Jogi tanács kérése


Priabona # 2014.02.01. 16:56

Tisztelt Cím!

A következő lenne a kérdésem,férjemmel válófélben vagyunk ,mindenben meg tudtunk egyezni ,gyermektartási díj,stb,neki csak annyi a kérése ,hogy közös felügyeleti jogot szeretne,természetesen bele egyezek! nekem az lenne a kérdésem ,hogy a gyermek tartás összegével forintról-forintra el kell számolnom minden hónapban,hogy mindet a közös kislányunkra költöttem -e?

Köszönöm

kissjns # 2014.01.31. 12:23

Üdvözletem.

Egy Belvárosi társasház udvarában van egy kis üzlet helyiségem.
Bőr és szőrme ruházáti kis kereskedés formában üzemelt kb 10 évig.
Pár évvel ez előtt a társasház lakói a közös képviselő kezdeményezésével hoztak egy határozatot, mi szerint a társasház bejárati kapuját folyamatosan zárva kell tartani, és a ház udvarán felszerelt kirakatokat meg kell szüntetnem, amivel gyakorlatilag az üzletem létezését lehetetlenné tették és ezért a boltot végül bezártam.

A közös képviselő szavait idézem:

"a lakók EGYÖNTETŰ" véleménye alapján"

Semmilyen indok vagy ok nem volt erre, de ellenszenvről és irigységről tudtam korábban is. Viszont a közös képviselő meggyőző "tájékoztatására a lakók, (akik gyerekkorom óta ismernek )
aláírták ezt a határozatot. Ennek kb 6 éve.

Most eladni szeretném az üzletem és valahányszor egy vevővel találkozom akinek bemutatnám a helyiséget,
a közös képviselő..vagy ahogyan magát nevezi :
AZ ELNÖK'
láthatóan próbálja ezt is megakadályozni, mintha a saját birtokának tekintené azt aminek én vagyok a tulajdonosa.
Vagyis hogy "mit keresek ott.

A rendőrségen arról tájékoztattak hogy ha érvényes önkormányzati nyitvatartási engedélyem van akkor ha a közös képviselő ezt akadályozza , kérhetek rendőri segítséget, amiről a társasházat én tájékoztattam levélben, de erre válaszlevélben a lakók álltal aláírt határozat másolatát kaptam meg , ismét indok nélkül és ellentmondást nem tűrően kijelentve hogy :
"a kaput zárva kell tartani"
és a másolás költségét részemre kiszámlázva elküldik.

Teljesen tanácstalan vagyok.
Próbálom azt kutatni hogy hogyan tehet valaki ilyet meg.
Amennyiben lehetséges, szeretnék jogi tanácsot kérni.

Köszönettel.

János.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.31. 10:44

A testi sértés bűncselekmény. Függetlenül az okozott sérülés gyógyulási tartamától. Sőt, már a kísérlet is az.

fruzsi53 # 2014.01.31. 10:33

Kedves Fórumozók!
Tehetetlen vagyok, ezért kérném a segítségetek. Nem hiszem, hogy semmit sem tehetek az ügyben. 1974 óta élünk egy lakótelepi lakásban. kb. 2 hónapja egy fiatal, 18-19 éves lány költözött az emeletre albérlőként. Több alkalommal kirohant a folyosóra és minősíthetetlen hangon üvöltözött, hogy zavarjuk a tanulásban, miközben a lifthez közeledünk. Ez a zavarás abból áll, hogy a lányomék kutyája ugat lefelé menet, vagy a 2 éves unokámat találja hangosnak. Mindent megteszünk, hogy ezek az esetek ne forduljanak elő, de olyan mintha az ajtó mögött leskelődne, hogy mikor jelenünk meg, és már akkor is kiáltozik, ha nesz nélkül lopakodunk lefelé. Tegnap a lányom készült sétálni a gyerekkel. A kislány valóban sikított a folyosón. Erre kipenderült a szomszéd, először üvöltözött, majd ököllel a lányom arcába ütött, illetve a fejére. Felrepedt a szája, egy foga meglazult, 3 púp van a fején. Természetesen mindezt a kis unokám előtt. Elmentünk a rendőrségre feljelentést tenni. Elküldtek látleletre, hogy ha 8 napon belüli a sérülés menjünk vissza, ha nem forduljunk bírósághoz. Bementünk látleletre a
kórházba, ahová küldtek, onnan elirányítottak egy
másik kórházba. 4-5 órás várakozás után megvizsgálták a lányom. A sérülései 8 napon belül gyógyulnak. Az orvos azt mondta a fogának legalább ki kellett volna esnie. Azt ajánlotta, hogy úgy intézze el a dolgot, hogy ő is megveri a csajt, csak arra vigyázzon, hogy 8 napon belüli sérüléseket okozzon.Szerinte nincs mit tenni, jogilag nem tehetünk semmit. Pedagógus vagyok. A szomszéd lány kiabálásai alapján már eddig is az volt a véleményem, hogy labilis. Féltem a kicsi gyereket. Mi lesz, ha legközelebb dühében őt üti meg? Azt sem szerencsés, hogy ezt látja és hallja a gyerek. Tényleg nem tehetünk semmit? Szabadon sértegethetnek, üthetnek anélkül, hogy bárki a védelmünkre kelne? Nekünk kell elköltözni? Azt ugyanis nem lehet garantálni, hogy a gyerek nem beszél hangosabban, vagy a kutya ne nyikkanjon meg. (Naponta legfeljebb 2-3 alkalommal megyünk ki a lakásból)

