Zaklatás+kilátástalan helyzet.. kérem segítsenek...


Főlökött # 2006.04.25. 14:19

Tisztelt Uraim.

Mi ez az erőszak hullám ? Igaz, a saját szomszédaimat is sakkban kell, hogy tartsam a "jó szomszédi viszony" fenntartása érdekében. Szentjeim a telekhatárra építkeztek.......

Visszatérve az alap problémához, bevallom, Kovács Áron, hogy én is pécsi vagyok. Ha kell valami, a torkos@freemail.hu címen elérsz.

Viszatérve a csodás szomszédi viszonyra, én annak a híve vagyok, hogy a drága szomszéddal rendezni kell, a fennálló vitát, ésszerűen megegyezésre kell törekedni.
Ha mindketten belementek egy háborúba, annak kilátástalan és egyre fokozódó következményei lesznek, mindkét fél tekintetében. A végén, mint ObudaFan mondta, találkozunk bünti ügyben, melyet nem javaslok, egyik félnek sem.

Amúgy a szomszéd életét sok mindennel meg lehet keseríteni, az Önkormányzaton ( jegyzőn keresztül is) de nem akarok tippeket adni.
Alapvetően azt nem értem, hogy az első esetben nem történt feljelentés? Villa beazonosítható, kutya értékes ( tekintettel arra, hogy a közeg, a nem fajtiszta kutya értékét 0-nak veszi, így tényállási elem hiányában megszüntetés, nem bcs. ) Szóval nem értem, az nem került kivizsgálásra?

Folyamatos zaklatás miatt, barátnőd, javaslom ne egyedül menjen, hanem pl. barátnővel, legyen független tanú.
Ha közterületen bármilyen atrocitás éri, mely rongálással illetve sérüléssel járó, hívni kell a 107 vagy a 112-őt. Drága ellen eljárnak garázdaság miatt.
De remélem eddig nem jut el, ezen konfliktus.

Tisztelettel

ObudaFan # 2006.04.20. 20:18

Meglesz az eredménye, egy büntetős kollegának lesz belőle egy kis munkája, pénze.

vendég # 2006.04.20. 20:07

Endre! kb.én is ilyesmire gondoltam megoldásként!:)
Az ilyen szemetekre más nem hathat csak az izmosabb intézkedés!
Kovaron lépnetek kell valami brutálisat,meglátod lesz eredménye!:)

kovaron # 2006.04.20. 20:03

köszönöm szépen a segítségeket !
lassan lépünk valamit az ügyben.. ha érdekel, majd lassacskán mondom a fejleményeket..
üdv

Endre # 2006.04.20. 07:08

Az ilyen agressziv embernek csak a verés használ!!!
Én saját és környezetem példájából tapasztaltak alapján lehet hogy csak ez segítene.
Nekem az egyik szomszédom álandóan kárált mindenért ha tüszentettem a házfala melett már az is baj volt,aztán egyszer a felesége beszólt valamit,amire felment az agyvizem,és átmentem egy karóval.
Nem bántottam,de azóta csendvan és előre köszönnek,sőt még tavaly kóstolót is kaptunk a disznó vágásából.(persze a kutya ette meg,mert én nem csípem pofájukat azóta sem)
Egy barátomnak meg a szomszédja,kérte hogy rakja máshova a csirke ólat mert zavarja ez meg is történt átkerültek a túlfelére a teleknek ,10-12 csirkét tartott ennyi csirke még nem csinál olyan büdöset,meg saját magának nevelte vágásra.Ezután is csak a balhé ment hogy büdös a csirke stb.Aztán egyszer megfenyegette a barátomat hogy megmérgezi a csirkéket,persze nem foglakozott vele,mert gondolta a szája jár az embernek.De nem így lett.Egyszer ment reggel az anyós etetni a csirkét reggel és az összes megdöglött éjszaka.Állatorvos kihív megnéz mondja hogy nem járvány valaki beszórt valamit nekik.Na erre a Barátom lement a sóderbányához ahol kavicsot termelnek adott 5e Ft a dózerosnak hogy müszak után áljon eléjük a tolólapos dózerral,másnap reggelig.Amikor délután 5-6 felé megérkezett a dózer és elment a soför,átcsöngetett a szomszédhoz,kijött az ember és megmondta neki (persze négyszemközött)hogy ha éjszaka hallja hogy beindúl a dózer akkor fussanak a házból mer megdöglenek alatta mert rájuk dönti a házat.Persze rendöröket hívtak de nem tudtak mit csinálni.Nem volt cselekmény.Éjszak hajnali 2 kor kiment beröffentette a dózert és túráztatta vagy 4-5 percig, mit ad isten kiszaladt az egyész familia pongyolában meg pizsamában az utcára.Na azóta náluk is nyugivan.
Hát a helyedben megszerveznék egy motoros találkozót a háza elött és megmondanám neki ha nem hagy fel a szarakodással akkor a motoros cimborák megnyuzzák az arcát, és nem kerül többe fejenként egy sörnél mármint a motorosoknak.Ha meg kihivja rendőrőket a motorosok csak megáltak pihenni egy kicsit.
Ezután meg terjeszteném a lakhelykörül hogy milyen dolgokat csináltak a motoros haverok meghogy egyik másik ültmár 1-2 évet ezért meg azért ,verekedés stb bizti van fantáziád.
Üdv: Endre


