Külföldi rendőrségtől hivatalos irat beszerzése


ObudaFan # 2006.11.23. 17:50

Nincs mit.

zsamuelt # 2006.11.22. 20:30

Igen, az.
Köszönöm szépen!

ObudaFan # 2006.11.22. 20:04

Ha ez egy polgári per, akkor igen, de igazolni kell.

zsamuelt # 2006.11.22. 10:03

Annyit szeretnék még kérdezni, hogy a pervesztes fél fizeti ugye a perköltséget, és megtéríti a másik ügyvédi költségét (vagy legalábbis annak megállapított összegét). Ez a romániai ügyvédi díj követelhető-e vissza a pervesztestől, amennyiben arról számla és szerződés is van. Ez az irat perdöntő, tehát beszerzése nem fölösleges volt,.

Ismét köszönöm a segítő válaszokat előre is!

zsamuelt # 2006.11.20. 21:12

Köszönöm szépen. Időközben egy Román ügyvédet felkerestek, és megbízták a dokumentum előkerítésével. Előírásszerű szerződés köttetett a munkáról, számlát kaptak, reméljük így nem jogszerűtlen a dolog. Nagyon köszönöm a segítséget. Ha nem megy ezen úton, akkor mindenként továbbítom a válaszát Tisztelt Obuda Fan.

ObudaFan # 2006.11.20. 18:48

Az ügyben eljáró hatóságot kell kérni, hogy keresse meg a román hatóságot az irat másolatának kiadása iránt. Ha az iratról lehet tudni, hogy milyen hatóság előtti eljárásban született (melyik város/kerület/megye rendőrsége/ügyészsége/bírósága), kik az érintettek, esetleg ügyszámot is lehet tudni, ezeket fel kell tüntetni.
Ha valószínűsíthető, hogy val jelentősége az ügyben, akkor a jogsegéllyel valszeg élni fog a magyar hatóság.

zsamuelt # 2006.11.19. 13:27

Kedves Hozzáértők!!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy külföldi (Románia) rendőrségen tett, (később kártérítés útján elrendezett) és visszavont feljelentést, ami nyolc napon túl gyógyuló erőszakos vereskedésről szól, szóval egy ilyen feljelentést lehet-e hivatalosan kikérni egy hazai ügy kapcsán, amennyiben perdöntő bizonyítékul szolgálna itthon.
Van-e erre mód, és ha igen, hogyan? A bíróság tud-e ebben segíteni, vagy estleg ügyvéd?? Már próbálták magán úton, de falba ütköztek mindíg, a sértett pedig (aki visszavonta a feljelentést), az olyannyira le lett fizetve, hogy nem hajlandó egy fénymásolatot adni az ügyről. (megértem, fél is eléggé :((( )

Nagyon köszönjük a segítő válaszokat!