gabriella7 # 2014.01.31. 10:20

Szeretném megtudni, hogy osztott telek esetén, ha az egyik eladásra kerül, van-e elővásárlási joga a másik félnek?
A telekmegosztásra még azelőtt került sor, hogy az én tulajdonomba került volna az ingatlan.
Köszönet minden információért.

Sherlock # 2014.01.31. 08:31

Annyiban vagy eltévedve, hogy az orvosi kezelések jellemzően gondossági kötelmek, vagyis arra vállalnak kötelezettséget, hogy törekednek egy adott eredmény elérésére, de garantálni nem tudják, mert rajtuk kívülálló okok is befolyásolják az eredményt. Ezért szakkérdés, hogy hibáztak-e.

FDToth # 2014.01.30. 21:21

nem adták írásban, de nem lesz ez probléma, felvetem nekik legközelebb. köszönöm a tanácsot!

még annyit: szerződésnek minősül egy 'kezeléis terv' vagy egy olyan dokumentum, amely tartalmazza a részleteket és mindkét fél által alá van írva?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.30. 18:42

Esetleg nem vagyoni kártérítés, árleszállítás. De alapvetően szakértői kérdés.

Ez nem lényeges, ezt a fogászat elismeri,
Írásba adták?

FDToth # 2014.01.30. 18:40

Közelebbről? Ez nem lényeges, ezt a fogászat elismeri, nem probléma. Rosszul mérték fel az alapállapotot és sajnos többször, hosszú ideig nemt udtak az adott problémával érdemben mit kezdeni (pl. Rosszul rögzített ív, ami csúszkált, és ennek megakadályozására nem tudtak megkldást találni, vagy többször letört a fogakon levő elem, amit ragasztani az utánrendelés miatt napok múlva tudtak, stb.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.30. 17:56

A fogászat hibájából történik a késedelem
Közelebbről?

FDToth # 2014.01.30. 17:43

Tisztelt Fórumozók,

Fogásztai kezelésre járok, lassan 6 éve. A fogszabályzás részét 2011 szeptemberében kezdték el. A fogászat által adott Kezelési tervet aláírtam, melyben a kezelési idő 2-2,5 év. Az már biztos, hogy ezt nem tudják tartani, leghamarabb nyár elején szedik le a fix készüléket (túlhordás minimum 3 hónap). Elleőrzésekre 6 hetente kerül sor, melynek természetesen díjja van.
Kérdésem: egy kezelési terv szerződésnek számit-e? Ha igen, akkor az ebben meghatározott kezelési idő túlllépése esetén, köteles-e a fogászat terítésmentesen a szolgáltatást nyújtani addig, míg a kezelés ezen része be nem fejeződik? (A fogászat hibájából történik a késedelem, nem a páciens hanyagsága miatt)

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

FDToth

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.29. 09:13

van lehetőség arra, hogy ugyanabban az ügyben később -teljesen újként, ismét csatolva mindent- be lehet nyújtani keresetlevelet?
Persze. Hacsak nincs a benyújtásnak jogvesztő határideje, amely már elmúlt.

