jogorvoslat


ObudaFan # 2005.11.21. 20:33

Akkor, ha olyan eljárási szabálysértés történt, amit felülvizsgálati eljárásban nem lehet korrigálni, vagy az alsóbb bíróságok által megállapított tényállás vagy bizonyítás hiányos, akkor elképzelhető.

hihetetlen # 2005.11.21. 15:12

Ma voltam az ügyvédemnél, hogy a jogorvoslati kérelmet beadjuk, de nagy meglepetés ért. Csak most mondta, hogy az ügy visszadása is elképzehető, amit én már idegileg nem igazán tudnám elviselni.
Ha a LB ugy dönt, hogy újra tárgyaltatja az ügyünket, azt az egész egész torturát megismételteti?

ObudaFan # 2005.09.29. 20:10

Ebben az esetben az LB megváltoztatja az ítéletet úgy, hogy felment a jgem. alól és moh.-ban talál bűnösnek. Feltételezem, hogy tévedsz a törvényes vád hiánya tekintetében, mert ha azok a tények a vádiratban szerepelnek, amelyek megalapozzák a moh. -ot, akkor a bűncselekmény megnevezése nélkül is törvényes vád van.

hihetetlen # 2005.09.29. 16:56

Kedves köztisztviselő!
A vád lehet azonos, de mivel időközben a btk 288 §-a változott, szerintem szigorodott, így ügyünk nem igazán egyforma, de ha több időm lesz akkor lehet felveaszem az interneten a kapcsolatot Veled.

köztisztviselő # 2005.09.29. 16:19

Sajnos segíteni nem tudok a problémádban, de magam is hasonló cipőben járok.
Ugyanazzal vádolnak (még rendőrségi szakban vagyunk) azaz bűnsegédként magánokirat hamisítás és jogosulatlan gazdasági előnyszerzés. Kérlek írj bővebben az esetedről az e-mail címemre, és én is szeretnék feltenni néhány kérdést Neked. Előre is köszönöm.

hihetetlen # 2005.09.28. 18:19

Már volt kérdésem az alábbi ügyemben amire kaptam is kielégitő választ, de sajnos még mindig van aggályom.
Jogerős birói döntést az ügyvédemmel együtt vitatjuk, ezért felülvizsgálati kérelemmel élünk. Az ítéletben jogosulatlan gazdasági előny bűncselekményben mint bűnsegéd marasztaltak el és 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításban mint bűnsegéd /38 e. Ft-ra/. Az ügyvédem szerint a jogosulatlan gazdasági előny bűncselekményt én nem követtem el.
A kérdésem az, hogy a magánokírat-hamíssítás még is "meg állna" mivel a pénz lehívásánál ez megvalósult /ezzel nem vádoltak/, akkor a jogerős itéletet nem semmisítik meg?