Lehallgató eszközök - Forgalmazhatók?


efi99 # 2010.09.01. 12:24
Dr Hanszman # 2010.04.08. 11:10

Kedves Kormi.
Abban ne is reménykedjen, hogy a szemüveget vissza fogja kapni.
Sőt örüljön ha felsőfokon egy 2 felfüggesztett és x időre köz ügyektől való eltiltást kap.
ha nagy a szerencséje akkor talán, esetleg egy próbára bocsájtást kaphat.
Sajnos a jogszabály ROSSZ, nagyon rossz, de ennek
ellenére alkalmazzák.
A Honvédelmi Minisztérium szakértői vaskalapos, ex rendszerben is tevékenykedő katonák.
Mit várunk ilyen "szakemberektől"?
Ezek a szakemberek a halló készülékre, 10 órát meghaladó felvétel idejű diktafonokra is simán kijelentik, hogy haditechnikai eszköz.
A bíróság ezen szak vélemények alapján foglal állást és hoz ítéleteket.
Az EU-s irányelveket kellene itthon is alkalmazni ami kimondja csak az haditechnika amit ilyen célra gyártanak, átalakítanak majd vizsgáztatnak.
Sajnos egy az apró megjegyzés nem került fordításra...
Véletlen kimaradt.
így viszont mint gumi paragrafus van jelen és sok ember életét megkeseríti.
Van egy olyan kategória, hogy nagy közönség számára tervezett,gyártott, fogalmazott eszközök.
Ez az össze vacak ebbe tartozik, csak valahogy a szakértőink nem akarják ezt tudomásul venni.

Ne keseredjen, van akit bolti eszközökéért bilincsben vittek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását TESCO-s kamerák miatt!

komi # 2010.03.02. 09:36

Üdvözlet a Fórumosoknak!
Én vagyok az a balek, akit be vádoltak, hogy tiltott hadi technikai eszközzel éltem vissza.
A teljes történet az alábbiakban:
A Tesz-vesz internetes piacon találtam egy olyan napszemüveget, amiben 4GB MP3 lejátszó, rádió, és egy kamera is van, és ez nekem megtetszett. A piac szabályai szerint megvásároltam, ami úgy zajlik, hogy az eladó bank számlájára, a ki egy vidéki településen élő fiatalember, át utaltam az összeget, mire ő elindította a szállítást.
Három hétre jött meg a csomag légi postán Hong-Kongból, amin én is csodálkoztam, de hát egy ilyen globalizált világban már így megy. Örültem a" kütyünek", de az örömbe üröm is vegyült, mert a szemüveg egy helyen el volt repedve, ami nem szállításkor keletkezhetett. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, aki adott egy címet, hogy küldjem vissza, és kicserélik, és kérte az elnézést, hogy ilyen nem szokott előfordulni. Feladtam légi postán, kicserélték, de ezt már én nem kaptam meg, a vámnál lefoglalták, mint bűn jelet! Erről értesítést kaptam. Majd később egy újabb levél a VPOP-tol, hogy a szemüvegem titkos hadi technikai eszköz, ezért eljárás alá vonnak. Indoklás képen a Nemzet Biztonsági Hivatal szak véleményére hivatkoztak. Írtam egy ironikus levelet a VPOP fő parancsnokának, hogy nem e adnák vissza a szemüvegemet? A válasz az volt, hogy beidéztek tanú kihallgatásra a megyei vám nyomozókhoz. Elmeséltem, dokumentumokkal alá támasztottam a történetet, jegyzőkönyv, majd kezdtük újra, csak már mint vádlott. Felhívták a figyelmem, hogy mint vádlott nem vagyok köteles igazat mondani, megtagadhatom a vallomást, ügyvédet kérhetek. Erre én ugyan azt még egyszer előadtam, aláírtam, majd jött a be "rabosítás", ami nálam annyiban ki is merült, hogy körbe fényképezték a fejem.
Szerintem nevetséges, és a hivatalokhoz méltatlan ügyet kreáltak.
A történetemet elküldtem egy pár helyre, így voltak nálam forgatni a Tévé ügyvédje stábja , de mivel Juszt Lászlónak szeptembertől nem volt tévéje, így dobozban pihen a sztori. Az ATV-nél már szóba sem áll velem, ő tudja miért.
Egy újságtól kerestek az adás után, és egy hölgy is arra volt kíváncsi, miért vettem egy ilyen szemüveget? Kérdésre kérdéssel válaszoltam. Miért vesz valaki MP3-as lejátszót, videó kamerát, rádiót, vagy akár napszemüveget? Azért, hogy használja!! Pláne, ha mind ez egyben kapható. Kerékpár túra, séta egy állatkertben, sárkány repülés, motorozás, hogy az extrém sportokat ne is említsem, ahol mind két kezed foglalt, és had ne soroljam. Egyébként a Heti-hetes egy tavaszi műsorában Farkasházy Tivadar is egy ilyen szemüveggel kérkedett a többiek előtt. Lehet, hogy már tőle is elvették?
Karácsony előtt felrendeltek az országos új palotába(VPOP), valamit elírtak, és az ügyészség vissza adta az ügyemet. Az idén kaptam értesítést, hogy az ügyészségen van az ügyem.
Ez úton keresek egy ügyvédet, aki fel tud mentetni, vissza tudja szerezni a szemüvegemet!
Sajnos pénzem az nincs!

