Ez most csalás?


Főlökött # 2006.10.06. 19:09

Tisztelettel

A csalás, azaz a Btk. 318.§ tipikus esete. Mást tévedésbe ejt, tart, anyagi haszonszerzés végett. Azaz "A szerződésben szerepelt hogy garantálja a hitel létrejöttét ami nem realiálódott." Pénz átvétele után, köddé vált.......

Feljelentés a közegnél, a rendelkezésre álló infókkal, ismeretlen tettes ellen. Feljelentésben, polgárjogi igény fenntartásával. Tények, bizonyítékok feltárása, bünti eljárásban, így a polgári perben már nem szükséges a felhasználás, büntibíró határoz-dönt.

Tiszteletel

----------------------
  • Löki
ObudaFan # 2006.10.03. 20:58

Felhasználható, más kérdés, hogy polgári perben viszont kérheti az elkövető a jogellenesség megállapítását.

warwick # 2006.10.03. 17:43

Ha az elkövető tudta nélkül veszi fel a sértett a beszélgetést, az felhasználható büntetőeljárásban bizonyítékként?

ObudaFan # 2006.10.02. 17:25

Sikkasztás biztosan nem lehet, mert megbízási díjkánt vette át az illető azt a pénzt. Csalás annál inkább. Polgári jogi igényt a büntetőeljárás keretei között is lehet érvényesíteni, ez a legcélszerűbb, már csak az illetékfeljegyzési jog miatt is.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.01. 06:27

Ha bűncselekmény, akkor csalás az - de a kérdező szempontjából mindegy. Legyen a rendőrség gondja.

_Wasp_ # 2006.09.30. 15:48

bocsáss ki ellene fizetési meghagyást (hátha nem mond ellent, és hátha be lehet rajta hajtani), valamint tegyél feljelentést a rendőrségen.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Woody # 2006.09.30. 15:20

Üdvözletem!
Volna itt egy ügy abban kérnék tanácsot mert nem tudom, hogy milyen latba esik a cselekmény mert sem jogász sem ügyvéd nem vagyok de leirom mert jobban értetek hozzá. Nevezett személy 2006 március 3-án hitelügyintézés cimet átvett tőlem megbízás szerződés keretében 360 ezer forintot ügyintézési dij jogcímén. A szerződésben szerepelt hogy garantálja a hitel létrejöttét ami nem realiálódott. Ezután a nevezet személy eltünt a pénzel a szerződésen pedig hamis lakáscímet adott meg és harmadik félre háritotta a felelősséget aki nem is szereplet a szerződésben. Ezután én ajánlott levélben elálltam a szerződéstől és követeltem vissza a pénzemet amit megtagadott és megfenyegetett hogy letagadja hogy tölem bármilyen pénzt is átvett volna. 5 hónap után megtaláltam a nevezett személyt és ismét felszólitottam hogy szolgáltassa vissza a pénzemet de ismét megtagadta. Sajnos vagy szerencsére én majd minden telefonbeszélgetést rögzitettem vele aminből egyértelműen kiderül hogy hazudozik midig mást mond és kever kavar ja és persze nem hajlandő velem személyesen találkozni lehet tán "kissé" fél tőlem. Ilyenkor mi a teendő?