Haláleset és a velejáró következmények SOS!


julius # 2006.01.05. 21:55

Kedves gabex!
Azért mert vki rendőrként mutatkozik be a telefonba, nem kell feltétlenül bármire is feleletet adni. Ha valamit meg akarnak tudni, akkor majd beidéznek a rendőrségre és kihallgatási jegyzőkönyvben rögzítik a vallomásod.
Amennyiben gyanú van arra vonatkozóan, hogy kábítószert fogyasztottál, akkor vizelet- és vérvizsgálatnak vethetnek alá, amely ha +, akkor kábítószerrel visszaélés vétsége miatt eljárást indítanak ellened. Ez azonban nem hiszem, hogy szabadságvesztés büntetéssel végződne. (A kábítószer 2-3 hét alatt kiürül a vizeletből és a vérből.)
A kábítószer eladását illető esetleges terhelő vallomásokkal már más a helyzet; nem volna számodra kedvező, ha egy kereskedelmet rádbizonyítanának.

Nick Name # 2006.01.04. 16:25

Nem.


Nick Name

gabex # 2006.01.04. 16:22

Jó napot kívánok!

Először is szeretném elmondnai nagyvonalakban az űgyet:
Egyik reggel ,ha jól emléxem csütörtök, csörgött a telefonom és egy férfi hang beleszól h ő * Attila apja és azért hív engem mert, hoyg a fia sajnos meghalt az éjjel ,és a szomszéd ház kapujában találtak rá.Erre én nem tudtam mit mondani mert eléggé meglepett a dolog azért is h nekem mi közöm van ehez,mért hívogatnak.
Ezt meg is kérdeztem és mondták hgy én benne voltam a gyerek telefonjában és ezért felhívtak hogy nem e voltam vele,stb.
Ez után elindultam az iskolába és nemsokkal rá hogy megérkeztem megint csörög a telefonom és a BRFK akciócsoport ,legalábbis ezt mondták , volt a vonal túlsó végén és elkezdett az úr faggatni hogy mit tudok az atiláról ,mien gyakran füvezett , bogyózott stb. ezekkel a szavakkal ,amin én nagyon meg is lepődtem.aztrán ez után csend van és a mai napig sem kerestek fel a rendőrök.
De olyan információkhoz jutottam h az attila mikor elment otthonról rám és egy barátom ra hivatkozott ,holott az esetet megelőzően már kb 2 hónapja nem láttam és akkor is csak vétlenül.Aztán megtuttam h a halál oka valószínűleg szív kamra tágulat ha jól emléxem ,és h ez állítólag az amfetaminoktól fordúl elő.De ha jól tudom akkor ahhoz igen tetemes mennyiséget el kell fogyasztaniés szerintem nincs az az ember aki azt ki ne hányná rögtön.És most nem rég tudtam meg h a srác egyik volt barátnője ellenem és a barátom ellen akar vallani ,hogy drogot adtunk el a srácnak.Ami ebben a formában egyáltalán nem igaz .Annyiban igaz ez ,hogy mág nyáron de nyárnak is az elején ,felhívott hogy tudunk e neki füvet szerezni ,mondtam h én speciel nem,de van egy közös ismerősünk ,nevezzük lacinak, jöjjön ki oda ahol mi vagyunk ,mert aott van laci is.
Körülbelül ennyi.
és a kérdésem az lenne h ez mien következményekkel járhat számunkra?
és hogy azt hallottam hogy ha emiatt minket a rendőrség beidéz ,akkor tőlünk vért is vesznek ,és ha találnak valamit esetemben maximum thc-t (fű) ,és az meghaladja az 1G-ot akkor az börtönbüntetéssel jár.
Ezt szeretném megtudni h ez igaz e.
Válaszukat előre is köszönöm!