Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás

Kedvezmények (Fogház, Börtön, Fegyház)

Natti24 # e-mail 2012.05.15. 12:46

Köszönöm szépen válaszát!Időben vonult be!Börtön fokozatot milyen esetben változtatják át fogházzá?

ObudaFan # e-mail 2012.05.15. 12:23

Nincs ilyen változás. Börtön fokozatban, ha az alapítéletben nem zárták ki a kedvezményből, de feles kedvezményt sem kapott, és időben bevonult, a büntetés 3/4-e kitöltése után szabadulhat. Ha fogházzá változtatják, akkor már a 2/3 kitöltése után is szabadulhat.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

Natti24 # e-mail 2012.05.15. 09:43

Börtönt kapott.De tényleg márciustól nem 3 hónap hanem 4 hónap kedvezmény jár jó magaviselet esetén?Most olvastam valahol.

ObudaFan # e-mail 2012.05.14. 20:55

Hogy milyen kedvezményt kaphat, az a végrehajtási fokozattól függ, hacsak az ítélete mást nem mond. De 6 hónap után még feles kedvezménnyel sem szabadulhat.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

Natti24 # e-mail 2012.05.14. 15:41

Sziasztok!Az én páromat egy hete vonult be!Már megkaptam a kapcsolattartóit is.Visszaküldtem amit ma meg is kaptak,mert elsőbbségivel küldtem be!1 év 2 hónapot kapott tudom,hogy 6 hónap után kedvezményt kaphat.Ha tud valaki valamit,hogy mennyi lenne az ő esetében a kedvezmény írjon,mert ezeket nem tudom!És mennyi idő után telefonálhat?Ha valakinek kérdése lenne akkor szívesen segítek,ha tudok!

cafrinka # e-mail 2012.05.14. 11:05

missty: Elvileg,hétfőnként van szállítás a börtönökben,nagy az esély arra,hogy a héten arra a helyre kerül,ahol majd letölti a büntetését. Akkor tud majd Téged értesíteni,ha van nála pénz és tud borítékot,bélyeget venni és küld egy kapcsolattartói engedélyt,amit ha Te kitöltesz és visszaküldesz,akkor tudja Veled tartani a kapcsolatot a későbbiekben,addig semmiképpen sem tudsz vele kapcsolatot teremteni és nem fognak kiadni információt róla. A borítékon látod majd,hogy hová kell visszaküldeni a papírt,abból látszik,hogy hová került. Várd meg türelmesen,hogy jelentkezzen és rendezkedj be arra,hogy ez a 4 év sajnos a türelemről fog szólni,mert minden információ sokkal lassabban fog eljutni,mint a normál életben. Mivel,nem vonult be időre,ezért ha volt kedvezménye azt elbukta,így a 4 év az teljes 4 évet jelent,ha volt esetleg előzetesben,akkor csak az jön le belőle.

missty # e-mail 2012.05.12. 15:50

Kedves hozzászólok!

Kérdésem csupán annyi lenne, hogy a volt párom egy éven át nem ment be a börtönbe , bújkált. nemrég elfogták. 4 év letöltendőt kapott volna adócsalásért . az elfogás napján felhívott és csak annyit kért menjek be az xy rendőrkapsra amit a rendőr nő átadott. ott már nem is találkozhattam vele. ez történt 1 hete. azóta semmi hír róla. bp-en kapták el, de viszont vidéken ítélték el. mikor adnak hírt róla, illetve mikor engedélyezik, hogy beszéljek vele... lehet már átszállították, vagy még itt van.rossz nem tudni semmit.Mikor értesíthet, illetve ha bemegyek adnak infót róla? Szerintetek? Előre is köszi a választ, illetve a segítséget!
Üdv!
Missty

majomlány # e-mail 2012.04.12. 22:22

Értem,köszönöm.Igaz ha nem mondok semmit ,úgy tényleg nehéz kitalálni,csak konkrétan nincs idők.... :S (vagyis van,de az sajnos nem igazolható,és nem törvényes)
Ezért próbálok minden dologba és lehetőségbe megkapaszkodni....
köszönöm eddigi segítségét.

