bankkártya


_Lala_ # 2006.01.30. 20:45

Ha jó okod volt rá, hogy azt higgyed, van pénz a számládon (mert megérkezett a várt utalás), akkor nincs félnivalód, mindössze ki kell fizetni a tartozást. Ha azonban be tudják bizonyítani, hogy tudtad, hogy nincs fedezet (és hitelt sem kértél a számlához), akkor akár meg is büntethetnek (nem a bank, hanem a bíróság). A tartozás kifizetése esetén számottevő büntetés nem valószínű.

A bank eme eljárása egyébként (a hitelkeret és fedezet nélküli számla ellenére a bankkártya fizetés elfogadása) a tapasztalataim szerint a legtöbb banknál érvényben levő szerződésekben szerepel. Elő kell szépen venni az aláírt szerződést, és elolvasni, hogy mit írnak ott. Az enyémben az van, hogy felelős vagyok a bankkártya használatáért, a bank pedig megtagadhatja a teljesítést (de nem kötelező neki!), ha nincs fedezet a kártyatranzakció teljesítésére.

Tyson # 2006.01.30. 20:26

Kedves martanene !

A bank időközönként leriportolja az x napnál régebbi y negatív egyenlegnél nagyobb kintglévőséggel bíró számlákat, így előbb-útóbb kiderül. Fizetési felszólítást fognak küldeni általános gyakorlat szerint hármat.
Ezt követően átadják a követelést egy köv.kezelő cégnek (Sigma, Justicia, stb.) vagy amennyiben az összeg behajtása nem gazdaságos, akkor leírják ktg-ként.
Röviden és vázlatosan ennyi.
Remélem tudtam segíteni.
üdv.
T.

martanene # 2006.01.28. 20:01

Internetes fizetésekre lett használva egy bankkártya ami saját tulajdon. Vártunk egy utalást, ami még nem érkezett meg a számlámra. Igen ám de a banki tranzakciókat engedte a bank, nem tudni miért hitel keret és pénz nem volt a számlán. Mi lehet ilyenkor a bank lépése? Nem visszaélésként akartuk használni a kártyát, eléggé minuszban vagyok most.