BKV jogi eljárás előtti utolsó fizetési felszólítás


virslike # 2006.12.04. 17:16

Sziasztok! Ezt találtam az indexen:

"Fantombüntetésekkel támad a bkv:

Mint ahogy azt sejtettük, múlt pénteki másfélmillás BKV-büntetésünk nem egyedi eset. Az idei év a szivárogtatás mellett a fantombüntetések éve. Hogy meddig lehet elmenni a bizonyíthatatlan bírságokkal, azt a Centrum káefté elég jól betesztelte, õk behajtócéggel vasalják be a nemlétezõ 4-5 éves büntetéseket. A módszer bõ fél éves kifeljesztése alatt gyúlhatott a szikra a békávés nagyurak fejében, nálunk is van bírság, amit kevesen fizetnek, mérne küldenénk szét véletlenszerûen? Elsõként Kwisach jelentése, aztán Attila és egy lehetséges magyarázat napjafojgótól:

Pénteken én is kaptam egy felszólítást,de "csak" 10 esetrõl és 88 ezer forintról "tájékoztatnak". Bennem felvetõdött hogy milyen joghézagokat használhat ki hõn szeretett utasszállító rt-nk? Nem árulják el hogy hol, mikor kaptak el (én az utóbbi kb másfél évben már bérlettel közlekedem, elévülési idõröl nem tudok).

Az jutott eszembe megoldásként hogy kikérem a tettenéréskor készített jegyzõkönyveket (márha persze van ilyen,ha nem adják ki akkor mire
hivatkoznak?), és az aláírást megtámaddni (utas adatait felveszik és aláirattatják vele a papírt hogy tényleg elkapták). Huhh ennyit szültem ki magamból, elnézést ha zavartam volna a Címzetteket.

Attila levelébõl kiderül, hogy a fantombírságok elsõ ismérve ha az aláírása helyett pár hullámos vonal látható:

Én is kaptam egy bírósági felszólítást nemrégiben, miszerint kétszer elkaptak az ellenõrök, és védjem magam, ha esetleg elhagytam az irataimat. A dologban az a vicc, hogy a BKV beadványa szerint "személyi irataimmal igazoltam magam" és az "aláírásommal elismertem a bliccelés tényét - és azt is ezzel hitelesítettem, hogy átvettem a csekket". Ehhez hozzácsapták két csekk fénymásolatát, amin holmi hullámos vonalak látszottak. Nem mentem el a tárgyalásra. Majd másod és harmadfokon ráérek magyarázkodni - hiszen amit most próbálnak, az nevetséges.

Anélkül ugyanis, hogy elismerném azt, hogy lógtam, kijelenthetem, hogy soha semmit nem írnék alá amit egy ellenõr tesz az orrom elé: ebbõl következõen tehát én nem ismertem el semmit. Itt lenne, az ideje annak, hogy a BKV betanítsa a magánállatkertjének a lakóit, hogy az aláírás az egy olyan "olvasható" dolog, de ha nem is az, legalább jó, ha egy picit hasonlít egy névre...

A dologhoz hozzátartozik, hogy szerintük én nótárius-bliccelõ vagyok - középiskolás korom óta jönnek a szeretetcsomagok. Valahogy mindig több mint kéne... Szóval...

Erõsen az az érzésem, hogy az ellenõrök adják-veszik egymástól a címeket, neveket, hogy aztán randomban kitöltsenek egy-egy csekket. Ebben pedig senki nem akadályozza meg õket. Õk azt állítják én lógok, én pedig azt állítom, hogy õk csalnak. Kinek lesz igaza? Lehet, hogy nem ártana beperelni a BKV-t ezért... Másnak nincs ilyen tapasztalata véletlenül?

Napjafojgónak sikerült kinyomoznia, hogy a büntetései egy darab ellenõrtõl származtak:

Úgy látszik, hogy a BKV tényleg így próbál plusz pénzhez jutni. Mivel a múlthéten pont így járt kedves testvérem. Naivan vettem át a leveleket, kezdetben csak két darabot. Jó elkapták, hülye volt és ennyi, gondoltam. Ez még CSAK 28 000 Ft-ról szólt, de nem stimmelt egy-két adat, azaz ami volt, nem volt jó, csak a cím, azaz az sem teljesen, ékezethiba, a többi pedig hiányozott.

