csalás???


monalisa1 # 2007.01.21. 21:13

Szia Löki!
Elég régen jártál a Fórumban, remélve csak be vagy havazva...

Főlökött # 2007.01.21. 15:10

Tisztelettel

Tévedésbe ejtés - tartás, mint fő tényállási elemet hiányolom, anyagi haszonszerzés céljából. Nincs kárérték.
Olvasatomban egy jótípusú megszüntetés, ha tényleg a leírtak a valóságnak megfelelnek.

----------------------
  • Löki
kabos # 2007.01.06. 22:09

zulu!
ezt nem lehetett utalni,mert az illetö nem utalta,hanem a bankba a számlámra készpénzbe fizette be,ha számlárol utalta volna, akkor azonal vissza utalom,de 11-én megyek idézésre és többet fogok tudni,majd megirom! üdv

kabos # 2006.12.31. 17:12

guba!
soha nem tudtam az igazi nevét,mert nem mondta meg,csak a nick nevét tudtam! na most érkezet a számlámra több átutalás is de sajnos nem tudtam kiaz a illetö aki csak ugy utal hogy nem ir cimet még azt sem hogy mire utalta!amikor kaptam a rendörségröl levelet akkor keztem kérdezni a bankba,mert ott fiokszám alapján megmondják hol fizetékbe a pénzt! de cimet nem mondtak, nagy nehezen a szülei cimét tudtam megszerezni,és ugy tudtam utalni a pénzt neki ez tartot egy honapig!probáltam vele a kapcsolatot felvenni de be sem jelenkezet az aukcios oldalra! és akkor még én csaltam? üdv B.U.É.K

guba # 2006.12.31. 16:37

A leírás alapján ez az ürge annyira hülyének tűnik, hogy ilyen már nem is létezik. Biztos, hogy nem csiszoltál egy kicsit ezen a történeten? Ha átutalással küldenek pénzt, azt azért lehet tudni, ki küldte, mi tartott egy hónapig ezen, és ha egy hónap múlva kiderítetted a kilétét, akkor miért nem sikerült két napon belül is akár?
Szóval szerintem ne firtasd ezt a hamis vádat, ahhoz különben is legalábba feljelentő gondatlanságát bizonyítani kéne tudni. Ha valaki feljelentést tesz bcs. gyanújával és a tényeket mondja, soha nem fog megállni a hamis vád.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.29. 18:59

Csakis akkor, ha a nyomozást megszüntették, vagy ha az ügyészség nem emelt vádat, illetve ha a bíróság felmentő ítéletet hozott.

kabos # 2006.12.29. 17:58

kbs! és ezt a hamis vádat,mikor lehet a feljelentö ellen megtenni, amig folyik a nyomozás, vagy ha már lezárult? üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.29. 17:25

Ha konkrétan ellened tett feljelentést, akkor esetleg hamis vád gyanújával te is feljelentést tehetsz, amely eljárásban polgári jogi igényt is érvényesíthetsz.

kabos # 2006.12.29. 17:13

?????????????

kabos # 2006.12.27. 21:00

k-b-s!
akkor egy kérdésem lenne!
ha megszüntetik ellenem a nyomozást,nem vagyok ludas az ügyben!
milyen pert indithatok a feljelentö ellen? ugyanis nekem a kihalgatásra oda-vissza 440km kell megtennem,munkahelyröl nem kapok az napra fizetést,telefonszámlám kideritetem a cimét,ez igy most nekem kb:30ezer kiesést jelent!
üdv:kabos

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.27. 20:31

A védbeszédet nem itt kell megtartanod. Ha egyáltalán...

kabos # 2006.12.27. 20:12

szia Traffic !
tehát vissza fizettem a pénzt,akkor miért gyanusitanak még mindig?
elküldi a lóvét a számlámra ugy hogy semmi megjelölés nélkül! /cime,mire utalta/
egy árverésnek akkor van nyertese ha a terméket leüti! ilyen a tesz-vesz,vatera.
tehát mirre utalta a semmire mert nem ütöttele és akkor 1 hét után utalja a pénzt? mire megtudtam a cimét addig meg feljelent!
üdv

Traffic # 2006.12.27. 18:58

T. kabos!

A Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv.

A terhelt
43. § (1) A terhelt az, akivel szemben büntetőeljárást folytatnak. A terhelt a nyomozás során gyanúsított, a bírósági eljárásban vádlott, a büntetés jogerős kiszabása, illetve a megrovás, próbára bocsátás vagy javítóintézeti nevelés jogerős alkalmazása után elítélt.

