Ügyészi határozat nyilvánossága


péterapó # 2006.05.04. 23:04

Nevezettet a Legfőbb Ügyész áthelyezte a Fővárosi Főügyészségre....


Polgár légy, ne alattvaló!

JuKids # 2006.05.04. 19:22

"Nagyon rossz tapasztalataim vannak az ügyészséggel kapcsolatban."

Csatlakozom juliushoz, az elmúlt három és fél évben az ügyemben több tucat ügyészségi határozat született, egyetlen egy olyan sincs, amelyik ne átlátszó hazugságokra és felsőbbrendű önigazolásra épült volna. Egyetlen egy ilyen sem volt. Még az ellenem folyó nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntető határozatba is beleírtak olyan hazugságokat, amiből kiderül, hogy azért valójában rossz ember vagyok, csak a bűncselekményi szintet nem érte el a mocsokságom. Az egykori Ügyészségi Nyomózó Hivatalban pedig (nevezzük nevén a gyereket, ha már erről szól a topic) dr. Láng Katalin olyan hülyeséggel vette védelmébe (szóban) az általam feljelentett rendőröket, ami miatt még a legutolsó bulvárlap pletykarovatától is kirúgták volna: azért tartották (jogosan) lefoglalás alatt a semmilyen bűncselekménnyel összefüggésbe nem hozott videókamerámat egy teljes éven keresztül, mert hátha pornófilmet csináltam egy kislányról és hátha a feltételezett kislány ujjlenyomata rajta van a kamerán, és akkor ez lesz a bizonyíték. Agyrém. Jogi diploma, államilag garantált 300.000+ fizetés közpénzekből. De egyiktől sem hallottam/olvastam értelmesebb mondatokat, pedig jó sok aláírást begyűjtöttem, egészen a fővárosi főügyészéig (dr. Ihász Sándor).

Tisztelet a kivételnek.

JuK

julius # 2006.05.04. 18:22

Engem pl. érdekel!
Szeretnék jót röhögni :-))
Nekem is van tapasztalatom, sajnos a saját bőrömön éreztem. Nagyon rossz tapasztalataim vannak az ügyészséggel kapcsolatban.
Olyan pancser MEGSZÜNTETÕ határozatot hoztak velem szemben is, hogy minden - megpanaszolást ellenző - véleménnyel szembeszállva panaszt nyújtottam be vele szemben, de nem merték a Legfőbb Ügyészség Nyomozás-felügyeleti Osztályára megküldeni az ügyet, hanem a főügyész helyettes helyt adott a panaszomnak és JELENTÕSEN módosította/megváltoztatta a határozatot!
Ezt követően kaptam a gratulációkat, mert ilyen azért ritkán fordul elő.

dpal # 2006.04.22. 22:20

Köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondoltam, hogy az ügyészi határozatok nyilvánosak kell, hogy legyenek, de nem találtam erre vonatkozó jogszabályt. Majd beszámolok itt a nyilvánosságra hozatalról, ha valakit érdekel.

ObudaFan # 2006.04.22. 20:23

Az ügyész neve is nyilvánosságra hozható.

péterapó # 2006.04.21. 19:52

Ne kíméld őket.
Felnőtt emberek vállaljak a leírtakért a felelősséget/az égést is.
Üdv


Polgár légy, ne alattvaló!

Legislator # 2006.04.21. 10:31

Szerintem is lehet idézni az ügyészek ilyesfajta határozatait.


Sunshine after the rain.

JuKids # 2006.04.21. 10:16

Én rendszerint ilyeneket kapok, így általában csak az ügyembe (sértettként, tanúként) belerángatott személyek nevét szoktam ki "kitakarni" (pl. N[.] Noémi), illetve az egyáltalán nem érintettekét (akiket mégis említ az adott irat) teljesen felismerhetetlenné tenni (pl. [kislány]), de az iratot jegyző rendőr, ügyész és bírák nevét általában beírom. Nem tudok róla, hogy ezzel bármilyen szabályt, törvényt megsértenék. Kb. két éve egy rendőr itt befenyegetett, hogy másnap reggel átmegy az ügyészségre (egy épületben dolgoznak) és ott aztán hűde megmondja, hogy én itt idéztem egy ottani ügyész szavait, de azóta is megy át (vagy átment és kiröhögték).

JuK

dpal # 2006.04.20. 23:06

Egy szerintem felháborító ügyészi határozatot szeretnék az Interneten megjelentetni. Nem találok azonban arra vonatkozó információt, hogy ezek a határozatok mennyire számítanak nyilvánosnak. A gyanúsított adatait szívesen kihagyom, de az ügyész nevét szeretném kiírni.
Megköszönném, ha valaki tanácsot tudna ebben adni.