magánokirat hamisítás


lalibatyo # 2006.03.07. 15:49

Kedves Ildikó31 !
Köszönöm megnyugtattál ! Tehát a levél átvétele így is bizonyított ha pedig letagadná akkor az kerülhet nehéz helyzetbe aki aláírta más nevét azt pedig valószínű nem szeretné, mert nem a postás volt.
lalibatyo

ildikó31 # 2006.03.07. 15:19

Ez így első látásra nem igazán tűnik sikeres eljárásnak.
Először is, amennyiben az aláírást sajátjának ismeri el, úgy már meg is szüntetik az eljárást.

Álláspontom szerint ráér ez a feljeletés addig, amig Önnek valahol, valamilyen Bíróság előtt bizonyítani kell, hogy a levelet átvette.


ildiko31

lalibatyo # 2006.03.07. 15:17

Kedves Ildikó31
Tulajdonképp nem nevezhető felhőtlennek a viszony a címzettel ( előfordult hogy letagadta azt amit mondtam, vagy másképp adta elő) és épp azért hogy írásban legyen tehát később bizonyítékként felhasználható legyen és azért sk. kézbesítéssel hogy más hozzátartozó ne vehesse át. Tehát épp az ellenkezője történt annak amit szerettem volna. Nem tudom lenne e értelme ismeretlen elkövető ellen feljelentést tenni és talán a rendőrség megmondaná ki is írta alá valójában a címzett nevét ill. hogy egyeltalán tényleg meg is kapta a címzett?

ildikó31 # 2006.03.07. 14:30

Kedves lalibatyo!

Ha bővebben kifejtenéd miért volt szükség a tértivevényes levélre.

Amennyiben fontos ügyben írtad, akkor őrizd meg, hogy ha szükséges bizonyítani tudd, te elküldted a levelet, és át is vették.


ildiko31

lalibatyo # 2006.03.07. 13:48

Sziasztok Fórumomozók !
Kb fél éve küldtem egy levelet egy hozzátartozómnak amire nem kaptam választ. Mostanában az irataim rendezésekor vettem észre hogy nem a címzett hanem valaki más aki hasonlóan ír az írta alá a postai tértivényt. Szerintetek mit érdemes tennem hogy a végén még ne én járjak pórul ill. van e értelme keresni az igazamat ?
Köszi !