a jövöheti lotto számok 41,55,63,68,10

vendég # 2006.04.19. 17:57

kovaron!
Mint pulitulajdonos...elszörnyűlködve olvastam az általad leírtakat...
Szétveretném az ilyen szomszédot,az holtbiztos!Főleg,hogy idős embereket zaklat évek óta!A kutyákról hogy ne is szóljak.
Mind1 t.képpen az ügy szempontjából,de forralnék egy jó kis bosszút,de olyat,hogy megemlegessék!
felháborító!!!!!!!
Jogilag lépjetek valamit mindenképpen!

  • szerintem-
ObudaFan # 2006.04.18. 21:18

Bizonyítékként felhasználható.

kovaron # 2006.04.18. 10:18

hát igen.. az a baj, hogy akárhányszor átgondolom mindig arra jutok, hogy egyre durvább lenne csak...
szóval majd lehet megpróbáljuk azért. még nemtudom.. alszunk rá mégegyet.
egyébként meg telefonnal készült felvételt, hang vagy videó. elfogadnak?
üdv.

Nick Name # 2006.04.17. 04:35

Elméletileg lehet családtag is, lényeg, hogy meggyőző legyen. Ugyanez a helyzet a felvétellel is. Abban sajnos azonban igazad van, hogy az igen kérdéses, a szankció mit eredményezhet. Te ismered a szomszédot, miképp reagálhat először-másodszotr-harmadszor pénzbírságra, utána talán már elzárásra is.


Nick Name

kovaron # 2006.04.16. 20:10

és a tanú lehet családtag is?
vagy külső személy kell?
és egy ilyenért mit kaphat? attól félek/félünk, hogy kifizeti a birságot, és utána bosszulból még durvábban folytatja..
egyébként köszönöm a választ :)

ObudaFan # 2006.04.16. 12:07

Az ilyen fenyegetés veszélyes fenyegetés szabálysértését valósítja meg, a feljelentés akkor is megáll, ha erre tanúkat visztek, nem kell feltétlenül felvenni.
A zaj ellen meg birtokvédelmi keresettel lehet élni, kérni lehet a szomszéd eltiltását a zaj okozásától.

kovaron # 2006.04.15. 12:42

Kedves Minden jogifurom felhasználó!

