büntetőeljárás folyamatban..


Főlökött # 2006.05.04. 15:28

Tisztelettel

Nem biztos, hogy felesleges, ha bizalmi állásról van szó és kiderül, akkor elég kellemetlen lehet. Hiányos információk alapján, ez a véleményem, s nem véletlenül hagytam a ......
Mindenkinek, helyzettől függően, szabadon választható a válasz. Ha rám hallgat, azt mond, amit akar.........

Tisztelettel.

Nick Name # 2006.05.04. 03:53

Nem kaptam meg. Küldd el a nickname@chello.hu -ra.


Nick Name

zion # 2006.05.03. 20:52

Nick,

újból elküldtem, légyszi jelezd ha esetleg ez sem érkezett meg...

Nick Name # 2006.05.02. 17:18

Kedves zion, nem kaptam Tőled mélt, próbáld meg újra.


Nick Name

ObudaFan # 2006.05.01. 16:14

Viszont elbeszélgetéskor teljesen felesleges a munkáltató-jelölttel közölni, ha folyik.

Főlökött # 2006.05.01. 13:10

Tiszteletem

Julius nem értek egyet.
ObudaFan jól megválaszolta az alapkérdést.

A lőfegyvertartási engedély, egy kényes eset. Szerintem nem kéne belemenni, annak hosszabítás-bünti eljáráskori hosszabításába. Nem alkotmányos jog, hogy mindenki fegyverrel mászkáljon az utcán, vagy máshol, vélelmezem, még nem olyan a közbiztonság és nem Amcsiban élünk, ahol mások a szabályok.

Praktizálásom alatt volt olyan személy, akinek bedurrant ( véleményem szerint elhagyta ) az agyát és kiírtotta a családot. Ja volt engedélye fegyvertartásra. Hát a meggyílkolt feleséget ez nem nyugtatta meg. Ja és hozzátenném, cselekmény után, szentem is agyonlőte magát. Ezért szükséges, a fegyvertartási.........és ezért jó bevonatni, az eljárás során.

Istvanlor erkölcsit kap az ember a jogrős ítéletig ( Bírósági ), de elbeszélgetéskor rá szoktak kérdezni, büntető eljárás folyik -e Ön ellen. Ravasz, fogós kérdés, s a válasz ilyenkor.......

Remélem, valamit tudtam segíteni.

zion # 2006.05.01. 13:10

Köszi mindenkinek a választ!

Hello Nick, nem kaptad meg a maileket?

Mi a véleményed, lenne valami különösebb tennivaló, vagy indítványozási javaslatod?

Amernnyiben nem kaptad meg levelem, elküldhetem újból?

Üdv, Zion

julius # 2006.04.28. 12:49

Istvanlor felvetéséhez kapcsolódóan írnám, hogy egyes esetekben már a büntetőeljárás folyamatban léte is önmagában hátrányos megkülönböztetést jelent!
Pl. lőfegyvertartási engedély igénylése esetén egyes bűncselekményekkel kapcsolatos büntetőeljárás kizárja, hogy az engedélyt megadják, vagy meghosszabbítsák.
De gyakran próbaidő alatt a munkáltató a büntetőeljárásra tekintettel szünteti meg a munkaviszonyt, igaz hivatalosan nem indokol, mert nem kell.
Véleményem szerint fontos bizalmi munkakörökbe való jelentkezéskor is hátrányként veszik figyelembe.

Egyébként az általam említettek véleményem szerint alkotmányos alapjogokat sértenek.

ObudaFan # 2006.04.27. 20:04

Ha nem jelenik meg a vádlott, a tanácselnök dönthet, hogy elővezeti-e, vagy megtartja a tárgyalást, ennyiben különbözik az elsőfoktól. Értelme nem hiszem, hogy van.

Nick Name # 2006.04.27. 12:23
  1. A súlyosítási tilalom működik.
  2. Ez köszönhető az április 1.-étől hatályos Be módosításnak, melyről először azt hittem, hogy a hatályba lépése napjának megfelelő tréfa, aztán kiderült, hogy komolyan gondolják.

Tehát a megjelenés kötelező, akár elő is vezethetnek, de a távollétedben is megtarthatják. Nem érthető, ugye?

Nem a Te hibád.


Nick Name

zion # 2006.04.27. 09:18

Tisztelt mindenki:

Az első fokon született felmentő ítéletet az ügyészség alposabb indoklást kérve (a fellebezésbe megjelölve a kért pótlásokat) megfelebezte. Egyébként az első fok ítéletének a helybenhagyását indítványozta.
Kérdés:

  1. Ilyenkor tényleg csak arról lenne szó, hogy ezt kell elbírálniuk, illetve ki kell egészíteniük az indoklást. Ilyenkor működik a súlyosbítási tilalom?
  2. Én úgy tudtam, hogy nyílvános ülésen nem kötelező a megjelenés, az értesítőben viszont ott egy sor figyelmeztetés, hogy mi történik ha a vádlott n4em jelenik meg.

    Minden választ köszönettel fogadok!

ObudaFan # 2006.03.20. 19:31

Az ártatlanság vélelme azért a jogerős ítéletig fennáll, ezért az erkölcsi addig mindenképpen tiszta. Hátrány maga az, hogy meg kell jelenni, valamint a tiednél komolyabb eljárásokban az egyes kényszerítő eszközök.

istvanlor # 2006.03.20. 17:26

Ha büntetőeljárás van folyamatban ellenem (egyelőre ügyészségi szakaszban van)..késöbb ha bíróságra megy vádirattal..stb..az érinti az életben az egyéb lehetőségeimet? Kaphatok tiszta erkölcsit? Pályázhatok bizalmi állásokat?

Szóval légyszi segítsetek, jelent bármilyen hátrányt rám nézve egy büntetőeljárás folyamatban léte?