Szabálysértés


LeClair # 2006.08.19. 19:33

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!2006.február 15.-én közlekedési szabálysértést követtem el (vasúti átjáróban 90 km/h-val fotóztak le).Az intézkedő rendőr közölte,hogy feljelentést tesz,de azóta sem kaptam kézhez határozatot.Úgy tudom a közlekedési szabálysértések elévülési ideje 6 hónap,ez már lejárt.Tényleg így van?Köszönöm!

kék laguna # 2006.08.14. 05:24

Különböző segélyeken vagyok,mivel egyedülállóként nevelem a gyerekemet.Az egyik papiron volt egy olyan ,ahol a vagyoni helyzetemről kellett nyilatkoznom,büntetőjogi felelősségem tudatában.Van egy kisebb ingatlanom{telkem }amit eltitkoltam az önkormányzat előtt.Az ingatlan eladás alatt van már 3 éve,ezt bizonyítani tudom.Ettől függetlenül én valóban rászoruló vagyok a segélyezésekre.Ha kiderül a turpisság,mire számíthatok?Mekkora pénzbüntetésre?Még sosem voltam büntetve.

afonyalekvar # 2006.08.13. 10:28

Ebben az esetben viszont - bizonyítékforrásként - csak tanúk vannak..

ObudaFan # 2006.08.13. 09:07

A szabálysértési hatóság - végső fokon a bíróság - szabadon értékeli a bizonyítékokat. Az, hogy hány tanú van pro és hány kontra, csak egy szempont és messze nem a legfontosabb.

afonyalekvar # 2006.08.12. 21:48

Ehhez kapcsolódva, hadd tegyek fel egy újabb kérdést.

A barátommal esett meg, hogy Pesten (hol máshol..) ment át egy forgalmas kereszteződésen. Rendőrautó. Stop. Rendőr (+társa) állította, hogy a piroson ment át (tesóm, aki az autóban volt és a barátom biztos benne, hogy nem: csak le akarta őt húzni a zsaru). Ilyenkor mi van?

----------
  • *-------------- * ----------

Egyszer beszéltem két nyomozóval. Õk azt mondták, ha ketten vannak és az elkövető, akkor vannak "egálba". Tehát ha egy rendőr egyedül bevisz vkit és az azt állítja, hogy a rendőr beverte a képét, akkor a rendőr ellen megy a fegyelmi eljárás annak összes következményével együtt (legsúlyosabb, hogy felfüggesztik 1 hónapra min.).
Ezt tapasztalt nyomozók mondták.

Egyéb tapasztalat? Mi a véleményetek erről?

Probi # 2006.07.31. 04:51

Remélem nem fognak ellenem vallani.

ObudaFan # 2006.07.26. 08:01

Hát az pontosan attól függ, hogy mit mond ez a két tanú.

Probi # 2006.07.26. 05:04

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
Megvolt a tárgyalás.
A rendőr egyedül volt és eljött a tanu is, én sajna későn kapcsoltam így nem tudtam elvinni a tanuimat. A hatósági tanu csak az utolsó két autót látta, hogy piroson ment át, tehát engem nem látott mivel én voltam az első. Volt szembesítés és megidézik az én két tanumat. Itt tart az ügy mi lehet ebből?

ObudaFan # 2006.07.19. 19:31

Vidd el a két tanút, de előtte a bíróságon írásban is jelentsd be a nevüket és lakcímüket, és kérd a megidézésüket. Mindezt minél hamarabb. Ha a tanúid véleménye eltér a rendőrökétől, akkor szembesítés lesz, erre fel kell készülni.
Hogy milyen esélyeid vannak, annak megmondásához a tanúkat hallani kellene. :)

Probi # 2006.07.19. 09:22

Két rendőr volt a kocsiban de nekem is van két tanum őket elvigyem tárgyalásra?

tomwolf # 2006.07.18. 13:20

Szép napot!

Hány rendőr volt a kocsiban?

Vadalma # 2006.07.18. 11:11

hoppsz, azt nem néztem, hogy szabálysértés. amit írtam, sima bírósági büntetőeljárásokra vonatkozott, ne haragudj. vissza az egész

a fellebebzési részt felejtsd el.

a bizonyítási indítvány lényege ua.

  • feltétlenül fogadj ügyvédet

Vadalma

Vadalma # 2006.07.18. 11:07

Kedves Probi,

bizonyítási indítvány pl. szakértő kirendelésére, tanú meghallgatására, szembesítésre, helyszíni szemle megtartására irányulhat.

tulajdonképpen ez egy javaslat arra, hogy a bíróság milyen eljárási cselekményeket folytasson le ahhoz, hogy meggyőzödhessen az ártatlanságodról.

a bizonyítási indítványt a bíróság bírálja el. A bíróság nem köteles az indítványoknak helyt adni.

ha elutasítja (pl. nem idézi meg a kívánt tanút), önálló jogorvoslati jogod (fellebbezés) az elutasítással szemben nincs. Az eljárást lezáró (pl. első fokú) határozattal szembeni jogorvoslatban (fellebbezésben) sérelmezheted az indítvány az eljárás során történt elutasítását, amelyet a bíróság az érdemi határozat (ítélet) indoklásában köteles megmagyarázni.

az indítványaidat megismételheted.

mindenképpen fordulj ügyvédhez

Vadalma

Probi # 2006.07.18. 07:39

Sziasztok!

A kérésem az lenne, hogy mi az a bizonyítási indítvány? A bírósági tárgyalás elött kell beadni de nekem fogalmam nincs mi az.
Egy vasúti átjárón hajtottam át és a rendőr meggyanusított, hogy piroson mentem át pedig én határozottan emlékszem, hogy fehér volt. A rendőr a szembenlévő oldalon a másik sávban volt és elémkanyarodott úgy,hogy majdnem belementem. Utánam még négy autó átjött ök már lehet, hogy piroson de szerintem nem lett volna idejük átjönni mielött lemegy a kar.
Most tárgyalásnál tart a dolog és szeretném tudni mik az esélyeim.
Előre is köszi a válaszokat.