ObudaFan # e-mail 2012.04.05. 22:12

Szerintem ez a fórum fordítva működik. Ha elmondod, miért nem ment be, akkor el lehet itt mondani, hogy az nyomós ok-e, vagy sem. De innen a távolból kitalálni, hogy épp az ő esetében milyen nyomos ok lehetett (volna), az nem könnyű. Egyébként lehet igazolható betegség, ami még abban is megakadályozta, hogy ezt jelezze; lehet, hogy valamilyen postai hiba miatt meg sem kapta a behívót, stb.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

majomlány # e-mail 2012.04.05. 12:57

milyen nyomós okkal lehet ilyet utólag igazolni?

ObudaFan # e-mail 2012.04.03. 20:56

Ha nem vonult be időre, akkor nem jár kedvezmény, hacsaknem tudja igazolni a mulasztását valamilyen nagyon nyomós okkal.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

majomlány # e-mail 2012.04.03. 20:21

tudom hogy beleszámolják,de ezen felül jár kedvezmény?és ez megvonható amiatt hogy nem vonult be időbe?
ítéletei annyira hitelesen vannak papírra vetve hogy a második bűntettét akkor követte el mikor épp előzetesbe volt....

ObudaFan # e-mail 2012.04.02. 12:52

majomlány

Mire gondolsz? Mert az előzetest, házi őrizetet automatikusan be kell számítani, függetlenül attól, hogy időre ment-e be. De feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

ObudaFan # e-mail 2012.04.02. 12:51

zeretném megtudni hogy a tárgyalás megkezdése előtt vagy a tárgyaláson van-e lehetőség vádalkura,vagy valamilyen egyezségre az ügyészséggel esetleg enyhébb büntetés reményében és ennek mi a módja

Az ügyésznél kell érdeklődni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

majomlány # e-mail 2012.03.31. 06:48

sziasztok!
Tovább gondoltuk az ügyet(persze azóta sok információ is beérkezett hozzám).párom első ügyéből ült 16 hónapot,majd szabadlábra helyezték,de meilőtt jogerőssé vált volna megint megbukott,amiből szintén előzetesbe ült 27 hónapot.2011.májusába volt a tárgyalás,júniusba kellett volna menni.....de innét úgyis ismeritek....nem rég írtam....a lényeg hogy 2012.január közepén ment be magától...első-másodfokon kizárták a 10,5 hónap kedvezményből.Ha kiszámoljuk az összes büntetését,és levonogatjuk az előzeteseket,házi őrizetet miegymást,és mondjuk az jön ki hogy ő már most szabaduló lehetne, Van esély beadni a fellebezést,vagy mivel nem időre ment be így mindenből teljesen kizárják?
köszönöm
(igazából én nem értem az egészet,eddig nem foglalkoztam ilyenekkel,úgyhogy ha nem érthető a kérdésem azzal is egyetértek)

mona38 # e-mail 2012.03.24. 18:20

Tisztelt ObudaFan!Szeretném megtudni hogy a tárgyalás megkezdése előtt vagy a tárgyaláson van-e lehetőség vádalkura,vagy valamilyen egyezségre az ügyészséggel esetleg enyhébb büntetés reményében és ennek mi a módja.köszönöm.

Jucus89 # e-mail 2012.03.19. 16:38

Tisztelt ObudaFan!
Abban szeretném a segítsègèt kérni, hogy párom ma vonult be a kecskemèti bv intézetbe, ám onnan Soltra szállítják. Mivel nem tudok vele értekezni ezért szeretném tudni, hogy mikor telefonálhat először és milyen gyakran teheti ezt meg? 2 év börtönt kapott, amiből lejön az előzetes és házi őrizet.
Előre is köszönöm válaszát!

