Levél a köztársasági elnöknek


Babi27 # 2006.07.02. 19:23

Párom Állappusztán tölti büntetését, ez elég messze van a lakóhelyemtől, így az ügyvéd ajánlatára írtam a Budapesti Büntetés végrehajtási Intézetnek hogy helyezzék el páromat Kecskemétre. A levelet megírtam de közben párom meggondolta magát., mert mondta, mi van, ha rosszabb helyre kerül, mint most van! Az a kérdésem, ha írnék egy másik levelet a Budapesti Büntetés végrehajtási Intézetnek, hogy kérem levelemet tekintsék semmisnek milyen hatással lesz ez ránk nézve? Rosszabb helyzetbe hozom ezzel páromat? Ja és olvastam az interneten Kecskemétről hát mit mondjak talán rozszab mint Állampuszta. Vagy valaki tudna írni milyen Kecskemét? Igaz hogy ott kettő fogház is van? FONTOS LENNE HA VALAKI TUDNA VÁLASZOLNI!!

Reményke # 2006.06.30. 17:33

Szerintem sincs túl nagy esélye... Csak ezen is gondolkodtam már. Lehet, hogy csak "kegyelem ügyekkel" foglalkozik a közt. elnök. :(

Reményke # 2006.06.30. 17:31

A perújítást már elfogadták áprilisban.

monalisa1 # 2006.06.30. 15:21

Nem hiszem hogy az államelnöknek lenne bármiféle jogköre beavatkoznia egy ügybe.

Egyenlőre még az sem biztos, hogy a perújítást elfogadja a bíróság...

Így tehát a jelen jogerős itéletből nem lehet az itéletre nézve "közbenső" felfüggesztést kijárni.

Ami pedig az éves viszonylagban beadott kegyelmi kérelmek eredményességét illeti, az ezzel kapcsolatban nagyritkán közzétett statisztikák rendkívül alacsony eredményességről számolnak be.

péterapó # 2006.06.30. 01:14

A kegyelmi kérelem
597. § (1) Kegyelem iránti előterjesztést - hivatalból vagy kérelemre - a büntetőeljárás megszüntetésére a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően az igazságügyminiszter, a még végre nem hajtott büntetés elengedésére vagy mérséklésére, illetőleg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítésre az igazságügyminiszter tehet a köztársasági elnökhöz.
(2) Intézkedés mérséklése vagy elengedése, valamint már végrehajtott büntetés vagy intézkedés utólagos elengedése iránt kegyelmi kérelem nem nyújtható be.
(3) Kegyelmi kérelmet a terhelt, a védő, valamint a terhelt hozzátartozója nyújthat be.
(4) A büntetőeljárás megszüntetése iránt kegyelmi kérelmet annál az ügyésznél, illetőleg bíróságnál kell benyújtani, amely előtt az eljárás folyik. A még végre nem hajtott büntetés elengedése vagy mérséklése, illetőleg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítés iránt a kegyelmi kérelmet az első fokon eljárt bíróságnál kell benyújtani.
(5) Az ügyész, illetőleg a bíróság a kegyelmi eljárás során a terheltnek a kegyelmi döntéshez szükséges személyes adatait beszerzi és kezeli.


Polgár légy, ne alattvaló!

Reményke # 2006.06.29. 20:21

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni, hogyan kell levelet írni a közt. elnöknek, ill. hova kell címezni? Nem kegyelmet szeretnék kérni, de hasonlót! Felfüggesztést, amíg a perújítási tárgyalások lezajlanak. Ha valakinek van személyes tapasztalata, vagy csak hallott valamit, kérem segítsen!

Köszönöm!!!