Ezért telefon, szintén kezdetben kedves néni, majd kiderült még kapni fogunk hármat. Igen, ez így már 70 000 Ft, jó nem 1 500 000 Ft, de azért ez sem kevés. Szintén ugyanazok a hibás adatok mindegyiken. Itt hibás adatként értem azt, hogy nem a teljes, hivatalos neve szerepelt a csekkeken és a címbe is csúszott pár hiba. Ezért gyorsan informálódtunk ügyvéd ismerõsünktõl, aki tájékoztatott minket arról, hogy fényképes igazolvány nélkül, hiányos adatokkal nem érvényes a büntetés akármit is mondanak.

Néni természetesen tiltakozik a telefon másik végén. Közben hazaért hugi, aki szintén tiltakozik és azt állítja, hogy õt csak egyetlen egyszer kapták el még szeptemberben, és akkor is csak az ellenõrzõjét tudta odaadni (ami ugye nem fényképes igazolvány) nincs benne pl. diáki igazolvány vagy személyi szám, anyja neve címszó sincs kitöltve csak a hibás cím és név, gondolta ez alapján nem küldhetnek büntetést, mert eddig még sosem küldtek.

Ezután véletlenül kiderült egy ellenõrtõl származik az összes büntetés... írt még párat otthon, nem tudom mi lehetett vele a célja. Mert ugye elég valószínûtlen, hogy egy hónap alatt a város különbözõ pontjain az ember összefusson 5x ugyan azzal az ellenõrrel. Így törölték az összes büntetést. De megszenvedtünk érte... az egészben az egyetlen pozitív dolog, hogy még azt sem kellett kifizetnünk ami "jogos" lett volna."

Lhotse # 2006.11.30. 11:27

Amire Te gondolsz, az a tértivevényes. Ha nem azzal jött, illetve nem írtad alá az átvételt (ez ajánlottnál is van), dobjad ki a levelet! :)

A tartozás ettől függetlenül nőni fog. Ha úgy gondolod, nem jogos, akkor, ha tértivel jön egy levél, arra válaszolj, és kérjed a tartozás részletezését. Abból kiderülhet számodra is, hogy Te vagy-e a hunyó...

fonn # 2006.11.29. 15:28

Köszi, de ez egyáltalán hivatalos? Akár én is küldhetnék levelet a BKV nevében, mellékelve egy csekket. Legalább annyi, hogy ajánlott lenne, vagy ennek nincs jelentősége? Így aztán én akármikor megkaphatom nemigaz? Akár 10 év múlva is, és akkor onnan ketyeg az 5 nap..Amúgy a további kérdésekre is érdekelnének a válaszok, ha vki tud segíteni...
köszi

Lhotse # 2006.11.29. 13:19

Kedves Fonn!

A határidő a kézbesítéstől ketyeg... Tehát legkésőbb 4-én 24 óráig postára kell add az összeget. (Legalábbis, ha tartani akarod a határidőt...)

fonn # 2006.11.29. 11:55

Üdv, lenne egy kérdésem!
Kaptam egy ugyanolyan felszólító levelet, mint amilyenről az alábbiakban szó volt. Ma kaptam meg nov.29 és nov.8 a dátum. Hogy tudnám én ezt az 5 napos határidőn belül befizetni? nem értem. Ráadásul nem volt ajánlva. Az igaz hogy pár évvel ezeéőtt megbüntetett a BKV, de nem tudom hogy az az összeg egyezik-e azzal, ami ebben a levélben van, mivel egyáltalán nincs részletezve. Azt írja a levélben az ügyvéd, hogy megy az ügy a bírósági végrehajtónak. Ez mit jelent? És ha valóban így van, akkor ez mennyivel növeli az összeget? Tehát mennyit varrnak még rám perköltség címszóval? Egyáltalán mit tudok tenni? A kézbesítés miatt a határidőt nem tudom tartani, mivel 21 nappal később kaptam meg, és 5 nap a határidő. Azt sem tudom hogy ez valóban egy létező ügyvédi iroda, vagy csak valaki próbálkozik. Nem kellett volna ennek vmi hivatalos formát adni? Mondjuk minimum egy ajánlott levelet kellett volna kapnom, nem igaz?
Ha vki tud segítsen, előre is köszönöm.

Főlökött # 2006.11.25. 18:51

Tisztelt péterapó

Én nem írtam, hogy jelentsük is fel, csak azt, hogy fenyegessük meg, mint ahogy Õ tette. Amúgy a kamara indít egy etikai eljárást, panaszunkra és lezárja, ilyen esetben. Max egy kis irgum-burgum, ha esetleg valamit hibázott az illető.
Én olyan eljárásoknál voltam a kamaránál, amik elmarasztalóak voltak, s a Tisztelt ügyvéd, vaskos bcs.-ek elkövetése miatt ( pl 3.rdb. letéti sikkasztás )kizárták, tevékenységét nem folytathatja. Nem volt szép látvány a küszködése, próbálkozása.

