Kiskorúak bántalmazása! segítségkérés!


lalala # 2007.06.01. 16:32

jó napot! segítséget szeretnék kérni. van egy lány, 15 éves és egy 21 éves férfi 3szor megütötte, a sérülése nem 8 napon túl gyógyuló a feljelentés megtörtént. milyen büntetést kaphat? a lánynak füves cigarettát is adott,ezért még nem történt feljelentés, de ha mégis lenne,akkor a 2nek együtt milyen következményei lehetnek? köszönöm előre is a választ!

Főlökött # 2006.09.06. 14:13

Tisztelt edem

Nem tiszta a fenyegetőzés, mivel is fenyegeti a srác, a lányt, vagy csak felhívja éjjel. Sok sok minden részlet fontos, ebben a kérdésben. Nem tiszta így a tényállás, felületes megfogalmazás alapján.

Javaslatom, így korlátozott információk alapján :

1., Új, titkos szám kérése, s megszünt az éjjeli hivogatás. Ezt az előfizető kérheti, a szolgáltatónál, mely némi költséggel jár, de véleményem szerint megéri.
2., Üzenetrögzítő beiktatása az otthoni távközlési hálózatba, majd a telefon csörgésének kikapcsolása. Illetve úgy is lehet, ha az üzenetrögzítő bekapcsolása után vesszük fel a telefont, így rögzíti a beszélgetést, mely bizonyíték, s a kezében van, felhasználható.
3., Esetleges tettlegesség esetén, azonnal hívni a rendőrséget, mivel ha közterületen történt, akkor az bűncselekmény, nevezetesen garázdaság. Ebben az esetben a közeg elszállítja a sértettet, a bántalmazottat orvoshoz, mely ellátás során, vizsgálat alapján, a hatóság megkeresésére, az orvos, látleletet állít ki, mely bizonyítja a tettlegesség során keletkezett sérüléseket, s azok gyógytartamát. ( 8 napon belüli gyógytartam esetében )
4., Magánterületen történt tettlegesség során, nem árt egy kisérő, aki a sértett mellett van, aki elkiséri a bántalmazottat orvoshoz, s így bizonyítható, hogy a tettlegesség után, más atrocitás nem érte a sértettet, az orvos által vizsgált sérülései akkor és ott keletkeztek. Akkor magánindítványos, ha 8 napon belüli a sérülései, továbbá a cselekmény tanúja is. A bíróságon, az eljárás során, tanúként meg fogja hallgatni a Bíróság.
5., Más kérdés, ha 8 napon túl gyógyuló a sérülés ( pl. törés esetén ), mert akkor hivatalból a hatóság által üldözendő cselekményről beszélünk. Ebben az esetben is a közegnek telefon, elszállítja a sértettet, s eljárást indítanak az elkövetővel szemben. Nem kell magánindítványt tenni, eljár a hatóság, kivizsgálja a történteket, beszerzi a bizonyítékokat. Sértettnek egy dolga van, gyógyulni.

Remélem érthető voltam.

----------------------
  • Löki
edem # 2006.09.02. 10:07

Jó napot mindenkinek! Szeretnék informálódni egy olyan dolgról, hogy mi a teendő akkor hogy ha egy kiskorút az ő akarata ellenére zaklatják, vagy milyen cselekvés minősülhet zaklatásnak? Eddigi cselekvései a srácnak azok voltak hogy !éjjel! nappal folytonos rendszerességgel telefonon zaklatja a sértettet és fenyegetőzik hogy aki a közelébe is merészkedik az erőszakkal is eltávolítja mellőle (megvereti). Van még egy kisebb probléma hogy a sértett nem igazán akarja felvállalni a dolgot a nyilvánosság elött sajnos! Ilyen esetben kihez lehetne fordulni vagy mit lehetne tenni? , mert teljessen kikészült a csaj idegileg a srác fenyegetőzései miatt. Kérem hogy ha valaki tud ezzel kapcsolatban tanácsokat adni kérem nagyon szépen kérem írjon erre az Email címre: edem18@citromail.hu

Kérem segítsenek nagyon fontos!