CSECSEMÕGYIKOSSÁGOK


intyipintyi # 2006.12.10. 08:51

Úgy néz ki meg van az ítélet a tavaly junius 04.-i - Bem J. utcai csecsemőgyilkosság ügyében.
Eddig (számomra) meg nem erősített hírek szerint F.-né K.É.
a 8-15 év helyett 5 évet kapott.
S ha a hír igaz - akkor most kegyelmi kérvényt adtak be !!??
Ez már röhehehejes !
Tud valaki erről bővebbet ?

Zoltán György # 2006.06.26. 09:34

Intyipintyi!

Gyerekeknek van lehetőségük együtt maradni akár egy Gyermekfaluban, vagy Családotthonban....

A nevelőotthonok ideje lejárt, amit a hatvanas évek vége óta felépítettek, azt most lassan, de tudatosan szétverték...

Azaz egy nevelőszülő, aki alkalmas a feladatra, magához veheti és felügyelheti a gyerekeket!

Ha konkrét kérdésed is van, tedd fel! Ha tudok válaszolok!

Szia: Zoli

Ui.: A téma nem KÉNYES, hanem VÉRLÁZÍTÓ!!!

intyipintyi # 2006.06.26. 06:50

Köszönöm a jó szót.
Érdekekes,hogy mostanság senki nem ír rajtad kívül.
Kényes a téma - tudom.

TE - nem hagytál magamra.

EMBEREK !!!!!!! KÖNNYEBB BECSUKNI AZ AJTÓT ?????

monalisa1 # 2006.06.25. 17:47

És a nagyobb gyerekek egyházi-, esetleges néhány napos nyaralásával kapcsolatban is egy tudakozódás...

Vélem jót tenne nekik egy kis kimozdulás otthonról.

monalisa1 # 2006.06.25. 17:45

Igen, csakis az igazat, a színtiszta igazat. A saját lelkiismereted ezáltal rendben lesz.

Az ingyenes telefonos lelkisegély szolgálat nem csak az aktuális öngyílkosjelölteknek lehet mentőöv - bár aki "ugorni" akar az előbb-utóbb úgyis felmegy a háztetőre -, hanem mivel jobbára szakemberek ülnek a telefon túlvégén - és ANNYI MINDEN ESETET átbeszélgettek már -, így kellő tapasztalattal rendelkezhetnek: akár hasznos tanáccsal, ötlettel is szolgálhatnak. Akár azok a szerencsétlen gyerekkel kapcsolatban, akik aztán TÉNYLEG nem tudnak kihez-miként-hogyan is fordulni.

Szóval egy hívást- próbálkozást esetleg csak megérne a dolog.

MInden jót!

intyipintyi # 2006.06.25. 15:13

Nagy presszió alatt vagyok az üggyel kapcsolatban,de azért annyira nem,hogy külső segítség kellene.
Sokat tettem azért,hogy normális körülmények közt jussunk el eddig a napig.
Úgy érzem,hogy segítség-barátság ide vagy oda a bíróságon az igazat kell mondanom.
Hogy kiknek teszek vele jót-rosszat nem tudom.
Viszont ha nem ezt tenném akkor valószínű sokáig cipelném én is a terheit.

És ahopgy írtad,a többi már a bíróságon és a gyámügyön áll.

monalisa1 # 2006.06.25. 13:42

Ha sehogy sem bírod a lelki terheket - és főleg a tehetetlenség nyomását, vélem Sz.helyen is van telefonos lelkisegély szolgálat, és tán még valamiféle tanáccsal is tudnak szolgálni.

Vagy akár valamelyik parókiára is bemehetsz - hívő- nem hívő itt lényegtelen -, mert veszélyben lévő családról van szó.