(2) A terhelt jogosult arra, hogy

  1. a gyanúsítást, a vád tárgyát, illetőleg ezek változását közöljék vele,
  2. - ha e törvény másképp nem rendelkezik - az eljárási cselekményeknél jelen legyen, az eljárás során az őt érintő iratokba betekintsen,
  3. megfelelő időt és lehetőséget kapjon a védekezésre való felkészülésre,
  4. a védelmére szolgáló tényeket az eljárás bármely szakaszában előadja, indítványokat és észrevételeket tegyen,
  5. jogorvoslattal éljen,
  6. a büntetőeljárási jogairól és kötelességeiről a bíróságtól, az ügyésztől és a nyomozó hatóságtól felvilágosítást kapjon.

Másolatot kaphatsz:
70/B. §
(2) A nyomozás befejezéséig a gyanúsított, a védő, a fiatalkorú törvényes képviselője, a sértett és képviselője másolatot kaphat a szakvéleményről, valamint az olyan nyomozási cselekményről készült iratról, amelyeknél jelenlétüket e törvény lehetővé teszi; az egyéb iratról pedig akkor, ha ez a nyomozás érdekeit nem sérti. A sértett a nyomozás során keletkezett más iratokról a tanúkénti kihallgatását követően kaphat másolatot.
(8) A másolat kiadása ellen nincs helye jogorvoslatnak. A kiadás megtagadása miatt külön jogorvoslatnak van helye.

A másolatokért nem kell fizetned.

ObudaFan # 2006.12.27. 17:03

Abba, amit a te kihallgatásodról vesznek fel, igen. Abba, amit a tanúk kihallgatásáról vettek fel, nem.

kabos # 2006.12.27. 16:59

köszönöm az infokat!még egy kérdésem lenne, a gyanustottnak milyen jógai vannak a meghalgatás alatt?belenézhetek a jegyzökönybe stb? köszi

ObudaFan # 2006.12.27. 16:35

Ne ismerd el. Ugyanakkor , legrosszabb esetben is megrovás-gyanús a dolog, mert a pénzt a feljelentés előtt visszaküldted. Ha viszont az itt leírt történet bizonyosodik be, megszüntetik az eljárást.

kabos # 2006.12.27. 16:21

kaptam már egy idézéstdecember 18-ra,de az idézést is 18-án kaptam meg!!ott még csak tanuként szerepeltem,irtam nekik hogy miért nem tudok megjeleni! most is kaptam idézést és abba már mint gyanusitott szerepelek!kértem az esztergomi kihalgatást mert rendör hivott telefonon engem, válasz nem lehet mert ha szembesiteni kell akor hogyan!esztergomba,és irásba is tehetek vallomást,de csak akkor ha elismerem a csalás tényét! ezt ök mondták!! a rendörségnek is elkültem a feladovény másolatát! most mirre számithatok? üdv:kabos

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.27. 16:00

A feljelentőn kívül senki nem mondtaegyelőre , hogy csalást követtél el. Csak nyomoznak. Még az is lehet, hogy ő is ismeretlen személy ellen tett feljelentést, és nem konkrétan ellened. Gyanúsítottként idéztek vagy tanúként?
Egyébként pedig kérelmezd, hogy a nagy távolságra, azt utazási nehézségekre tekintettel írásban vagy az esztergomi kapitányságon tehess vallomást.

kabos # 2006.12.27. 15:50

szia!karcagi rendörségre idéztekbe január 11-re,én pedig esztergomba lakom,távolság 220km,esztergomban nem tehetek vallomást?én a pénzt már vissza utaltam neki,és még igy is csalást követtem el?üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.27. 15:39

A csalás gyanúja nemigen fog megállni. A dolog kötelmi jogi vonatkozásait viszont lehetne kapargatni. De ennél az összegnél azt sem érdemes, hacsak valakinek nem hobbija a pereskedés.

kabos # 2006.12.27. 15:23

szia! oktoberben meghirdetem egy telefont árverésre a tesz-vesz internetes aukción,jelenkezet egy felhasználó a termékre,hogy ö megveszi megegyeztünk 12500ft-ba de csak akkor hogyha az aukcion hirdetet terméket leüti!közben kérte a számlaszámom amit megadtam!kértem üsele,válasz az volt majd este leütöm 3nap után sem ütötele a terméket! 4nap eladtam a telefont!7nap jött a pénz a számlámra de nem tudtam kitöl mert semmit nem irt cimét és hogy mirre utalta a pénzt!csak a felhasználó nevét tudtam semmi mást.felhasználoneve pedig nem szerepelt a számlán!kb:mésfél honap volt mirre kideritetem hogy kiutalta a pénzt,és vissza küldtem a cimére az összeget!igenám de ö idöközben feljelentet csalás miatt!!! üdv: kabos