Sherlock # 2014.01.29. 09:08

Igen.

zotyka81,

ha végrehajtó kért letiltást, akkor legalább egy fizetési meghagyásnak vagy egy pernek lennie kellett, addig lehetett volna valamit érdemben tenni. Esetleg az önkormányzatotoknak lehet olyan adósságrendező programja ami nyújthat kis segítséget.

Szabó Sándor-Szeged # 2014.01.29. 01:53

Tisztelt Fórumozók!

Abban az esetben, ha a bíróság a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül elutasítja és az eljárást megszünteti, akkor van lehetőség arra, hogy ugyanabban az ügyben később -teljesen újként, ismét csatolva mindent- be lehet nyújtani keresetlevelet? (Az elutasítás a hiányosság miatt történt.)

Köszönöm a választ.
Szabó Sándor

zotyka81 # 2014.01.28. 20:42

Tisztelt Fórumozók!
Tanácstalan vagyok egy 2004-es OTP-s kölcsön végett adóságom van erősen vitatott az összeg az össz tartozás az első követelések szerint 2* 300.000 forint volt.
Azután ez fél véven belül közel 3.000.000 ra nőtt az OTP FAKTORING szerint. Mivel a tartozást nem ismertem el mert bár írásban és szóban is kértem a hitelszerződés 1 példányát és hogy vezessék le hogyan lehet ekkora adóságom. Ezt több mint egy éven keresztül nem kaptam meg. Időközben egy végrehajtó a munkahelyemre küldte a letiltási megbízást és elkezdték vonni a fizetésem nagy részét. időközben jött 2 levél melyben közölték hogy mivel fizetek 2*300.000 forintot fognak levonni összesen . Rettentő nehéz helyzetben vagyok immár egy éve tiltják a fizetésem. Ráadásul van egy ingatlanfedezetes jelzálog hitelem amit fizetek. A munkabérem 120.000 forint ebből jó esetben 60.000-kapok kézhez a többit viszi az otp ráadásul 3 külön címszó alatt van a levonás a bérpapíromon a levonás után 60.000- marad 2000 forintal több mint a jelzálog törlesztésem. Minden spórolt pénzem elment már a megélhetésre és tehetetlennek érzem magam. egy éve vannak a levonások és mai napon lekértem a khr listát és azon szintén majdnem 3.000.000 forint szerepel mint OTP tartozás. ha valaki tud tanácsot adni mit tehetek kérem segítsen a tanácsával.

aequumF1 # 2014.01.28. 13:38

Tisztelt Fórumozók, Szakértők!

Végrehajtói elektronikus ingóárverés során a hirdetményen a következők(gépkocsi árverés)kerültek feltüntetésre: típus, évjárat.
Telefonos érdeklődés során a tájékoztatás a következő: a gk-val minden rendben, teljes vételárfizetés, jkv. írás, aláírás után elvihető.
Árverést követően közli a végrehajtó, hogy az autó nem járóképes, vagyis üzemképtelen, csak szállítójárművel mozdítható.
Helyesen járt el a végrehajtó, netán benyújtható intézkedésével szemben végrehajtási kifogás?

Segítő válaszukat megköszönöm.

ObudaFan # 2014.01.28. 10:40

Relevánsnak releváns, azt pedig a bíróság majd értékeli, ha az derül ki, hogy haragban vagytok. Ettől függetlenül az ellentmondásmentes és az egyéb bizonyított tényekkel is összhangban álló vallomást így is el lehet fogadni, az ellentmondásosat meg nem.

Erton # 2014.01.27. 19:40

Tisztelt Mindenki!