sürgős kérdéssel fordulok mindenkihez...
Pécsi vagyok, és egy szerintem a zaklatás fogalmát kimerítő
témában akarok segítséget kérni..
Van egy barátnőm, ő nagyon szereti az állatokat, mondhatni az a mindene.. már fél éve együtt vagyunk, de igazából ez most lényegtelen is. a problémám a következő lenne: az ő nagyszülei kutya tenyésztéssel foglalkoznak.. Nagyapja sokszor kitüntetett puli, spániel, chihuahua és pinty tenyésztő. a Nagymamája pedig vérbeli falun született, mióta az eszét tudja állatokkal foglalkozó nagyon jólelkű asszony. szakmáját tekintve tanítónő volt. Mindketten mióta csak élnek, állatok között éltek, velük foglalkoztak. az ilyen embereknek, gondolom mint ezt mindenki belátja, nagyon nehéz egyik napról a másikra felhagyni az állatok gondozásával, tenyésztésével.
mindig is nagyon jól kijöttek a környékükön élőkkel, a fél városrész (merthogy pécsiek) tőlük vette a kutyákat, és eddig még nem találkoztam elégedetlen emberrel, aki velük kapcsaolat lépett volna..
minden ilyen szép idilli volt, amig pár éve új szomszéd költözött melléjük. a család elég sajátos összetételű: a férj, ahogy azt mondani szokás, az az igazi tenyeres talpas parasztember a 8 általánossal. a feleség is körülbelül hasonló. a nagyobbik fiúknak már megszámlálhatatlanul sok bírósági ügye volt.. a kisebbik fiú, meg még csak most kezdett családja nyomdokába lépni.
amikor a család odaköltözött, a barátnőméknek volt sok kutyájuk a házuknál, kennelekben, teljesen szabályos, sőt néhány másik kennelhez képest luxus körülmények között tartott kutyájuk.. az egyik ilyen kutya a házörző volt, egy gyönyörű magyar puli..
egyik nap pár hónappal az odaköltözés után, összetűzésbe került a két család.. másnap reggel egy vasvillával átdöfve feküdt a puli a barátnőmék udvarán.. az a vasvilla biztosan a szomszédé volt, ugyanis ősszel leveleket pakolt vele, elég megjegyezhető jelenség volt, piros nyéllel..
azóta csak egyre rosszabb lett a helyzet.. a szomszéd családfő azóta 3 kutyájukat ölte meg. rábizonyítani sose lehetett, ugyanis a rendőrség mindig kitalálta, hogy nem elég a bizonyíték, illetve hogy nem megbízhatóak a bizonyítékok..
2 éve a szomszéd beperelte a barátnőmék mamáját, mert a kutyáik ugatnak. akkor már csak chihuahua-ik voltak, aki találkozott márilyen kutyákkal tudja, hogy azok ok nélkül nem ugatnak. nah most itt a kiváltó ok az volt, hogy a szomszéd a kerítése mellett lévő kennel tetejét verte egy kalapáccsal.. a pert megnyerték, azóta a háznál csak 5 kutyájuk lehet.. ezért van egy másik kertjük is, hívjuk túli kertnek, mert a család is így hívja. a kert kb fél órányira van a háztól. ott tartják a kutyákat. barátnőm nagyszülei ma már 81-77 évesek. ilyen korban már megerőltető kimenni oda a kutyákhoz minden nap.. abbahagyni meg nem akarják, mert mint mondtam már, ez az életük..
a szomszéd azóta is minden nap elkezdi ütögetni a kis kerti konyha hullámpala tetejét, és ott zörög, ordibál át, ezenkívül dobál át levágott sövényt, sárdarabokat, stb..
a helyzet most kb két hónapja még rosszabbra fordult.. a szomszéd mostmár elkezdte barátnőmet is fenyegetni. mindig odaordibál neki, megindul felé, hogy megöllek, ha mégegyszer ide jössz (a nagyszüleihez..)..
a kérdés a következő lenne: mit lehet csinálni, mivel lehet sarokba szorítani, megfogni, visszacsapni?
gondoltam rá,hogy felvesszük az egyik ilyen fenyegetőzését, de oylat hallottam, hogy bizonyos forrásokból nem fogadják el. ez hogyan működik pontosan? illetve egyéb más ötlete ha esetleg valakinek van, ossza meg velem, kérem..
előre is nagyon szépen köszönöm: Kovács Áron