Dr Hanszman # 2009.10.09. 13:07

Ha valaki tegnap nézte a Fábry-t, pont benne volt egy állampolgár aki ellen a VPOP haditechnikai eszkö bírtoklása miatt indított eljárást, mert egy kamerás szemüveget vásárolt.
Megjegyzem számlásan megvásárolható az eszköz hazánkban biztonságtechnikai boltokban.
Halkan megjegyzem ilyen kamerás szemüveg , kamerás toll volt Farkasházy úr-nál is a Hetihetes c műsorban.
Ez több mint felháboritó, hogy rossz a magyar jogszabály, nem baj azért alkalmazzuk...

jack4 # 2009.10.08. 08:59

Lacessz: Az ilyen eszközök alkalmazása könnyen megvalósíthatja a magántitok jogosulatlan megismerése
bűntettét.
Ennek egyik elkövetési magatartása ha az elkövető "másnak a lakásában, egyéb helyiségében vagy az ezekhez tartozó bekerített helyen történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli, illetőleg rögzíti" és a magántitkot így ismeri meg jogosulatlanul.

Jogosulatlan a megismerés, ha magánszemélyek olyan titkos eszközöket használnak, amelyeket csak a külön törvényekben meghatározott hatóságok, az ott meghatározott célból, engedély alapján alkalmazhatnának.

Dr Hanszman # 2009.10.08. 02:30

Itt aztán minden beszerezhető amit a híradásokban hallunk, mindent számlára egy év garanciával.
A titkosszolgálat nem használ internetet ha ez ilyen tíltott?:)

http://policesecurity.unas.hu/shop_art.php?…

Dr Hanszman # 2009.10.08. 02:27

Az idevonatkozó jogszabály meglehetősen elavult.
Belinkelek egy cikket ebben a témában.

http://atv.hu/…r_piac_.html

http://www.nol.hu/…rchiv-432851

Farkasházy úr csoda, hogy nincs letartóztatva a kamerás toll és a kamerás napszemüveg miatt.
Külföldön vásárolta, tehát behozta a "hadi technikai eszközt", birtokolja stb.
Honvédelmi Minisztérium rendszeresen ad ki nevetséges szak véleményt, miszerint a 10 órát meghaladó diktafon és hangrögzitős karóra is hadi technika.
A Casio cég 10 éve kínálja hazánkban is a mini fényképezős kar órájukat.
A televíziók által készített rejtett kamerás felvételeket sem beta kamerával csinálják:)

lacesz # 2003.08.06. 00:38

Szeretném tudni, hogy van-e valamilyen törvényi megszorítás arra, hogy mi minősül lehallgató eszköznek, illetve, hogy kereskedelmi forgalomba hozhatók-e erre (is) alkalmas eszközök, valamint rejtett kamerák, ezek 'ellenszerei', stb. Vagy csak a használatuk tiltott? Vagy az sem? Esetleg mindkettő? Az ide vonatkozó jogszabályoknak hol tudok utánanézni?


Lacesz