csendháborítás


rogers # 2011.10.10. 07:38

Nem voltam soha un fajgyűlölő, de amit ezek csinálnak(a rendszer is felelős), az kibírhatatlan, 21-század? A viselkedésük? Nem akarok regényt írni. De csak az tudja hogy milyenek akinek-akiknek-a szomszédjába ilyenek laknak.

rogers # 2011.10.10. 07:34

Igen egész nyáron dorbézolnak-zenélnek, szórakozásuk a mocskoskodással kezdődik-és végződik.Ahelyett hogy gyüjtenék a fát télre, a környéken sok a fa, a letört ,elszáradt fákat mindenki összegyüjtheti ingyen, persze az munka, jön a hideg , mennek sírni(önkormányzat-kisebbségi), kell a fa , kapnak is, nem is egyszer egy télen.

ius latratus # 2011.10.10. 07:07

rogers

Akkor sajnálom. Tényleg. Még annyit, hogy jön a tél, s talán kifagynak...
Hülye vagyok, lopni fognak: fát. Nem, nem fagynak ki. Ha meg a kifagyás szélén lesznek, akkor segít nekik a kisebbségi "izé".
Élni, meg fennmaradni tudni kell, no'.

rogers # 2011.10.10. 06:55

Áramuk kb-hét éve nincs mert kikapcsolták, (mert nem fizették)természetesen a többszázezres adóságot nem sikerült behajtani rajtuk(röhögve mondták fizessen aki hülye).

rogers # 2011.10.10. 06:52

Igen lopják az áramot, a szomszédból ,illetve gondolom az ő tudtával, már évek óta. Tud rólla az önkormányzat, az áram szolgáltatónál valakik már tettek feljelentést( nem én én még senkit nem jelentettem fel-lehet hogy hiba volt?), de mire kijöttek ,kaptak infót , valószinű, mert mindig össze szedték a hosszabítókat. A kisebbségi akármi-nél azt mondták nekik hogy lehet hosszabítóval áramot un kölcsönözni(más helyeken is így csinálják). Ez egy jogállam? De én azt is megbüntetném aki felelőtlenül adja, haszonszerzés céljából(gondolom), egy áramszolgáltató (áramát).

ius latratus # 2011.10.09. 19:16

Lopják az áramot? Szolgáltatónak telefon, szolgáltató kijön, áram kikapcs', zene nincs tovább. A gárdás, harminckilós idiótákat meg felejtsd el, gondolom megoldást akarsz, s nem cirkuszt, meg felvonulást...

lajcsó # 2011.10.09. 19:14

A közmunkát éjjeli időpontra kell számukra megszervezni. Ekkor nem tudnának hangoskodni, nappal meg azért mert aludnak. A közbiztonság is javulna.

rogers # 2011.10.09. 16:46

Nem rossz megoldás, de akkor oda kellene költözniük.ha elmennek ugyis kezdődik elölröl. Ugyanez van a rendörséggel, sírnak nekik hogy nincs mit enni a gyerekeknek, miért őket zaklasák, ők nem tehetnek rólla hogy nincs munkahelyük, meg ugysem tudják kifizetni a büntetést. Több jogot kellene adni a rendőröknek, a szocrendszerben bevitték az ilyeneket egész éjszaka pofozták öket. Legközelebb meggondolta hogy viselkedjen. És nem szerelték le a rendőrt.

hunfrakk # 2011.10.09. 16:35

hívd ki a gárdát...

rogers # 2011.10.09. 16:29

Vannak törvények ebben az országban , csak sajnos valakikre vonatkoznak valakikre nem. Ha mindenki megfelelöen végezné a dolgát. Nem fordulnának ilyesmik elő. Na és ott van az emberi mentalitás. Nem fölülről kell épitkezni, hanem alulról.

mucogi # 2011.10.09. 15:59

Én is kérdeznék!

Hogy van az,hogy a szomszédom már hajnalban üvölteti a zenét,sokszor egész nap,sőt este is,a felettem lévő egész nap zajong,mégis engem akarnak feljelenteni,hogy rákiabálok néha a gyerekre?nem értem.....nem verhetem agyon....ennyi erővel panelban lehetne feljelentést tenni,ha valaki lehúzza a wc-t...,vagy bejön a kapun,vagy ugat a kutyája....hogy van ez?

rogers # 2011.10.09. 15:37

Van megoldás,(csak nem akarom leírni).Egy biztos a géneket nem lehet módosítani. A másik meg az hogy akiknek nincs a szomszédjában eme népcsoport gyönyörű tagjai, még védik őket, hogy milyen rendesen viselkednek,milyen tisztán öltözködnek.Mindenki lehet rendes egy percig, egy napig, de egy hétig ezek nem bírják ki.

rogers # 2011.10.09. 15:31

Elárulná nekem valaki hogy zenehalgatás (hangos)-(90-százalék)miért pont ez a népcsoport köreiben van elterjedve (mindenki szokott zenét hallgatni). Az ajtó ablakok nyitva(csak nyáron) a környéken mindenki halja a gagyi zenéjüket(izlések és pofonok),szerintem már nem is érdekli öket a zene, csak azért veszik maximális hangerőre hogy mindenkit bosszantsanak.

hunfrakk # 2011.10.09. 15:27

roma testvéreink ellen nincs megoldás
el lehet költözni
ők nem fognak

rogers # 2011.10.09. 15:25

Ezek szeretik a füstöt,most jut eszembe bográcsolás-zene-tánc. Persze én is szoktam bográcsban főzni.

lajcsó # 2011.10.09. 15:13

Te meg akkor égesd a gazt a kertedben amikor a szomszédban szól a zene! Csak apránként, hogy maradjon máskorra is. A szélirányt vedd figyelembe!

