Nyugdijbiztosító nyilvántartása - segítség


hahop (törölt felhasználó) # 2006.12.05. 21:48

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Írtam egy formanyomtatványon a nyugdíjbiztosítónak, ahol leírtam, hogy emlékezetem szerint, gyerek koromban, nyári diákmunkán, hol mennyit dolgoztam. (1980-84)

Az ötlet onnan jött, hogy munkatársam szintén megkereste őket és közel 9 hónapot igazoltak neki vissza (Baranya Megyei Nyug. Bizt.).

Családi kupaktanács, legendázás, vissza emlékezés majd kb. ugyan ennyi időt én is saját számításaim szerint összeszedtem.

A döbbenet ott kezdődött, hogy a biztosító azt közölte, egy perc munkaviszonyom sincs az ő nyilvántartásuk szerint. Bájosan tudakolták, hogy vannak e munkaszerződéseim, meg stb. melyre nemleges volt a válaszom. (Ki a gondolt volna erre gyerekként, illetve melyik szülő számíthatott volna a rendszerváltásra akkor, hogy ennek majd jelentősége lesz).

Na most berágtam a nyugdíjbiztosítóra meg annak a nyilvántartására, most már a gimnáziumban – kényszermunkaként alkalmazott – minden szeptember október elejéig tartó alma és szőlő szüretelést is (segítség a népgazdaságnak az őszi mezőgazdasági munkálatoknál leírom, (volt iskolám ezt alátámasztotta és közölte, hogy az iratok a megye tanács jogutódjánál megtalálhatóak. Semmiféle mozgalmi munka nem volt, ellentételezve volt a munka, sőt közölték, hogy az akkori megyei tanács jegyzője kötött szerződést erre vonatkozóan.

Na már most a nyugdíjbiztosító nyilvántartása un. közhiteles nyilvántartás-e, aki az ott található vagy nem található nyilvántartási adatot kifogásolja mit tehet. Orsz. Nyug. Bizt Igazgatóság vagy mi elutasított két sorban. Mit lehetne tenni vagy bármilyen javaslatot szívesen olvasnék arról, hogy tudnám igazolni utána nézni, stb. Jogutódok nincsenek, az irataikat nem helyezték el sehol. Milyen reparálása lehetséges ennek hisz sérültek a jogaim. Bírósági eljárás lehetséges-e?

A gimis időszak már nem gond mert ott megvannak az iratok. 430, 370, 710, és 533 forintot kerestem és ott benne van, hogy a járulékokat a téeszcsének kell befizetni.