kirendelt vs. választott ügyvéd


ObudaFan # 2009.01.15. 20:29

Tessék, egy tanulságos cikk:

http://www.bpugyvedikamara.hu/…_varolistan/

nyiriz # 2006.02.12. 16:34

Vagy lehet, hogy tényleg az van, amit JuKids mondott, hogy szeretne választott ügyvéd lenni. Bár én úgy vagyok vele, hogy legyen, mert akkor legalább meg is kell dolgoznia a pénzéért, nem?
Mind1, jövő héten kiderül, majd beszámolok róla.

Nick Name # 2006.02.12. 15:14

Bár ha ez ez ügyvéd tényleg bejelentkezett nálad levélben, akkor érdemes megbecsülni, mert fehér holló lehet!


Nick Name

julius # 2006.02.11. 21:39

A meghatalmazott védővel mindenképpen jobban jársz, mint a kirendelttel!
Ha szükség van egyáltalán védőre.
Járj utána!

JuKids # 2006.02.11. 19:23

nyiriz!

Ha a "tiltott felvétellel való visszaélés" tiltott pornográf felvétellel visszaélést (t.p.f.v.) jelent, javaslom tanulmányozásra a "Megszerzés-tartás" topicot:
http://www.jogiforum.hu/forum/21/2501

Engem ilyen képek készítésével gyanúsítottak, kirendelt ügyvédem volt, akit egyszer sem láttam az eljárás 14 hónapja alatt, viszont bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást, amikor végre megnézték a képeket, amikről azelőtt mindenki úgy okoskodott, hogy nem nézte meg, csak beleképzelt ezt-azt. Úgyhogy több okból is örülök, hogy nem fogadtam ügyvédet: egyrészt nem került semmibe, másrészt senki nem mondhatja rám, hogy az ügyvéd magyarázta ki a dolgot. (Melltartós tinikről készítettem kérésükre bolondoós képeket.)

Amit vendég ír, az nem egészen így van:
"Elméletileg a kirendelt ügyvédet az ÁLLAM fizeti meg!"

Az állam akkor fizeti, ha végül felmentenek, különben (ha elítélnek) Te fizeted. Ugyanakkor lényegesen kevesebbről van szó így (csak óradíjról), mintha megbíznál egy ügyvédet, akinek esetleg a "beugrója" is hatszámjegyű összeg. Egyébként feltehetően a kirendelt ügyvéded azért vette fel Veled a kapcsolatot, hogy megbízd a védelmeddel, ezáltal választott ügyvéd legyen, ennek anyagi vonzataival együtt. Szóval ha t.p.f.v.-ről van szó, a fent említett topicban segítünk, ugyanis ez esetben az ügyvéd gyakorlatilag szinte semmiben nem befolyásolja a végeredményt.

JuK

vendég # 2006.02.11. 19:02

Elméletileg a kirendelt ügyvédet az ÁLLAM fizeti meg!
Ha javasolhatom a SAJÁT/FIZETETT ÜGYVÉD az mindenképpen JOBB!
Az,hogy ki mennyiért és főleg,hogy MIT?vállal azt hiszem totál vegyes.Azt neked kell tudni,hogy az ügyed "MENNYIT ÉRDEMEL?"anyagilag..ami valószínűleg attól függ,hogy mennyi a kiszabható büntetési tétel abban a kategóriában amivel jelenleg vádolnak?!
Százezrektől akár MILLIÓKIG...elég széles a skála ügyvédi díj terén!
Járj utána,ki? kit ajánl?van-e referenciája?,stb..

nyiriz # 2006.02.11. 18:17

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Azért ezt a szakterületet (büntetőjog) választottam a témámnak, mert lehet, hogy később még lesz kérdésem ebben a témában, ugyanis tiltott felvétellel való visszaéléssel vádolnak.
A bíróság már ki is rendelt a védelmemre egy ügyvédet. Az ügyvédnő már fel is vette velem a kapcsolatot levél útján.
Azt szeretném megkérdezni, hogy bízhatok egy kirendelt ügyvédben, vagy inkább én keressek maganak egyet? Attól félek ugyanis, hogy a kirendelt ügyvéd nem igazán ad bele apait-anyait, hogy megvédjen. Én egyáltalán nem vagyok járatos az ilyesmiben, ez az első (és remélem egyetlen) peres ügyem. Egyáltalán a kirendelt ügyvéd is kér ellenszolgáltatást (ezt azért kérdezem, hogy meg tesz-e mindent a védelmemért), vagy máshonnan kapja meg a juttatását? Egyáltalán egy választott és egy kirendelt ügyvéd mennyiért "szokott" egy ilyen ügyet elvállalni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,
nyiriz