illegális a szexuális jellegü hirdetés?


JuKids # 2006.04.03. 20:22

Kapcsolódó cikk:

A TV2 feljelentést tesz a teletextes pedofil hirdetések miatt
http://index.hu/…bulvarhirek/?…

JuK

Bovary # 2006.03.25. 17:42

Kedves Hozzászólók!
A Szabálysértési törvény rendelkezik róla, 50 és 100 ezer forintos pénzbírsággal büntetni rendeli.

JuKids # 2006.03.24. 11:43

Akkor mi? Ez engem is érdekel. A törvény szerint nem lehet ilyet csinálni, viszont nem szankcionálja?

JuK

Bovary # 2006.03.24. 11:04

Kedves Advance!
Se nem bűncselekmény, sem nem szabálysértés!

advance # 2006.03.22. 20:48

És amikor valaki úgy hirdet meg egy állást hogy "olyan titkárnőt keresek, aki egyéb téren is ellátná a feladatát".
Sokan nyíltan jelölik , akár országos napilapokban is, hogy mit szeretnének.

"És hogy a kérdésedre is válaszoljak: sem 18 év alatt, sem 18 év felett nem lehet sem konkrét szexuális munkalehetőséget, sem ilyen szolgáltatást (munkavállalási szándékot) ajánlani. Még egyszer: az aktoknak viszont ehhez semmi köze."

Ez szabálysértési kategória?

JuKids # 2006.03.22. 19:48

Aktfotózásra 17 évest nyugodtan felkérhetsz, ebben nincs semmi törvénytelen és semmi undorító. Sőt aktfotózásra fiatalabbakat is felkérhetsz, ebben sincs egyik sem. És bár engem elítéltek családi jellegű felvételek tartása miatt, modván hogy ez "erkölcsileg maximálisan elítélendő, mivel nem fogadható el erkölcsi szempontból, hogy gyermekekről, meztelen testükről készüljenek fényképek" (idézet az ítéletből), azt kell mondjam, hogy nem szabadna attól rettegnünk, hogy ránk tör a rendőrség, mert lefotóztuk a gyermekünket fürdés közben (a gyakorlat viszont ezt mutatja).

Az viszont látszik, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a különbség az akt és a pornó között, de ez sajnos az egész igazságszolgáltatásra jellemző, legalábbis akikkel én három és fél év alatt találkoztam. Amit kiemeltél, főleg az utána következő megfogalmazás („ha ilyesmire a leghalványabb jel is utalna, akkor a legkisebb mértékben sem érdekel minket, hogy valójában mi áll a háttérben”) igen erősen arra utal, hogy ez az "ügynökség" nem vette a fáradtságot, hogy egy ügyvéddel fogalmaztassa meg a jogi nyilatkozatát, hanem konyhanyelven leírták, amit éppen gondoltak, úgyhogy az egészben ne keress semmi törvényi vonatkozást. Ez a mondat minősíti őket, nem hiszem, hogy komoly(an vehető) cégről lenne szó. Biztos nem hirdetnék náluk. Eleve nevetséges, hogy honnan tudják, hogy valós életkort adtál-e meg...

Ami itt bűncselekményre utal, az a következő mondat: "minden regisztrált felhasználó köteles tudomásul venni, hogyha megalapozott panasz érkezik róla, a levelezéséről, leveleinek tartalmáról vagy a másokhoz való viszonyáról, akkor felügyelhetjük vagy betekinthetünk levelezésébe". Na ez itt a bűncselekmény.

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: sem 18 év alatt, sem 18 év felett nem lehet sem konkrét szexuális munkalehetőséget, sem ilyen szolgáltatást (munkavállalási szándékot) ajánlani. Még egyszer: az aktoknak viszont ehhez semmi köze.

JuK

advance # 2006.03.22. 16:47

főleg a vastagon kiemelt rész érdekelne. Amire ők hivatkoznak az szabálysértés vagy ütközhet a BTKba?

advance # 2006.03.22. 16:38

És 18 éves kor felett már bármi ajánlható, akt, stb...??

advance # 2006.03.22. 16:36

itt most ne gondoljunk a pedofiliára, hisz az undorító, ne keverjük ide azt.

