mi az a szembesítés?


Csupancsak # 2006.02.13. 16:07

Gondnok!

A nyomozás sikkasztás miatt folyik? Ha ez nem elírás, akkor hívd rá fel a T. nyomozó hatóság figyelmét, hogy ingatlanra sem sikkasztást, sem pedig lopást nem lehet elkövetni!

Zoltán György # 2006.02.13. 10:05

Akkor ez magánlaksértés???

gondok # 2006.02.13. 09:24

Hát megtörtént, ráadásul anyós be is ismerte, hogy megtette amivel vádolom. Ilyen szempontból a dolog sikeres volt.

HE0222 # 2005.11.10. 08:37

Jó hallani, hogy ezek szerint mégis néha van értelme a szembesítésnek.

ObudaFan # 2005.11.09. 18:24

Jelentem, sértettként én már voltam részese részben eredményes szembesítésnek, mert én emlékeztem valamire pontatlanul. Úgyhogy van értelme a dolognak.

HE0222 # 2005.11.09. 17:09

A szembesítésen -ahogy a nevében is benne van- szembesítenek két személyt, adott esetben Téged mint sértettet a sógórral, mint gyanúsíttal. Meg fogja kérdezni a nyomozó, hogy fenntartod-e a feljelentésedet, a korábban jegyzőkönyvbe vett vallomásodat. Ha igen, akkor ezután elmondatják veled, amit állítottál, hogy kizárt a lakásból, stb. amit a feljelentésedben már jegyzőkönyvbe vettek, mindezt úgy, hogy a szemébe kell mondanod, majd őt is felszólítják, hogy mondja el a saját verzióját, szintén a szemedbe. A szembesítés mint a bizonyítás egy eszköze azt hivatott szolgálni, hogy nagyobb eséllyel kiderüljön, ki is mond igazat. A gyakorlatban nemigen szokott eredményre vezetni, jórészt azt írják a jegyzőkönyvbe, hogy "a szembesítés eredménytelen volt". A szembesítésen te tanúként veszel részt azzal együtt, hogy sértett vagy. Előtte figyelmeztetnek eljárási jogaidra és kötelezettségeidre, hogy köteles vagy igazat mondani, és csak akkor tagadhatod meg a vallomástételt, ha ezzel önmagadat vagy hozzátartozódat bűncselekmény elkövetésével vádolnád, valamint mást hamisan nem vádolhatsz bűncselekmény elkövetésével következmények nélkül. Aztán ezt leírja a nyomozó jegyzőkönyvbe, és alá kell írnotok mindkettőtöknek. Ajánlom előtte mindig elolvasni, amit aláírsz. Hát kb ennyi.

gondok # 2005.11.09. 11:20

Hello mindenki. Van egy sógorom, aki kizárt a lakásomból és utána kiadta a lakást albérlőknek. Én ezügyben feljelentettem. A nyomozó rendőr szembesítést akar, de nem tudom mi az, mi fog ott és akkor történni, egyáltalán mire kellene számítanom? Szerintem a sikkasztás bizonyítását nem viszi se előre, se hátra, de hát valaki csak elmagyarázza nekem, hogy mire jó. Köszi