Csalás? Vagy csak ámítás?


ObudaFan # 2006.03.20. 19:29

Lehetőségeidhez mértek kezdd meg a visszafizetést, akkor nem.

Arpuska # 2006.03.19. 15:17

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Obuda Fan!
Ha számomra minden balúl sül el akkor lehet még letöltendő is??
Sohan nem volt még egy kis botlásom se.

ObudaFan # 2006.03.18. 23:42

A vádnak , ha ügy lesz, bizonyítania kell azt, hogy ezeket elfogadtad, másrészt azt is, hogy nem volt reális lehetőséged a visszafizetésre. Ha ezeket a vád bizonyítja, az a csalás bűntettét - az elkövetési értékre tekintettel - megalapozza.

Arpuska # 2006.03.17. 21:51

Sajna éles........

vendég # 2006.03.17. 20:31

Ez a story estimese helyett van,vagy éles?:)

monalisa1 # 2006.03.17. 10:26

Ha papír nincs, nehezen tud bármit is bizonyítani, főleg a tartozás négy millióra felfutásának valódíságát.

Az első körben legfeljebb azt az első 100 ezer forintot ismerd el, onnantól az emlékezeted legyen amnéziás...

A későbbiekben ha nagyon megszorongatnak (...) mindig csak egy-egy újabb tételt ismerj el.

Tehát lassan, vagyis húzd az időt: nem kell egyszerre mindent bevallani., lehet, hogy a rokon kettő milka körül majd leáll...

Egyébként nagy balek az unokanővéred, hogy rokonság ide vagy oda, egy húsz éve nem látott embernek "hozomra" ad kölcsön pénzt. Így bizonyos értelemben ő is ludas a dologban, vagyis a történtekért ő is felelős.
(Részeben legalább is.)

A bíróságon sem leszel köteles magad ellen vallani.

Ezért mondom: minél kevesebb tartozást tudnak bizonyítani, annál kisebb lesz majd a büntetési tétel.

Arpuska # 2006.03.16. 23:46

Sziasztok!
Próbállom dióhélyba elmondani a storymat: Ezelött kb 3 évvel egy esküvőn találkoztam egy 20 éve nem látott unokanővéremmel. Az esküvő után is tartottuk a kapcsolatot és gyakran panaszkodtam neki jónak nem éppen nevezhető anyagi helyzetemre. Egyszer egy ilyen beszélgetésnél felajánlotta, hogy tudd segíteni azt hiszem, hogy 100000 ft-ot adott. Ekkor elindult egy lavina. Az elmúlt három évben kissebb, nagyobb összegeket folyamatosan elfogadtam tőle ő szerite kb 4 millió forintott. (én nem tudom követni valószínű, hogy ez igaz.) Sajnos menet közben az is kiderűlt, hogy ő azért, hogy rajatam segítsen szintén eladósodott, kölcsönöket vett fel, zálogba addta a családi aranyakat stb. Én minden esetben kölcsönként fogadtam el a pénzeket viszont abban, hogy mikor és miből adom neki vissza gyakran hazudtam. Az elmúlt napokban szegénykém elpanaszolta a történetet egy nagybátyjának, aki azóta feljelntéssel, börtönbe jutatással fenyeget. Erköcsi szempontból nyilván jogosan. Kérdésem az lenne, hogy büntetőjogilag "fogható" vagyok e? Követtem e el bűncselekményt és ha igen mit? Ha valóban feljelent az unokanővérem (mert ugye csak ő tud?) a rendőrségen milyen magatartást tanúsítsak tagadjak mindent? Semmilyen papír, elismervény nincs a pézátadások mindíg négyszemközt történtek, illetve egy pár esetben ő fizetett be a nevemen lévő bankszámlára különböző összegeket.

Köszönöm a segítséget.