyilván én is át fogom élni ezt, amit Te, de távol álljon tőlem, hogy bárki feljelentésén gondolkodjak ilyen esetben. Ha nem tudom meggyőzni, hogy 14 évesen még várhat, akkor a teljesen felesleges eljárásokkal csak rontanék a helyzeten. Példa erre azok a lányok, akik életén csak rontott, hogy mindenáron beléjük akarták magyarázni, hogy bedrogoztam és megerőszakoltam őket (sem drog, sem szex nem volt) - a szülőknek és a rendőröknek kényelmes megoldás volt, de a lányok csak vesztettek rajta. Anélkül, hogy meg akarnálak bántani, ez a hozzáállás az ő szüleikre emlékeztet - és sajnos elég jellemző is manapság.

Engem elsősorban azért támadtak, mert 30 évesen 13-14 évesekkel szórakoztam. A lányod viszont a saját korosztályával volt - mit gondolsz, a fiúk szülei, akiknek nem 15 éves lányuk, hanem ugyanennyi idős fiúk van, hogyan élnék meg a támadásodat? Ha esetleg van fiad is, mit szólnál, ha valaki feljelentené, mert 15-16 évesen egy hasonló korú lánnyal volt?

JuK

the big cat # 2005.08.22. 08:08

Azt mondtad ittak. Az erőszak fennállása szempontjából fontos lehet, hogy a lányod mennyire volt ittas, magatehetetlen volt-e? De jól meggondolnám, hogy belemegyek-e egy ilyen harcba, mivel az a lányodnak is komoly megterhelést okozhat, és bizonyítás igen nehézkes.

Szerintem sokkal jobb lenne, ha leülnél vele megbeszélni a dolgokat, és inkább felkészíteni a felelőségteljes, és biztonságos szexuális életre, és tálan érdemes lenne nem csak a "rábeszélésben" látni az okokat, hsizen ebben a korban már a fiatalok mind érdeklődnek a szexuális élet iránt, így nyilván némileg a valóság torzítása lenne azt hinni, hogy csak belevitték. Azt gondolom azt sem érdemes várni, hogy ezek után leállna, legfeljebb, ha tiltod, akkor jobban fogja titkolni, és azzal nemigazán jársz jól, ha nem tudod mit csinál. Jobb ha tudod, és úgy irányítod, hogy azt felelősséggel, és biztonságosan csinálja.

Szexuális életet nem csak buliban, és nem csak eset lehet élni.

Szatti # 2005.08.22. 07:52

Kedves Rexor!

Köszönöm a választ :(

Szatti

Rexor # 2005.08.22. 07:15

Ha elmúlt már 14 éves a lányod a szexuális együttlét nem bűncselekmény (ha nem volt nemi erőszak).

Szatti # 2005.08.22. 07:04

Tisztelt Illetékes!
Ezúton kérem olyan hozzáértő segítségét, aki meg tudná mondani, mitévő lehetek a következő esetben:
A lányom 14 és fél éves, és egy baráti társaságba járt, ahol ittak, majd a lányom szexuális viszonyba került egy szintén 15 éves fiúval. Ezután az eset után kb. 2 - 3 hétre a lányomat egy 16 éves fiatal beszélte rá a szexuális együttlétre.
Következő kérdéseim lennének:
milyen következményeket von maga után a fenti eset, illetve feljelentést tehetek- e a két fiú ellen? Ha igen, rájuk milyen büntetés vár?
Bármilyen választ előre is köszönök.