Szerintetek mi ebben a becsületsértés?


péterapó # 2006.04.10. 20:03

Egy Főiskolás leányzót az alábbi nyomozást megszüntető határozat ellen benyújtott panasz miatt a határozat aláírója feljelentette...ellene nyomozást rendeltek el,gyanusítottként kihallgatták..."rabosították"
Az az fényképeket készítettek és ujjlenyomatot vettek tőle Hódmezővásárhelyen..

Íme a szöveg, amiért "Európában" azaz Csongrád Megyében egy rendőrtiszt agyát elöntötte az kultúra...és rendőrért kiáltott.

Szerintetek egy magánindítvány elbírálása a rendőrség hatáskörébe tartozik????

Szószerint a feljelentés alapját képező panasz:

" Tisztelt Szentesi Városi Ügyészség!

A Szentesi Városi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztály 06050-5/2006.bü.számú- 2006.február 1-n kelt,2006. .február 3-n kézhez vett- nyomozást megszüntető határozata ellen
panaszt jelentek be

Kérem a T. Szentesi Városi Ügyészséget, hogy rendelje el a nyomozást, és kötelezze a nyomozó szervet a tisztességes nyomozás lefolytatására.

A T y i t y á n L á s z l ó r. ő r g y.

osztályvezető által aláírt határozat természetesnek véli, hogy a közhitelesnek mondott Földhivatali nyilvántartásban ismeretlen személyek adatokat jegyezhetnek, illetve törölhetnek..

A határozat fogalmazója szerint az is természetes, hogy ismeretlen Földhivatali elkövető segítségével bűnöző számára tehermentessé tesznek egy tulajdonlapot..

Megdöbbentő számomra, hogy ennyire t ö r v é n y s é r t ő és s z a k s z e r ű t l e n módon működhet egy nyomozó szerv.

A határozatot jegyző r e n d ő r
ő r n a g y r ó l feltételezem, hogy tudomása van arról, hogy a rendőrnek

a törvényekben előírt módon m e g e l ő z n i, f e l d e r í t e n i, illetőleg m e g a k a d á l y o z n i kell a jogsértéseket, és előírt kötelezettségeit teljesíteni kell.

A rendőrnek r é s z r e h a j l á s nélkül, politikailag függetlenül, magabiztosan, önállóan, kellő s z a k é r t e l e m m e l végre hajtani a feladatait.

A határozat aláírójának, mint minden más rendőrnek a n y o m o z á s i i s m e r e t e k alkalmazása során ismernie kellene a b ü n t e t ő eljárási jog és a k r i m i n a l i s z t i k a , a kriminológia alapjait, a rendőri munka jogszerű és szakszerű végzéséhez elengedhetetlenül szükséges általános és speciális, elméleti és gyakorlati tudnivalókat.
El k e l l e t t volna sajátítania az e g y e s b ű n c s e l e k m é n y e k jogszerű és s z a k s z e r ű n y o m o z á s á n a k és vizsgálatának jogi, kriminalisztikai ismereteit.

Kérem a T. Szentesi Városi Ügyészséget, hogy a nyomozó szervet utasítsa nyomozás lefolytatására ,ismeretlen elkövető személyazonosságának megállapítására és fellelősségre vonására..

Kérem a T. Városi Ügyészséget, hogy gyakoroljon fokozott felügyeletet, mivel az e d d i g i e l j á r á s során lényeges mulasztások és a nyomozás eredményességét veszélyeztető körülmények észlelhetők. "

Szentes 2006. február 10. Tisztelettel

S N
Szentes
Kérdésem:

  1. Szerintetek normális hozzáállás volt feljeléentést tenni egy állampolgár ellen?
  2. Milyen elgondoládból rendelt el nyomozást a Hmvh.Rkap?
  3. Mit tippeltek hogy fejezik be ezt a nyomozást?
  4. Szerintetek egy jogállamban mennyi lenne az elvárható nem vagyoni kártérítés,amit a polgár javára illene megitélni a Bíróságnak?

+++++++++++++++++++

Bizonyára világos mindenki előtt,hogy -noha a törvényhozás nagyfontosságú dolog-ha az állam ,akármilyen jól is van megszervezve alkalmatlan tisztviselőket jelöl ki a jól megalkotott törvények végrehajtására,ezzel nem csak,hogy semmi haszna nsncs jó törvényeiből és nevetségessé válik,hanem még nagy károk és gyalázat is származik az állam számára az ilyen eljárásból" Sajnos nem én találtam ki--
  • Platon

Üdv


Polgár légy, ne alattvaló!