ObudaFan # e-mail 2012.03.19. 13:16
Majlés # e-mail 2012.03.19. 12:22

Köszönöm szépen a válaszát sokat segített!! Akkor van remény , hogy hamarabb otthon legyen , ha bemenne

ObudaFan # e-mail 2012.03.19. 10:34

Feltételes szabadságra bocsátásnak csak akkor van helye, ha az elítélt

• fegyházban végrehajtandó büntetésének legalább négyötöd részét,
  • börtönben végrehajtandó büntetésének legalább háromnegyed részét,
  • fogházban végrehajtandó büntetésének legalább kétharmad részét kitöltötte.

Emellett a végrehajtás során eggyel enyhébb fokozatot lehet majd kérni, ha a benti magatartására tekintettel ez indokolt.

Nem bocsátható feltételes szabadságra akit olyan szándékos bűncselekmény miatt ítéltek szabadságvesztésre, amelyet korábbi végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követett el. Tehát csak végrehajtható szabadságvesztésre ítélés után elkövetett bűncselekmény esetén nincs feltételes.

Ha az elkövetőt több, határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, és az elkövető valamennyi bűncselekményt a legkorábban hozott ítélet jogerőre emelkedését megelőzően követte el, a jogerősen kiszabott büntetéseket összbüntetésbe kell foglalni.
Ha jól értem, itt nem ez a helyzet, tehát nincs helye összbüntetésnek.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

Momo1972 # e-mail 2012.03.19. 09:35

Tisztelt Forumozok! Testverem 2004 ben 1 ev 10 honap 4 evre felfuggesztett bortonbutetest kapott , 2012 ben pedig jogerosen 2 ev 10 honapot ami fegyhaz. Sajnos visszakapta az 1 ev 10 honapot is mivel a masodik elkoveteskor a felfuggesztes meg nem jar le. Az elso borton a mostani pedig fegyhaz minosites.. Az elsobol 3 honapot a masodikbol 1 eves toltott elozetesben, kedvezmenybol nincs kizarva egyik esetben sem.. Kerdesem a kovetkezo osszbuntetesbe foglalhato e a ket itelet illetve megkapja e a kedvezmenyeket, nincs e valami uj tv. hogy a felfuggesztett visszakapasa miatt elveszti a kedvezmenyt..illetve mennyi kedvezmeny jar ilyen esetben. koszonom

ObudaFan # e-mail 2012.03.19. 09:20

Arra az ítéletére nem jár a kedvezmény, amelyikre a behívó szólt, és amelyiket nem teljesítette. A másikra jár, ha az alapítélet szerint nincs kizárva.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

Majlés # e-mail 2012.03.18. 19:10

Tisztelt fórumozók! Páromnak 2007-ben volt 1 év letöltendő börtön 3évre felfüggesztve, utána 2010 ben 8 hónap letöltendőt kapott lopásból és most az lenne a kérdésem, hogy 2011-ben kellet volna bevonulnia és mivel nem ment be járna -e neki a kedvezmény? Mivel két külön ítéletről van szó

ObudaFan # e-mail 2012.03.16. 17:55

Nem kaphat kedvezményt, ha nem időre ment be.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

majomlány # e-mail 2012.03.15. 10:34

sziasztok!
segítségeteket kérem.Páromnak előzetes után fennmaradt 14 hónap letöltendő büntetése,de ebből 10 hónap kedvezményt állapítottak meg és 2012.juniusába kellett volna vonulnia letölteni, de nem ment be. magától január végén bement. persze nem engedték be egyszerre,elutasították,ki kellett kérnie a bv ből a bevonuló papírt, amelyen szeptemberi bevonulási dátum szerepelt. elsőfokon egy az egybe elutasították,fellebeztek,a szeptemberi bevonulos papírt senki nem vette át.....másodfokon is elutasították.
Van esetleg lehetőség,vagy értelme még egyszer fellebezni?megkaphatja még a kedvezményt?van értelme ügyvédet fogadni?Tökölön van egyébként,nem tudom ez számít e valamit.dolgozik rendesen. 2 hónapja van bennt.
előre is köszönöm a segítségeket