Eos faktor Zrt / Telenor


ObudaFan # 2018.01.01. 21:55

Ha 2011. óta ez ügyben nem kaptál felszólító levelet, akkor ez jó eséllyel elévült. Ebben az esetben nagyon kell figyelni a postai küldeményekre, át kell venni őket és ha fizetési meghagyást kapsz, határidőben el kell küldeni az alakszerűen is helyes ellentmondást annak a közjegyzőnek, aki a meghagyást kibocsátotta. Az ellentmondásban az elévülésre kifejezetten hivatkozni érdemes.

ragress # 2017.12.28. 12:51

Üdvözlök mindenkit!

A napokban kaptam egy fizetési felszólítást az EOS Faktor Zrt- töl, amiben feltüntetett összeg megfizetését követelik 10 napon belül fenyegető hangnemben a Telenor Zrt megbízásásból!
Felhívtam a behajtó céget mert nem emlékeztem hogy mi is lehet ez, mert az előfizetésem idő előtti felbontására már fizettem nekik nem keveset több mint 5 éve.
Hát ez valami 3 db 5000 ft- os készülék részlet 2011 márciusi keletkezéssel, ami mára 239000 ft- ra rúg! De én az emlékeim szerint több mint 5 éve nem kaptam levelet, értesítést. Rögtön elévülésre hivatkoztam, és azt a választ kaptam hogy 2014- ben változtak a jogszabályok és nincs olyan hogy elévülés mert a tartozást én halmoztam fel tehát fizessek, és hogy nekik mivel 2011- es a tartozás akkor nem a mostani jogszabályokat hanem a 2011- es jogszabályokat kell figyelembe venni. Erre feltettem a kérdést hogy a 2011- es jogszabályok szerint mennyi az elévülési idő erre csak hebegett és azt szajkózta hogy ez az én tartozásom és ki kell fizetnem. tehát választ nem kaptam. Erre ígértem neki hogy visszahívom még mert tudomásom szerint ha ezt bíróságra vinnék az elévülés tudatában, akkor bűncselekményt követnek el.
A kérdésem az lenne hogy amit a diszpécser elmondott esetemben a 2011- es tartozásoknál a 2011 utáni jogszabály változásokat nem veszik figyelembe?

Illetve harcoljak e még velük hogy bizonyítsák a követelésük jogosságát?