Esetleg megszervezhetnék, hogy a gyerekeket elvigyék néhány napos nyaralásra egy táborba...

intyipintyi # 2006.06.25. 10:48

Az előbb már küszködtem a könnyel.
Köszönöm az eddigi válaszokat is.Ebből is látni,hogy nemcsak politikailag,hanem morálisam is két részre van szakadva az ország.
Az a baj,hogy 1 idő után én is magamra maradtam és nem volt kivel ez ügyben megbeszéljek dolgokat,vagy hogy kibeszéljem magam.
Ráadásul más lépcsőházakból többen kérdezgetik a mai napig, hogy "mégszabadlábon van az a k..va?"(pedig nem az) - meg beszélgetés közben kitérnek az esetre és mondják, hogy "gyilkos"- és ha akarnék sem tudok már így beszélgetni.
A segítség - érzelmek nélkül nem ment volna.
Megpróbáltam tenni azért,hogy a tárgyalásig (ez végül 1 év lett) bírják cérnával a mama és az anya is.Még akkor is,ha mélyen elitélem a tettét. És akkor is,ha utólag lettem bizonyos abban,hogy elkövette.
Igen, a gyerekek ártatlanok.Két felelőtlen ember gyümölcsei.
Az apa már azóta nem jár ki,hol dolgozik,hol nem.Adósság pedig van már így is elég.

A gyerekekkel kapcsolatban : ha az anyát elitélik - legalább a 6 kisebbet hagyják együtt !!!

Könnyebb lenne nem tudni dolgokat.

Egyébként nem csodálkozok azon,hogy az emeberek ilyenkor "becsukják az ajtót" - De ! Az sem megoldás - sőt! Többször végzödtek esetek még nagyobb tragédiával - csak mert az emberek elfordultak ilyenkor a másiktól.- itt főként a gyerekekre gondolok.

monalisa1 # 2006.06.25. 08:44

Te emberileg NAGYON SZÉPEN teljesítettél a család felé hosszú időn keresztül.

Sokan mások csak a saját ajtójukat zárták volna szorosan be: ami nem az én dolgom az nem az én gondom.

A továbbiak nem tőled függ és nem is rád tartozik - ez már a bíróság és a gyámhatóság dolga.

Ha úgy adódik, a gyerekekért tegyél majd még...

A gyerekek még nem rontottak el az életben semmit (!), csak abban nincs szerencséjük, hogy nem jó szűlőket fogtak ki...

A jelen háborgó lelkiismereted remélve mielőbb megnyugszik.

Annak a férfinak és annak a nőnek is csak egy élete van (...), vélelmezhetően az apa nem fog megváltozni, de az anya sem az aki képes lenne a helyzet magaslatán állni.

Boritékolnám előre, hogy az a család 1-2 év múlva már nem a ti lépcsőházatokban fog lakni: a férfinek az osztrák munka letelik és ezzel "pénze" nemigen lesz, amiennyit meg itthon keres nem adja haza... Az ilyen-olyan állami segélyből meg nemigen lehet annyi gyerekkel megélni. A ki nem fizetett közüzemi számlák rövid idő alatt felgyülemlenek - költöznek majd el...