Mindig is azt vallottam, tiszta lelkiismerettel kell lefeküdni és kelni. Bepróbálkozások mindig is voltak és lesznek, de ezek nem olyan jellegűek, hogy papírpocsékolást igényeljenek, vagy a drága időnket erre fecséreljük.

Tisztelettel

----------------------
  • Löki
péterapó # 2006.11.15. 10:57

T.emics!

Jól beszélt a Főlökött ( igaz a Kamarai dolog csak papír pocsékolás)

Visszaélés személyes adattal

Btk.177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével

  1. jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
  2. az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget,
  3. az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,

és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan haszonszerzés végett követik el.(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.

Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!

péterapó # 2006.11.15. 10:50

T.emics !

a " FENYEGETVÉNYT"

  • a BKV Zrt. képviseletében írták, vagy
    • irgumburgum legnagyobb nemzetközi , nagyhírű, kiváló...stb...követelésbehajtó "Cég" Belvárosi címet feltüntető ügyvéd(?)

    Utóbbi esetben ha ráérsz kérdezd meg tőle írásban, hogy milyen módon jutott az adataidoz???

Ez a "komoly Cég" még ötször fogja leírni az utolsó figyelmeztetést...szép színes bélyegzőkkel, mellébeszélős mondókákkal.

Ne aggódj miatta...nyílván ajándékba kapják a behajthatatlan követeléseket.....és próbálkoznak, mint kezdő b..a gőzfürdőben.

Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!

Főlökött # 2006.11.11. 12:27

Tisztelettel

Nem kell, várni, semmire, senkire. Válaszlevél a tisztelt ügyvédnek, miben le kell írni, hogy rendelkezünk 1 évnyi bérlettel, melyet a bíróságon be is mutatunk, ha szükséges, nem kívánjuk elismerni a tartozást, s tisztelt ügyvéd úr bizonyítsa, hogy ekkor és ekkor, itt és itt, bliccentettem, ami természetesen nem igaz. Én teljes felelőségem tudatában nyilatkozom, hogy semmiféle iratot nem írtam alá, sőt ott sem voltam, ahol az eset történt. További zaklatásomtól, ezen levél értesítésén kívüli tartózkodjon, ellenkező esetben esetben zaklatásért feljelentést teszek, a tisztelt ügyvédi iroda-ügyvéd ellen, a kamaránál is panaszt jelentek be a tisztelt ügyvéd úr túlkapásai miatt.

Nem kell megriadni, ezen leveleket, melyeket említettem, ajánlottan kell feladni, ami alapján bizonyítjuk, hogy éltünk, törvényadta jogunkkal.

Tisztelt ügyvéd úr, majd elgondolkodik, hogy ezután mit tesz, mit fog tenni. Vélelmezem kihátrál, ne legyen gondja. Ha kézzelfoglató bizonyítékai vannak, akkor támadni fog.

Tisztelettel

----------------------
  • Löki
ObudaFan # 2006.11.09. 21:29

Esetleg írj egy válaszlevelet, amiben érdeklődsz, hogy mégis mikor értek tetten, mert nem emlékszel ilyesmire. Ha viszont nagyon biztos vagy a dolgodban, akár a bíróságról érkező fizetési meghagyást is megvárhatod, aztán majd arra válaszolsz. :)

emics # 2006.11.09. 16:12

Üdv.
Ma kaptam egy szimpla levelet (nem ajánlott, ráadásul szüleim címére, 1 éve nem otthon lakom) egy ügyvédtől (a BKV Zrt. képviseletében) Jogi eljárás előtti utolsó figyelmeztetés címmel. Benne arról tájékoztat, hogy eddig nem fizettem be a tartozásomat a BKV felé, amely jelenleg 23000 Ft. A befizetés elmaradása esetén bírósági eljárás útján fogja érvényesíteni a követelést.
Évek óta főként kocsival járok, emellett éves bérletem is van (munkáltatómtól). Nem blicceltem, utoljára kb. 10 éve... Előzőleg felszólítást sem kaptam.
Nagy valószínűséggel valaki visszaélt az adataimmal és aláírta helyettem a büntetéses papírt...
A \\\\\\\"bliccelés/ek\\\\\\\" időpontjáról semmi adat a levélben.
Mit tegyek? Elég komolyan hangzik a levél, viszont az, hogy nem ajánlva küldték, az egy picit érdekes... Hogy tudnám bizonyítani az igazamat?
Köszönöm.