Érdeklődni szeretnék,hogy közlekedési szabálysértés miatt tárgyalás tartását kértem,mert NEM KÖVETTEM el,azt,amit rám akarnak "kenni" a rendőrök,akikkel PERBEN-HARAGBAN ÁLL ÉVEK ÓTA AZ EGÉSZ CSALÁDUNK./ránk vannak szállva,szinte minden piti dologért meg akarnak büntetni,mert több autót is használunk,mind tökéletes állapotú,iratai rendben vannak,ahogyan a műszaki állapotuk is.../
Most "második körben" a bíró beidézi a zsarukat is,mivel én fotóval igazoltam,hogy amit állítanak,nem úgy történt./ezt a rendősrség NEM FOGADTA EL A FELLEBBEZÉSBEN BIZONYÍTÉKKÉNT!/Az lenne a kérdésem,hogy RELEVÁNS-e egy olyan rendőr állítása/vallomása az ügyben,akivel évek óta perben-haragban vagyunk?Ugyanis semmi más bizonyítási indítvány nincs a rendőrségnek,mint eme 2 "díszpéldány" nem túl hiteles vallomása.Már Ügyészségi feljelentéseket is tettünk,több esetben ellenük,volt,amelyet eltussoltak!A törvény előírja,hogy a rendőrség,ügyészség,bíróság,egyéb hatóság MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓAN TÖRTÉNŐ BIZONYÍTÁSÁT,mind szab.sértés,mind bűncselekmény esetén.Engem NEM TERHEL/NE BIZONYÍTÁS,ennek ellenére védekezésemben bemutattam a helyszínen,telefonnal készített fotót!A szabs. tv. szerint NINCS NAGYOBB SÚLYA EGYIK BIZONYÍTÁSI ESZKÖZNEK SEM!Holott a rendőrség a Jegyzőkönyvre hivatkozik,mint nagyobb "horderejű" bizonyíték,ám azt a 2 rendőrön kívül SEMMILYEN rendőrségi vezető/parancsnok NEM ÍRTA ALÁ!/pedig a neve oda volt gépelve,és kipontozva az aláírás helye!Ennyit a "feddhetetlen" rendőrségről...
Kérem,aki konkrét jogi választ tud adni,segítsen!Lehetőleg ügyvéd,vagy más jogi szakember,mert 10.-e körül tárgyalás lesz.
Köszönettel: Sz.


Tisztelt Mindenki!
Érdekl?dni szeretnék,házat akarunk eladni,létezik használt ingatlanra szocpol?Esetleg valami más támogatás,amit a vev? igénybe ve

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.27. 18:31

Hogy adja el, ha visszatartottad a bérleményben? Hogyan adja oda a vevőnek?

Magdus40 # 2014.01.27. 16:14

jelezte, hogy ő el
szándékozik adni

monalisa1 # 2014.01.27. 14:50

Alex1125

A helyi önkormányzat honlapján minden infot megtalálsz a segélyezéssel kapcsolatban, a szükséges űrlapok letölthetők.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.27. 13:26

Hogy veszi birtokba a vevő az ingókat?

Magdus40 # 2014.01.27. 12:49

Tisztelt Fórum!

Az ingatlan bérbeadóját a Ptk. 429. § (1) bekezdése alapján a hátralékos bér és járuléka erejéig a bérlőnek a bérlemény területén levő vagyontárgyain zálogjog illeti meg. E rendelkezés alapján a bérbeadó írásban felszólította a bérlőt, hogy a bérleti szerződés alapján a bérlő által bevitt és a tulajdonát képező ingóságokon a bérlő díjtartozása fejében zálogjogot kíván érvényesíteni és kérte, hogy az ingóságok elszállításától tartózkodjon.(a nem fizetés miatt a bérleti szerződés megszüntetésére került sor)

A bérlő jelezte a bérbeadónak, hogy el kívánja adni ezeket az ingóságokat, amelyeken a bérbeadó zálogjogot kíván érvényesíteni.
Az a kérdésem, hogy van-e joga arra a bérlőnek, hogy elidegenítse ezeket az ingóságokat, illetve ha igen, a bérbeadónak van-e beleszólása arra, hogy milyen eladási áron adja el a bérlő?(hogy ne áron alul értékesítse)

Köszönettel: R. Magdolna

Alex1125 # 2014.01.22. 10:14

Tisztelt Fórumozók,hozzászólók!

Egy olyan kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni,hogy szeretném igénybe venni a helyi Önkormányzat ( Érd ) lehetséges segélyeit!
Egyedül nevelem a kisfiamat és a havi jövedelmem 35.000 ft. ,így nem éri el a havi egy főre eső létminimumot!
Amit kapok az Önkormányzattól az Aktívkorúak Ellátása 22.000 ft. + a családi pótlékom 13.700 ft.
Most jutott tudomásomra,hogy 2014.Januárjától létezik olyan az Önkormányzatoknál,hogy - Önkormányzati Segély!
Illetve,hogy létezik olyan,hogy - Házastársi pótlék
- Rendszeres Szociális
Segély
Ha valaki tudna érdemben segíteni azt megköszönném!

Tisztelettel
Márti

1ügyfél # 2014.01.22. 07:26

Fellebbezés részletes indokolását előterjeszteni, benyújtani.