intyipintyi # 2006.06.25. 08:09
Amikor ezt a topicot megnyitottam > nem volt szándékomban ennyire mélyen belemászni > de lelkiismereti válságban vagyok az üggyel kapcsolatban. Az apa valamikor a barátom volt,azt addig is tudtam,hogy iszik,csavarog,gépezik - majd mikor a "családra" kölcsönkéregetett pénzek a fentiekre mentek és ezt többször szóvá is tettem neki > kezdett a barátságunk megromlani.Ezidőtájt már be is jártam hozzájuk többször segítettem is nekik.Összebarátkoztam a gyerekekkel,anyával,mamával-jó,segítő kapcsolat alakult ki bennem látva a körülményeket.Közben az apa kiment Ausztriába dolgozni,de a 280 ezer forintos havi keresetből legtöbbször semmi sem maradt a családra a 16 hónap alatt.Én továbbra is hetente többször bejártam hozzájuk a kutyakaja 1részét is onnan hordtam.Az apa csütörtök vagy péntek 15.00-től hétfő hajnalig itthon volt - ennyit arról,hogy nem tudta,hogy terhes a felesége. Azon a héten is 2x jártam benn,igaz csak kutyafuttábaan pár szót váltva. Majd megtörtént az "eset".A szomszéd mondta este,hogy látta a híradóban.Képtelen voltam lemenni,így csak hétfőn jártam náluk. Természetesen az apa mindenben elzárkózott-még a segítsétől is - az anya felé.-
  • Szinte mindenki magukra hagyta Õket.
Kerestem neki egy jó ügyvédnőt - elmentem vele a Szakértő Irodába,vizsgálatokra kísértem stb. Ingyen kifestettem a lepusztult lakásukat,mindenben segítette a családom és 1másik szomszéd is őket. Ruhát kaptak - r.telefont,hogy a hatóságok - gyámügy,ügyvéd stb elérjék az anyát. Közben történt 1smás - az apa késsel fenyegetett meg engem és ilyenek.Akkor már volt benn a gyámügyön 1 segítségkérő levelem az apa ellen a gyermekek és az anya védelmében.Majd még1.(Szüleim válása miatt intézeti gyerek voltam magam is,igy a gyerekek biztonsága,és a nyugodt légkört tartottam elsődlegesnek) Az eset után az apa elköltözött,majd utánaküldtük a cuccait is.Ez.aug.15.körül volt.Majd az ügyvéddel megbeszélve - gyerektartási pert kezdeményeztünk - az apa pár hónapig fizette is.Naponta bejártam hozzájuk.Az anya gyűlölete az apa iránt csak október közepéig tartott - ettől kezdve hétvégeken rendszeresen itt aludt.Én dec. majd jan.-ban nem voltam itthon,úgyhogy nem sok mindent tudtam a családról. Februárra az anya teljesen megváltozott - ha itt volt az apa -nem tudtam és mentem - nem nyitottak ajtót csak ha nem volt otthon.Ha bementem az anya sokszor még csak nem is jött ki a tévé elől sem stb.Ezt egy ideig csinálta velem ill. volt néhány dolog ami miatt mondtam a mamának,hogy így nekem nem igazán megy - úgyhogy azóta nem járok be. 4x 5x találkoztunk azóta-jó esetben néhány szót váltva.Az apa ha igaz - azóta vissza is költözött. Akarva-akaratlanul is részese lettem mindennek. Mindennről tudtam - sajnos túl sokat is. És én aki amúgyis beszédes tipus vagyok,nem tudom,hogy meg tudok-e szólalni a hétfői tárgyaláson. Ha igen akkor a gyerekek további sorsa vagy az anya a fontosabb ? Most abbahagyom mert
monalisa1 # 2006.06.24. 09:19

Bizonyára nem kevés azon nők száma akiknek az életében valamely ok miatt volt egy/két/ abortusz, és emiatt "gyilkosnak" érzik magukat amíg csak élnek.

Aki azonban már többszörös családanya, és egy újabb terhességet bevállal, adott esetben már ezért is felelősség terheli: meggondolatlan, felelőtlen.

Az ma már csak költői kérdés, hogy mi lett volna ha a szülés nem éjszaka indul meg nála amikor egyedül volt és azt csínál amit csak akar (...) hanem nappal - a 9-ik gyerek bizonyára meglenne.

Azt írod a nőről, hogy iskolázott stb., de a nem kívánt terheség elleni védekezésről még nem hallott?

Csak szüli a balhés gyerekeket egyre-másra,
aztán majd valahogy csak lesz...

Hát a legutolsó beírásod alapján módosítom a véleményemet: a gyerekek érdeke lenne ha a jelen családi közösségből kiemelve és szétdobva őket nevelőszülőkhöz kerülnének, mert a rossz gyerekkor nagy valószínűséggel rányomja bélyegét a felnőtt korukra.

És akkor már nem kell tekintettel lenni az újszülöttjét megölő nőre: büntesse a jog kellő szígorral őt.

Az a férfi sem nevezhető "édesapának"...

intyipintyi # 2006.06.23. 21:34

Hát igen. Õk mivel magyarázzák ki - a felfüggesztettet ?
Visszatérve: a mi esetünkben is megállja a kiszabható 8 - 15 év.

Én is sajnálom a szomszédasszonyom - de a sajnálatom csak odáig áll,hogy 15 éve rossz emberhez ment férjhez. Onnantól a saját akarata minden, így a 8 gyermek is.

