Money Making


Wad # 2005.12.17. 16:44

Hozzáértők véleményét várom az alábbi ügyben.

Hozzám költözött a barátnőm bátyja és annak barátnője pár hónapra. (Se pénzük, se lakásuk, se semmi)
Másfél éve egy szép nyári napon felhív 1 kedves rendőr, hogy mikor megyek haza, mondom mikor menjek? - Minnél előbb...
Hazamentem 3kommandós, 8 rendőr... rögtön őrizetbe is vettek, majd irány 1 vidéki város RK-ja. Kihallgatás. /nem mondtam semmit az ügyvédem telszámán kívül/ Majd 9 hónap előzetes.

Elég meglepő volt!

Időközben kiderült, hogy amíg én szépen lehúztam a napi 9-12 órámat addig ők (a srác grafikus!) pénzthamisítottak a lakásomban. Az Õ tulajdonában lévő számtech eszközökkel.
1db hamis pénzt találtak, a winyót nem találták meg.
A srác + a vidéki barátai elég komoly önterhelő vallomást tettek, rengeteg olyan részlettel ami egyáltalán nem igaz. Többek közt engem is beterheltek, mint irányítót - szervezőt.
Így lettem a "Magyar pénzhamisító maffia feje...!"

  • elég kemény... :)

Volt szembesítés senki nem vállalta rajtam kívül.
Most épp ott tartunk, hogy a napokban adta vissza az SZBO a lakásomban lefoglalt -tk. saját tárgyaimat- az elkövető barátnőjének! Bankkártyám, céges szerződéseim, családi széfünk kulcsa, stb... Mondván, hogy Õ volt jelen a lefoglalásnál. Nem igaz, mert én is otthon voltam, igaz csak a végére értem haza.

Vádemelés lessz mindenkinek, bűnszövettségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt.
Mire számíthatok?

Az előző ügyvédem azt mondta, hogy el kell vállaljam, hogy tudtam róla, de eltűrtem, mert az igazság, hogy semmit nem tudtam az "nem életszerű". A jelenlegi nem mond semmit.

Másfél év alatt 2 kihallgatásom volt összesen, arra nem voltak képesek, hogy a lefoglalt bizonyítékokat elémtárják, mert szerintük tudnom kellene, hogy mi volt a "4x6 cm-es papírdarab a szekrény tetejéről"-ön meg ilyesmik.

Az elkövető első vallomásában nagyon meleg dolgok vannak:
"Igen, tudtommal volt még 1 ember akinek Wad adott h.pénzt de Õ egy nagyon nagy bűnöző Budapesten, még a nevét sem merem kimondani. Félek."
Meg: "Volt egy taxisofőr akinek W. h.pénzt adott de nem tudok róla semmit, se a nevét, se azt, hogy hogy néz ki, hol taxizik, csak hogy volt egy ilyen"

Ilynek.

Ez nem igaz. Mindmáig nem tudom, hogy egyáltalán miért mondta és honnan szedte ezeket!?! Az már a fogdán kiderült, hogy a kezdetben nyomozó vidéki rendőrök (mind huszonéves fiatal hadnagy) nagyon nagy perspektívát láttak az ügyben. Talán emiatt hitették el a bűntársammal, hogy "minnél többen vagytok benne annál jobb, mert majd annyi felé oszlik a büntetés".
De a barátnőmet és az anyját már a 48. órában megfenyegették a nevemben. Közölte velük a nyomozó, hogy tudomása van arról, hogy én (onnan a vidéki fogdából) már megszerveztem az ő megöletésüket!!!!!

Viszont alig voltunk bennt 2 napja amikor az elkövető édesanyjának ugyan ez a rendőr, csak úgy kérésre kiadott több zálogcédulát a lefoglalt tárgyak közül!

  • Mi van ha én mondjuk vélelmezem, hogy az elkövető a hamis pénzen mondjuk lopott ékszereket vásárolt, amit utána elzálogosított, és a T. rendőrfőhadnagy ennek az elsíbolásában nyújtott segítséget. -Miért? Gondatlanságból v. ellenszolgáltatásért?

Szóval így állunk jelenleg. Valami ötlet?