Philos Labs..Miért? Nickname, Obudafan véleményét várom


Nick Name # 2006.03.31. 13:08

Nos, azt hiszem, Te magad is megtaláltad a választ.

Azért lett az elsőfokú ítélet az, ami, mert az elsőfokon eljárt bíró eltúlzottan értékelte a többszörös halmazatot. A rendszer aztán korrigált. Bár, teszem hozzá, ennyi adat alapján nekem egy felfüggesztett jobban tetszett volna.


Nick Name

istvanlor # 2006.03.31. 09:23

Közben megtaláltam hogy másodfokon 400 ezer forint pénzbüntetésre lett enyhítve az ítélet....De akkor is azt hiszem, hogy van miről beszélnünk, hogy miért lett elsőfokon ez az ítélet....

istvanlor # 2006.03.31. 08:08

Sziasztok!

Mióta a fórumon vagyok igyekszem közérdeklődésre számot tartó jogi eseteket (elsősorban büntetőjogiakat) előhozni. Néha nagyobb, néha kissebb sikerrel:)

Szóval azt szeretném, ha jogi szemmel véleményeznétek, hogy miért kapott V. Zsolt letöltendő szabadságvesztést a tettéért.

Mint ismeretes, a fent nevezett úriember egy régi, hazai játékfejlesztő cég vezetője.

A vád ellene: A vád szerint 25 rendben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett szerzői és szomszédos jogok megsértése bűntettet követtem el. A 25 rendbeli azt jelenti, hogy a különböző játékprogramokkal együtt ennyi cégnek lett kára.

Az össz kár kb. 4-5 millió forint, tehát nem túl nagy összeg.
35 számítógép közül 21 gépen találtak jogosulatlan szoftverhasználatot. Azokat foglalták le.

Először is itt egy link, ahol ő ad interjút:
http://2000magyar.mindenkinet.hu/…0vamosi.html

Másik fontos interjú Vámosival:
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?…

Kérdésem: Hogy kaphatott egy adófizető, büntetlen előéletű üzletember letöltendő szab. vesztést olyan bűntettél, ahol a tétel úgy szól, hogy "..3 évig terjedő". Még ez nekem abban az esetben is fura, hogyha halmazati büntetésről beszélünk, tehát 25 rendbeli volt az elkövetés.
Viszont számos enyhító körülmény is volt.

Vámosinak volt még egy nyilatkozata az ügyről, melyben azt mondja, hogy a maffiaellenes törvény révén nem adhatott neki felfüggesztettet a bírónő, hiszen a bűntett három évig terjedő...és ehhez hozzájött az üzletszerűség..legalábbis a vád szerint. (ami amúyg a történetet olvasva szerintem vitatható, bár tény hogy pénzt keresett a szoftverekből.)

Óbudafan, Nickname..kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy miért lett ebböl az ügyből letöltendő, hogy lehetett letöltendő börtönbüntetés Vámosi esetében?

Főleg, hoyg valóban öt évig terjedően büntetendő súlyos testi sértést okozók is többségében felfüggesztettet kapnak....Öt évig terjedően büntetendő csalást elkövetők..felfüggesztettet kapnak...Tehát ennek tükrében szeretném, ha ezt a helyzetet kielemeznétek.

Amúgy arról nem szól a fáma, hogy mi lett az ügyből másodfokon..sehol sem találtam erre vonatkozóan semmit...