Továbbá sajnálom a 8 gyermeket is ( 3 és 12 év közöttiek) akik szinte mind idegbetegek,durvák,sokszor agresszívek,verekednek és ordítanak egymással > a lányok is.
Hihetetlen mennyiségben káromkodnak - az anyjuk és a mama nem sok vizet zavar ebben. Õket is elküldik melegebbre.
Nevelni nem tudják őket.
Ez egyrészt az apa életmódjából is adódik aki annak idején rendszeresen hajnali 1-2-kor részegen,mikor már elfogyott a játékgépen a pénz, hazaérve felverte az egész családot, ordított-fenyegetőzött-káromkododott-agresszív volt-leakasztott speizajtóval rohangált a földszinten stb.. - ezt átvették a gyerekek is.És nem lehet leszoktatni őket.
Amikor azt írtam még a topic elején,hogy a gyerekeknek pl.nevelőszülő lenne a legjobb - akkor ezekre is gondoltam.Ráadásul elég felelőtlenül kezeli az anya is azt "nem sok pénzt" amit kap.

Az ügyészt és a bírót is sajnálommert ilyen ügyekben kell döntést hozniuk - ami sokszor nem könnyű feladat. Minden tiszteletem az övék - kivárták,hogy az iskolának vége legyen.

Rendkívüli módon sajnálom a mamát is - hogy ilyet kellett megérnie a lányától.

Ja , és lesajnálom az apát is

mancs # 2006.06.23. 13:56

egy kisgyerek története:

http://index.hu/…var/0622kem/

the big cat # 2006.06.22. 21:03

Én rettenetesen sajnálom azt a gyereket akit megölt ez a lelkiismeret nélküli rongy ember.

Nem értem pontosan, milyen tényt kellene még azon kívül ismernünk, hogy egy teljesen védtelen emberi lényt hidegvérrel megölt, úgy hogy az iszonyatosan szenvedett előtte, miközben az anya az, akinek a leginkább védelmeznie kellene a gyereket. Miközben volt nyilvánvaló választása. Mégis, mit kellene még ezen kívül mérlegelni, mit kellene még ezen kívül tudni, pontosan mi az a körülmény, ami megváltoztatja ezt a gyilkosságot? Mi az ami visszahozza az életbe azt a védetlen, ártatlan teremtményt?

Abszolút tévesnek tartom a Mo-on urakodó jogi álláspontot a csecsemőgyilkosságokkal kapcsolatban. Egy védtelen embernek a gondviselője általi megölése a legsúlyosabban kellene minősüljön, mint ahogy ez sok országban így is van.

De ebben az önzésre épülő országban a gyilkosságokat mindig ki lehet magyarázni szociális vagy anyagi körülményekkel, meg mindeféle maszlaggal, miközben nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a döntés az anyáé, kilenc hónapon keresztül készült a gyilkosságra.

Ezek a körülmények kimerítik az előre kiterveltség és az aljas indok minősítő körülményeit, és esetünkben a különös kegyetlenség is megállhat. Ha felnöttet öl meg valaki három ilyen minősítő körülménnyel, majdnem biztos az életfogytiglan. Ha a törvény és az erkölcs szerint is a gondozására szoruló védtelen gyermeket öli meg, akkor felfüggesztettett kapjon?

Rettenetesen sajnálom azt szegény megölt gyereket, akinek az élete, a lehetőségei azelőtt véget értek, hogy egyáltalán elkezdődhettek volna.

mancs # 2006.06.22. 19:44

PAPPA: köszönöm, hogy ilyen bölcs és józan vagy.

intyipintyi # 2006.06.22. 18:51

Õszinte leszek.Ha az én feleségem csinálta volna az én gyermekemmel ugyanezt - kivégeztem volna.
Tán én is számíthattam volna akkor egy felfüggesztettre ????
Röhejes lenne.

Ki kellene nyitni a börtönöket,mert nem oldódnak meg a világ problémái ? Minek a rendőrség a bíróság - csináljon mindenki azt amit akar - fosztogassunk,öljünk embert ? - büntetlenül ?

Ha minden csecsemőgyilkost felfüggesztenek , akkor abortusz törvényre már szükség sincs. Ha nem vetetik el időn belül,megszülik - elteszik - oszt kész ? Hisz ugysem kell bűnhődni.
Ennyire egyszerü lenne?

