közúti baleset


főnyomozó # 2005.11.19. 13:00

Amennyiben esetleg mégis megállapítják édesapád felelősségét, mivel korábban nem követett el közlekedési bűncselekményt, ill. szabálysértést ezt enyhítő körülményként figyelembe fogják venni.

főnyomozó # 2005.11.19. 12:57

Aki be akar kanyarodni, 1. annak indexelnie kell, 2. meg kell győzödnie, hogy nem előzik-e őt szabályosan. Az általad leírt esetben, amennyiben édesapád szabályosan előzött, JELEZTE ELÕZÉSI SZÁNDÉKÁT (indexelt) és olyan helyen előzött, ahol az NEM TILOS, nem vonható felelősségre. Ha nem szabályosan előzött, az a másik fél szabálytalanságát nem érinti, mindeketten felelősségre vonhatóak.

voyager # 2005.11.17. 22:29

Edem, ugyanilyen koccanásom volt, megfejelve hogy mindez kereszteződésben!!! Igyhát készpénznek veheted amit irok! Szóval NEM TE vagy a hibás!!!

voyager # 2005.11.17. 22:29

Edem, ugyanilyen koccanásom volt, megfejelve hogy mindez kereszteződésben!!! Igyhát készpénznek veheted amit irok! Szóval NEM TE vagy a hibás!!!

ObudaFan # 2005.11.08. 17:05

Ha súlyos sérülést senki sem szenvedett, akkor közlekedési szabálysértés miatt lesz feljelentés. Ha minden így történt, akkor az indexelést elmulasztó sofőr ellen.

edem # 2005.11.08. 08:13

Közlekedési balesettel kapcsoltaban lenne egy kisebb kérdésem! A mai nap folyamán egy kisebb koccanásos balesetet szenvedtem. Az eset úgy történt hogy, egy személyautó szeretett volna befordulni balra egy házhoz lelassított éppenhogy gurult a jármű és nem indexelt, se jobbra hogy félreáljon se balra hogy jelezze befordulási szándékát. Majd én előzésbe kezdtem mialatt ő elkezdett befordulni, megtörtént a koccanás. Természetessen hívtunk rendőrt jegyzőkönyvet vettek fel majd végezték gondolom a szokásos teendőket majd végül közölték hogy feljelentés vagy bejelentést tesznek az ügyben és majd valaki más fogja elbírálni hogy kinek is volt igaza vagy ki vétett. Azt szeretném megkérdezni hogy most végül is ki ellen tettek feljelentést és mit lehet ilyenkor tenni vagy esetleg kihez lehetne fordulni segítégért! Esetleg önök mint kivülállók hogy látják a dolgot a leírtak alapján ha esetleg nem elegendő az információ kérem nyugodtan keressenek fel edem18@citromail.hu és én megpróbálok mindenre legjobb tudomásom szerint válaszolni! Segítségüket nagyon szépen köszönöm! A sofőr apukám volt! Közlekedési kihágása még nem volt!

Makk Ádám

Nick Name # 2005.09.21. 11:26

Ha csak ő maga sérült, akkr ittas járművezetés vétségének alapesetéért vonhatják felelősségre (már ha a vérelakohol-szintje elérte a 0,8 ezreléket).

Ebben az esetben valószínüleg elveszik a jogosítványát, esetleg 1 ezrelékes szint alatt lehet esélye arra, hogy megússza. Az eltiltás sima ittas vezetésért 1-3 év között szokott lenni, sok függ a véralkohol-szint mértékétől és a közelkedési előéletétől.


Nick Name

mekkmester # 2005.09.21. 11:26

Kedves Krisztina!

Ebben az esetben az is kérdés, hogy mekkora volt a barátod véralkohol-szintje a cselekmény elkövetésekor. Ettől függ ugyanis, hogy szabálysértésért vagy bűncselekményért vonják felelősségre. Véleményem szerint, mégha csak szabálysértés is lesz, a jogsi bevonása szinte biztos. Létezik ún. járművezetéstől eltiltás mellékbüntetés, amit önállóan is lehet alkalmazni, de ezt csak bűncselekmény esetében (ennek minimális tartama 1 év). Ilyenkor előfordulhat, hogy a biróság új vizsgához köti a vezetői engedély visszaszerzését. A fegyvertartási engedélyét ez az ügy nem érinti.

F. Krisztina # 2005.09.21. 08:19

Az egyik barátomnak közúti balesete volt, ahol csak ő sérült meg, de a kocsiban még kette voltak vele, sőt ittas is volt. Felment a patkára és felborult az autó, aztán magakörül többször átpördült. A barátom hivatásos vadász is. A kérdésem a következő elveszik a jogosítványát? Ha igen mikor kapja vissza? Újra vizsgát kell tennie? A fegyvertartási engedélyét is bevonják?