nyomozás megszüntetése


Főlökött # 2006.05.28. 06:21

istvanlor

Így van, természetesen, hogy tudnának róla. Nyugodj meg!

Egy panasz után kérik el a teljes nyomozati anyagot, mivel nélküle igencsak nehéz lenne dönteni, a panasz jogosságáról.

Válaszom : ügyészség tudna róla. Tőlük kérnék be, ami egy valamit bizonyít. A határozat jogerős.

Tisztelettel.

ui.: elnézést, csak most tudtam feljönni a netre, más elfoglaltság miatt. Bocsánat a késői válaszért.

Nick Name # 2006.05.25. 18:48

Jaj, ne aggódj már megint.

Persze, hogy tudna, hiszen azonnal bekérné az iratokat a feletetes ügyészség. Mi a rákot kezdheetne egy darab panasszal önmagában, iratok nélkül?

Nyugi már. :)


Nick Name

istvanlor # 2006.05.25. 16:21

Erre még szeretném ha tudnál most válaszolni Főlökött, hisz látom hogy te is épp a gépnél ülsz, mint én..Köszi előre is.

istvanlor # 2006.05.25. 16:19

tehát teljesen megnyugodhatok? az első fokú ügyészség tudna a panasz meglétéről mindenképp, vagy látszódna, hogy az aktákat, iratokat átküldték a főügyészségre?

istvanlor # 2006.05.25. 16:18

Főlökött..félreérted a pozíciókat..Én voltam a vádlott és már rég eltelt a sértett panaszlehetősége.

Az első fokú ügyészségen rendszeresen érdeklődöm és már lassan 45 nap telt azóta mióta a sértett átvette a megszüntető határozatot..Tehát teljesen megnyugodhatok, a határozat jogerős, az ügyészségen is megerősítettek efelöl.

A kérdésem arra vonatkozott, hogy az első fokú ügyészségen akkor is tudnának a panaszról, ha az első körben a Főügyészséghez lenne címezve?

Főlökött # 2006.05.25. 16:10

Tisztelt istvanlor

Nem törvényszerű, csak célszerű.

Javaslom a határidő betartását, mivel az onnantól "ketyeg", ahogy a tértivevényen az iratot átvettük, s nem a keltezéstől. Határidőből nem kicsúszni, mert akkor azért fogják elutasítani.

Lehet panasszal élni a Főügyészségen is, s majd "bekérik" a büntetőügy aktáját. Vélelmezem azért került megszüntetésre, mert kevés volt a bizonyíték a vádemeléshez.

Azért hozzáfűzném, hogy nem sok reményt fűznék a panasz pozitív elbírálásához, max akkor, ha valamilyen érdemi bizonyítékot tár fel az ember, ami eddig nem volt látókörben. Az ügyésznek nem az a feladata, hogy megszüntessen ügyeket, de reálisan, függetlenül, száraz tényekre alapozva hozza meg a döntését.
Ha a nyomozati - adatgyűjtési szakban, a hatóság valamit elmulasztott volna, nyomozás kiegészítést kért volna az ügyész.

Mindegy, nem kívánom elvenni a kedvét, sok sikert a panaszhoz.

istvanlor # 2006.05.25. 15:50

Ha vádemelési javaslattal lezárul egy rendőrségi nyomozás, melyet végül az ügyészség határozattal megszüntet, akkor ha panaszt akar az ellen tenni a sértett, akkor mindig a kerületi ügyészségen kell megtennie, ugye?
Tehát jól tudom, hogy a panasz mindig az elsőfokú, kerületi ügyészségen keresztül mehet csak tovább a felettes ügyészhez?