Egyébként az a "szerencsétlen" asszony nagyon is jól megvan a bürkéjében.

pappa # 2006.06.22. 17:37

Rettenetesen sajnálom azt az asszonyt. És azokat is, akik a tények töredékének ismeretében elítélik. Ez a történet is nagyon súlyos, szerteágazó társadalmi problémát mutat, ami attól nem fog megoldódni, hogy egy szerencsétlen asszony sok évet ül.

intyipintyi # 2006.06.22. 17:18

Hmmm !
Ez kemény fogalmazás volt,de nagy igazságok vannak benne.

the big cat # 2006.06.22. 08:51

Érdeklődve olvasom a véleményeket, és megint csak csalódnom kell, maikor látok oylasmit, hogy a körülményekkel próbálnak mentegetni, egy teljességgel menthetetlen tényállást.

Bármiylenek is a körülmények a döntés végül a gyilkosé volt, és még súlyosabb, hogy sem szociális, sem másfajta (büntetőjogi szempontból egyébként is irreleváns) végszükségben nem volt, és volt nyilvánvaló választása.

Ez az anya iszonyatosan rossz anya, ha képes volt egy gyerekét megölni, bizonyára képes lenne a többit is, ha úgy véli morálisan az emberi élet mérlegelhető.

Azt gondolom, hogy a gyeremkeit el kellene venni, hiszen demonstrálta, hogy veszélyes rájuk, és legalább 15 évet kellene kapnia.

Persze nem így lesz, maradnak nála a gyerekek, és megússza felfüggesztettel, ami megerősíti abban, hogy a moralitás, ami alapján meggyilkolta a saját gyermekét helyes volt, a társadalom elfogadja. Ezt az értékrendet továbbadja a gyerekeinek, akik hasonlóan fognak majd eljárni.

intyipintyi # 2006.06.22. 06:05

Az,hogy visszavonja azért ebben az esteben nem :X.Rajta kívül 8 12 év alatti gyermek volt és két felnőtt férfi.Megállapították,hogy Õ szült,beismerő vallomást tett.stb.
A mama mit von vissza - azt,hogy megtalálta és 1 hét múlva bejelentette?
"csírájában elfojthatta bármiféle felsírás lehetőségét..."
Ez már érdekesebb,hiszen külsérelmi nyom nem volt a babán,idegenkezüségre utaló nem merült fel.
Az apa hiába dolgozott Ausztriában,abból a család szinte semmit sem látott.Ital buli haverok.
Meg kell védenem - iskolázott,eszes,kedves hölgy - nem egy sötétség.
14 éve Ö sem így gondolhatta.Munka helyett gyerekeket akart.

monalisa1 # 2006.06.22. 02:38

Na mentem aludni...

monalisa1 # 2006.06.22. 02:37

Előfordulhat hogy a média "nem kapja fel" a témát, de te azért majd térjél vissza rá amint lesz itélethírdetés.

Csak érdekelne a dolog.

monalisa1 # 2006.06.22. 02:32

Vélem iskolázatlan az a nő, nem más mint egy "szülőgép".

Én csak és kizárólag a 8 gyerekre figyelemmel vagyok az ő oldalán., értsd a gyerekek pártján.

monalisa1 # 2006.06.22. 02:28

Akkor a rendőrség időközben módosította a vádat (?), mert az emberölés vétsége és az emberölés bűntette nem azonos kategória.

A mama meg bár vallot a saját lányára - mi mást is tehetett volna szegény -, aztán ő is visszavonhatja akár...

Az hogy esetileg kinek is válaszolsz: a nevét írd oda már a kezdetkor és akkor mindenkinek érthető.

monalisa1 # 2006.06.22. 02:18

A bíróságon meg majd visszavonja a rendőrségen tett vallomását...

Azt látod elhiszem, hogy bár tudatosodnia kellett benne az élveszületés (!), de próbálta titkolni végig a terhességét, mert hát volt már 8 gyerek = éppen elég is.

Valahogy és AZONNAL csírájában elfojthatta bármiféle felsírás lehetőségét...

Tehát a lakásban alvók lényegében tényleg nem hallhattak meg semmit.

Na, aki a mai világban ENNYI gyereket világra hoz az önmagában is felelőtlen némber, mert NE az állami szociális támogatásokból és/vagy segélyekből nevelődjön fel az a sok gyerek.

Azt hogy az apa külföldön kereste a pénzt, szerencsés esetben is csak időlegesség a családi kasszát illetően.

Nagy a valószinüsége, hogy nem fogják lecsukni.

Ha csak nagyon bután nem vall maga ellen...