Első sorban az a kérdés, hogy illegális e akt (vagy egyéb ) munkát ajánlani egy 17 éves lánynak mondjuk?
Rendelkezik erröl a Btk?

advance # 2006.03.22. 16:33

egy ügynökség oldalán olvastam az alábbit.

14 éves kor alatt jelentkezést kizárólag szülő által fogadunk el, amelyet ellenőrizhetünk is a megadott adatok alapján. Épp ezért, ebben az esetben a telefonszám és a pontos cím megadása is kivétel nélkül kötelező, annak megléte nélkül egyetlen adatot sem jelenítünk meg.

Hamis adatok vagy fotók megadása esetén bárkinek az adatlapját törölhetjük, - akár előzetes figyelmeztetés nélkül is.

18 éves kor alatt senki nem vállalhat, illetve jelölheti meg a topless, akt, művészi akt, erotikus akt vagy adult kategóriákat, amennyiben ilyet látunk, akkor előzetes figyelmeztetés nélkül is törölhetjük az adatlapot, sőt, ezután soha többet nem is szerepelhet oldalunkon.

Honlapunkon mindenki saját felelősségére regisztrálhatja magát, fogadhat, illetve küldhet üzeneteket másoknak, ezért a honlap használatából eredő károkért vagy problémákért nem tudunk felelősséget vállalni. Mindazonáltal igyekszünk kiszűrni minden olyan problémát, amelyet felhasználóink (munkavállalóink) jeleznek, ezért minden regisztrált felhasználó köteles tudomásul venni, hogyha megalapozott panasz érkezik róla, a levelezéséről, leveleinek tartalmáról vagy a másokhoz való viszonyáról, akkor felügyelhetjük vagy betekinthetünk levelezésébe, és ezután ideiglenesen vagy akár véglegesen is kitilthatjuk felhasználóink közül. Természetesen ez a szabály elsősorban a munkavállalók (modellek) érdekeit hivatott védeni, hogy számukra nem tetsző vagy nem erre az oldalra való írásokat, leveleket kiszűrhessük.

Minden felhasználónknak (munkaadóknak) tudomásul kell vennie, hogy oldalunkon keresztül tilos bármilyen aktfotózásra (toplessre és művészi akt is) csábítani 18 éven aluliakat. Aki ilyesmivel próbálkozik oldalunkon, annak azonnal töröljük regisztrációját és véglegesen ki is tiltjuk rendszerünkből, a legkisebb mértékben sem érdekel minket, hogy a törvény az ilyet engedélyezi bizonyos feltételek megléte esetén. Ugyanez vonatkozik arra a modellre is, akiről megtudjuk, hogy ilyesmit vállalna oldalunkon keresztül.

Ugyanígy minden regisztrált felhasználónak tudomásul kell vennie, ha valaki 18 éven aluli személyt adult vagy hasonló munkára, illetve hasonló törvénybe ütköző tevékenységre csábítana, akkor a munkavállaló (modell) vagy szüleinek, hozzátartozóinak, barátainak, stb. kérése esetén ez nemcsak az azonnali kitiltáshoz vezet, hanem a teljes levelezését az esetlegesen eljárást kezdeményező hatóság rendelkezésére bocsátjuk. Ugyanakkor fenntartjuk magunknak a jogot, ha ilyesmire a leghalványabb jel is utalna, akkor a legkisebb mértékben sem érdekel minket, hogy valójában mi áll a háttérben, és hogy semmi ilyesmiről nincs szó, mi akkoris azonnal kitiltjuk az illetőt rendszerünkből. Nem nyomozunk, nem érdeklődönk, nem fogadunk el semmilyen magyarázatot, azonnal és véglegesen kitultjuk.

Különösen a vastag betűs részt olvassátok el. A jog hogy rendelkezik ezzel kapcs.? Bűncselekménynek minősülhet egy meghívó aktfotózásra egy 17 éves lány részére?
Vagy ez csak szab. sértés?