rogers # 2011.10.09. 15:04

Nekem is ,és 1-2-szomszédnak is volt(van) nézeteltérése zenehalgatás miatt problémája. Kisebbségi szomszédok(kertes ház-falusias környezet-csend - gondolná az ember), a zene olyan hangosan szól hogy nyáron bezárt ajtó-ablak- a televízió nézés közben is hallani a zenét. Agybeteg famillia, még pofátlankodnak is ha meglássák az embert még hangosabbra veszik, jól érzik magukat, esznek-isznak-mulatnak-nem dolgoznak- az állam eltartja őket. Semmi gondjuk egész nap a zenét halgatni, lopják az áramot,lopják a vizet.Semmiért sem fizetnek, de mindig mennek tarhálni az önkormányzathoz,(kissebbségi mittudommihez). Közben a szomszédok meg mind idegbeteg lessz, senki nem csinál velük semmit , nekik jogukvan mindenhez mondogatják.

rogers # 2011.10.09. 14:54

Az más ha valaki dolgozik, barkácsol, (de lehet hogy valakit az is zavar),tudtommal nincs időhöz, hangerőhöz kötve , ha valakinek a zenéje zavar,a helyi jegyző hatáskörébe tartozik,(figyelmezthet) és 30000-ft-ig büntethet(itt olvastam valahol a fórumon).az un együttéllésnek vannak szabályai.

Gabicsek # 2011.10.08. 17:52

Nem mondanám, hogy napszaktól független. Általában helyi önkormányzatok rendeletben szabályozzák a csendrendeletet, azt kell betartani. Nálunk hétvégén és munkaszüneti napon reggel 8-12 között lehet zajongani. (gépi munkák, stb.), hétközben azt hiszem este 7-ig.

lajcsó # 2011.10.08. 11:19

A te esetedre szűkítve:csendháborítást azzal követsz el ha indokolatlanul zajt okozol, amely alkalmas mások nyugalmának zavarására. Ez független napszaktól és hétvégétől, tehát nappal meg hét közben is elkövethető.

végrehajtó1 # 2011.10.08. 10:17

nem

szossz # 2011.10.08. 09:54

Sziasztok!

Egy elég hebehurgya - legalábbis szerintem az - témában szeretném a véleményeteket kérni!

Egy 14 családos társasházban lakunk. Egy hónapban kb. 2 alkalommal, szombaton napközben (9 óra utántól olyan 1, de max. 2 óráig) hangosabban szoktuk hallgatni a zenét. A közvetlen szomszédaink (alattunk, felettünk, mellettünk) nem szól senki érte, hiszen nem rendszeres a dolog. A földszinti szomszéd viszont (mi másodikon lakunk) már két alkalommal is feljött szólni, hogy ne hallgassunk hangosan, mert hogy ő pihen (középkorú, egyedül élő férfi)!
Első alkalommal megmondtuk neki, hogy ez csak egy-egy alkalommal fordul elő, és hogy lejjebb halkítjuk, de nem értjük, hogy miért zavarja őt, amikor szinte ő lakik a legtávolabb tőlünk!
Aztán egy következő alkalommal (előtte 1,5 hónapig nem is hallgattunk zenét) feljött, és eszeveszettül elkezdte nyomi a csengőt. Mikor kimentünk, elkezdett ordítani, hogy azonnal kapcsoljuk ki, mert hogy ez már tűrhetetlen állapot, és hogy ő nem tud pihenni, meg hogy ha nem halkítjuk le, akkor takarodjunk el innen (ilyen szavakat használt)! És mellesleg hozzáteszem, hogy mi jóval előbbtől lakunk a társasházban, mint ő!
Megmondtuk neki, hogy 1: nehogy már takarítás, főzés közben ne hallgathassunk zenét, 2: ez nem rendszeres, sőt... Erre ő elkezdett fenyegetőzni, hogy jogi útra lesz terelve az ügy!
Szerintetek ez tényleg csendháborításnak minősül? Mert ha jól tudom, csendháborítás csak éjjelre, illetve vasárnapra vonatkozik!

Nett # 2010.11.21. 09:38

Kedves Fórumozók!
kedves, jól nevelt szomszédom van nekem is. 2x mentem (2 különböző nap)át szólni, hogy vékonyak a falak, nem vagyok kíváncsi az ő magánéletére a saját lakásomban, sem akkor, sem máskor, pláne nem éjjelente. harmadjára kihívtam a rendőröket, akiknek hálás vagyok, kellemeset csalódtam bennük, nagyon kedvesek voltak, helyrerakták a fiatalembert (remélem), bár nem az ő dolguk az amit otthon elmulasztott anyuci, lennének fontosabb dolgaik is.
Remélem csend honol ezentúl...
Ne féljen kihívni a rendőröket senki, én kihívom őket megint ha kell és följelentést teszek ha megint hangoskodik vagy egy rossz szót is szól.
Vagy menjenek be a rendőrségre és kérdezzék meg mit lehet tenni, segíteni fognak!
Megvédem az életem, jogom van hozzá.

juju # 2010.10.07. 21:43

Az, hogy kissebbségiek, az tényközlés volt, nem kihangsúlyozás.Mindenki azt társít hozzá, amit tapasztalt a saját életében, és amit erröl gondol.
Hogy miért ez keltette fel az érzékenységedet azt csak te tudhatod.
Problémaérzékeny akkor lettél volna, ha elöször a problémámra reagálsz hiszen a lényeg a csendháborítás és nem más.

juju # 2010.10.03. 17:02

kedves és problémaérzékeny Nadir5
kérdésed érdekes megközelítése a problémának lévén, hogy ez a csendháborítás téma a forumban és nem valami egyéb.