Hiteles autó kölcsönadás, vissza nem kapás


ObudaFan # 2005.10.27. 17:29

Ha nincs pénzed, kérj kirendelt védőt, a semminél jobb.
Már csak azért is, mert pontosan kellene ismerni a hitel (lízing?) szerződést, valamint azokat az okiratokat is, amelyekből kiderül, hogy a bank már kérte azt, hogy a kocsit szolgáltasd vissza. Lehetséges ugyanis, hogy már ez a bérbe adás is ellentétes volt a lízingszerződéssel, tehát jogosulatlanul rendelkeztél a gépkocsival. Nem árt szerintem ezt annyival enyhíteni, hogy nem pénzért, hanem szívességből adtad oda, kivéve, ha ő - vagy te - már azt vallotta, hogy ez pénzért történt.
Leginkább a kár teljes megtérítésével tudod egyébként enyhíteni a leendő büntetést, akármekkora lemondással is fog ez járni.

voyager # 2005.10.27. 12:46

Tisztelt Ügyvéd Úrak!
Érdeklödnék mire számitsak/büntetés/, hiteles autómat adtam kölcsön /1napra/ távoli ismerösnek pénzért, amelyet soha nem hozott vissza. A kölcsönadás elötti idöszakban a bank már kivánt élni opciós vételi jogával, részlet nem fizetés miatt! Jelenleg a Btk. 317. paragrafus 1. bekezdésbe ütköző és az 5 bekezdés a. pontja szerint minösülö jelentős értékre elkövetett sikkasztás büntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az ügy. Most adja át a rendörség az ügyészségre a papirokat. Az autó nincs meg, az ember igen. Mit tehetnék, mivel enyhithetném bünömet kérem segitsenek! Ügyvédre nincs pénzem, enni is alig.
Köszönettel