tárgyalás nélküli ítélethozatal...


SaireyVMK # 2018.03.17. 09:06

A leírtak alapján szerintem is így van. Érdemes megpróbálni. Az más kérdés,hogy bíróság utólag már hogy fog vélekedni. Illetve mindent nektek kell majd bizonyítani, mivel a férj elismerte a hibát, a többiből legfeljebb csak az bizonyítható,hogy az idős bácsinak nem volt jogosítványa és nem is vezethetett volna.De ez szerintem már jó kezdőalap. Ha papír nem írja,hogy nem volt bekötve és a bácsi rántotta oldalra az autó kormányát(nekikanyarodott a másik járműnek) és elismerni se ismeri el,akkor ezek már nem,vagy csak nehezen bizonyíthatóak. Az adott rendőr aki a szemlét végezte pedig szintén lehet tanú,de az eltelt idő távlatában emlékezetből már nem várható el,hogy tudja,hogy mi volt akkor,mikor a baleset történt. Ha elismeri az igazatokat,(amit nem fog,mert akkor azt is elismeri,hogy hibázott a papírok kitöltésével és azért felelősséget kellene vállalnia)akkor megint nő az esélyetek.

Mindenesetre legjobb esetben is bírságot fogtok fizetni a sebességhatár túllépése miatt. Illetve személyes véleményem,hogy a túlzott sebesség miatt is történhetett meg az is,hogy a bácsi belátható időn belül nem vette észre a mögötte lévő előzési szándékát. Más kérdés megint,hogy a bácsi jelezte e a kanyarodási szándékát, van-e arról valami papír és elismeri-e ha nem.

Atis77 # 2018.03.15. 08:29

Mindenkép felebezni kell, és keressetek ügyvédet. A párod szerintem 100%ban nem volt hibás. Az öreg volt figyelmetlen. Tök mindegy hogy 70-80 al ment, ha 55el megy akkor is elkerülhetetlen lett volna a baleset.

selvaggia # 2018.03.13. 15:57

Tisztelt hozzáértők!
Nagyon nagy szükségem lenne tanácsra, mert bár nem vagyok teljesen értetlen, de mégsem vagyok jogi szakember, mégis most nagy szükségem lenne tanácsra, mert két kisgyermekes anyuka vagyok, és most úgy néz ki nagy bajban vagyunk..nekünk legalább is nagy a baj. A történet röviden:
A párom tavaly tavasszal közúti balesetet szenvedett. Munkába menet céges autóval ütközött egy idős bácsi által vezetett gépjárművel. Párom késében volt( egyébként sosem volt sebességhatár betartásával gondja)és túllépte a az az útszakaszra kiszabott 50km/órás sebességhatárt. helyette 70-80al ment, kirakta az indexet és szabályos előzésbe kezdett, járművével már majdnem teljesen áthúzódott a másik sávba, amikor az előtte haladó bácsika irányjelzés nélkül befordult előtte. hiába az azonnali reakció 40km/órával összeütköztek. Párom azonnal kiszállt és szabályos KRESZ-ben leírtaknak megfelelően elsősegélyben részesítette a másik felet, mentőt, rendőrt hívott.. ő is látta és a helyszínelők is rögzítették hogy nem volt bekötve a 80 éves bácsika. de 8 napon túl gyógyult, mert a sebváltó 4 bordáját eltörte és megfejelte a kormányt csigolyája törése lett. Így párom ellen nyomozás indult. Első körben a rendőrségen azt mondták neki, hogy jobb lenne ha közvetítői eljárást kérne, mert akkor nem kell bíróságot járni, ő meg úgy volt vele, hogy nem teljesen kizárólagosan vétkes elismeri a gyorshajtást..nos hát igen, hitt a rendőrüknek aki azt nem közölték vele, hogy nem csak ezt, de teljes felelősséget ismer el..
Ezután visszautasították a közvetítői eljárást...
Nos mivel láttuk a papírokban h abszolút ki lett hagyva az, hogy ő át volt húzódva a másik sávba, és az is, h nem volt bekötve így megreklamáltuk a dolgot... nos először nagyon elutasítottak mindent, majd mivel felhívtuk a figyelmet arra h kellene nagyobb figyelmet fordítani arra h mennyi volt a saját felelőssége a bácsinak a balesetben..hiszem párom is sérülhetett volna de ő legalább be volt kötve..újranyomozást rendeltek el...akkor kicsit fellélegeztünk h mégis van remény arra, hogy ne totál teljesen ő legyen a felelős mindenért..hiszen irányjelzést nélkül elé fordultak be se volt kötve.. mint utólag kiderült.. régóta nem is vezethetett volna..olyan gyógyszereket szedett, és mentálisan is le volt épülve...mégis egy 80on túli bácsi volt..sajnos télen elhunyt.. akkor elkezdték vizsgálni hogy összefüggésbe hozható e a balesettel..párom teljesen depressziós lett, hogy most már halált okozó közúti balesetokozásról van szó, lelkileg összetört h miatta halt meg a bácsi.. na de kiderült h az orvosszakértő megállapította: semmi köze a halálesethez a balesetnek.
Eztán kaptunk egy levet hogy ez év feb. 24-i meghosszabbítják a nyomozást...aztán egy hete már csak a vádemelési papírt és magát a végzést kaptuk meg... tárgyalás nélkül 270ezer bírság...fél év jogsi bevonás.. és még 180 perköltség...a párom nehézgépkezelő, két-hetel...eljárós..jogsi nélkül nem fog tudni dolgozni, egyedüli családfenntartó...
ebbe mi tönkremegyünk egy 4 éves és egy 1 éves gyerekkel gyesen lévő anyukaként..nem sok esélyünk van...ügyvédet eddig nem tudtunk fogadni...
Segítsetek!: nem kellett volna a nyomozás lezárásáról véletlenül értesíteni? és tárgyalás nélkül csak akkor lehetne ítéletet hozni ha elismerte teljesen bűnüsségét, ami először sajnos megtörtént minden további papírban csak a valós hibát ismertük be, a gyorshajtást...a vádiratban most is minden pontatlan mint először.. nincs benne csak zárójelben h az öreg
irányjelzés nélkül befordult az őt előző párom elé...úgy írják mintha csakis kizárólag párom lenne vétkes.. nem elkerülni akar minden büntetést..tudja h gyorsabban ment mint kellett volna, de nincs közel 400ezrünk meg félév munkanélküliségre kapacitásunk.. mit tehetünk?