Jogi tanács kérése


öcsi62 # 2012.09.12. 08:36

SZÓVAL, SEMMIT SEM TEHETEK MINTHOGY NÉZZEM MIKÉNT MEGYÜNK TÖNKRE

ObudaFan # 2012.09.12. 08:10

Arra nem tudod kényszeríteni a testvéredet, hogy a saját háztartásába befogadja. De szülőtartást kérhet az édesanyád tőle, ha rászorul.

öcsi62 # 2012.09.12. 07:55

Adna valaki nekem tanácsot mit tehetek? Előre is köszi...
A problémám a következő!
50 éves elvált férfi, és jelenleg, munka nélküli vagyok az ország keleti részéből, magam segítem, idős, 86 éves ápolom anyám. Ketten vagyunk a gyerekei, a másik gyereke Nő, és Pesten él a férjével, mindketten nyugdíjasok már.
Következő képp szeretném tisztán látni azt, hogy mit tehetnék, hogy anyám felkerülhessen ő hozzájuk a jó módú lányáékhoz, mivel én állást kapok nyugat dunántúlon, és anyám nem vihetem magammal oda. De ő makacs, és hallani sem akar erről hogy ő innen a lakásból elmenjen. Történetesen a lakás az én tulajdonom!!!!
A lánya nem akarja, hogy oda menjen hosszabb időre, nem is tartom velük a kapcsolatot, mivel évek (7 év)óta magunkra hagyott itt a keleti ország részben, bár jól tudván hogy én munkanélküli vagyok, és idős anyám miatt sem tehetek semmit olyan téren, hogy munkát vállalhassak! Anyám, nem hagyhatom magára max. páróra, mivel a vérnyomás ingadozása miatt is, könnyen el esik, sérülést okozhat magának evvel, a másik hogy kerekes székes, azaz a mozgása korlátolt, rendszeres felügyelet alatt kell lennie.Mit tehetek hogy ez változzon? Beszélni nem lehet vele, mert egyik nap ezt mondja, másik nap vissza szívja! Köszönöm!!!!!!!!!

ObudaFan # 2012.09.11. 19:35

Neked is kell kapnod. A vh. ügyek a törvénykezési szünet alatt is kellene, hogy haladjanak.

Warior # 2012.09.11. 16:53

Nos anno írtam,hogy ha lesz valami akkor írok ! Nos eltelt 2 hónap és a mai napon volt itt egy végrehajtó, de sajnos én nem tudtam vele beszélni, a szüleimmel beszélt de elvitte a papírt,mondván,hogy elrontotta. Mikor megtudtam,hogy itt volt felhívtam őket és kérdeztem,hogy mi ez ? mivel anno írtam nekik levelet erre azt mondta hölgy,hogy ők rögtön be adták a bíróságnak a kifogást ! De nem találta a végzést, de én se kaptam arról semmit,hogy mit határozottak. felhívtam a bíróságot,de sajnos nem volt bent senki. Most személyesen fogom őket meg keresni. De ha anno be adták Július 9-én ,akkor azóta miért nem kaptam semmit? vagy a végrehajtó kapott határozatot? én meg nem? de ha én nem kaptam akkor nem tudtam rá reagálni ! szóval érdekes ez a helyzet ! De nem tudom,hogy az ítélkezési szünet meddig tartott. Vagy mi a teendő? választ előre is köszönöm !

lajcsó # 2012.08.07. 06:15

"Lehetőségem van-e arra, hogy bemenjek és közöljem "meggondoltam" magam és nem szeretném, ha a válást kimondanák? Igen. A keresettől az eljárás bármely szakaszában, az alperes hozzájárulása nélkül elállhatsz a keresettől.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.06. 20:37

Viszont aligha fogja emiatt elutasítani a keresetet.

ObudaFan # 2012.08.06. 09:40

Szerintem valamit félreértettél azzal az idézéssel kapcsolatban, de a lényeg az, hogy te magad is tehetsz természetesen perbeli nyilatkozatot, bár ezt a jogi képviselővel azért nem árt egyeztetni. Viszont a bíróság valóban tekintheti elkésettnek az indítványt.

Ané # 2012.08.05. 09:19

Tisztelt Címzet!
Számomra bonyolult kérdésre szeretnék választ keresni.Válás közepén vagyok, amit én kezdeményeztem. Megfogadtam egy ügyvédet, hogy képviselje érdekeim, mivel laikus vagyok ebben a témában. Volt már tárgyalás is, ahol a bírónő nem engedte az én hozzászólásom. Azzal zárul az utolsó tárgyalás, hogy adjuk le a beidézni kívánt tanúk nevét. Elkövettem azt a hibát, hogy nem erőszakoskodtam az ügyvédnél, hanem vártam, mik a további teendők. Mígnem a napokban jött a bíróságról egy idézési határozat, hogy mivel nem mutattunk be további feltáró tényeket és tanúkat, a bíróság ítélkezésre hív be anélkül, hogy az ügyvédem kérte volna a tanúm meghallgatását.
Lehetőségem van-e nekem jogi képviselőm nélkül a bíróságra bemennem, az én tanúm meghallgatását kérnem még a tárgyalás időpontja előtt?
Ha nem , lehetőségem van-e arra, hogy bemenjek és közöljem "meggondoltam" magam és nem szeretném, ha a válást kimondanák?
Válaszát előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.04. 10:34

Nem mindősül ez már zaklatásnak?Ő
Nem. Ez szánalmas civakodásnak minősül.

kfgabri # 2012.07.27. 10:23

nem lehet, hogy csak szimplán nem köt üzletet (ami manapság elég gyakori), ami az ügyfelek közt csőddel egyenértékű?
egyébként ilyenkor a portfolió-kezelés folyamatos, és a kvázi az állományt veszi meg a jogutód, de olyan nincs, hogy nincs jogutód.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.27. 10:20

Felszámolás lesz az, akkor pedig felmondhatja a felszámoló a szerződéseket. Bár lehet, hogy pénzintézetekre van speciális szabály.

kfgabri # 2012.07.27. 09:19

nem is emiatt mondták azt fel

Dr.Attika # 2012.07.27. 09:18

A csődeljárásra hivatkozva nem lehet jogszerűen felmondani a kölcsön szerzödést.

kfgabri # 2012.07.27. 09:01

nanana

  • esetleg nemfizetés miatt lettél felmondva?
Santhal # 2012.07.27. 08:36

Tisztelt Címzett!

A következő üggyel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni:

Hitelt vettem fel egy pénzügyi zrt.-től, tavaly év végén csődeljárás indult ellene, amiről csak az elmúlt hónapban szereztem tudomást és persze a kölcsönömet is felmondták. Az az összeg, amit megállapítottak,h tartozom vele, teljességgel lehetetlen, nem értek vele egyet.
Annak idején közjegyzői okiratban lett a szerződés megkötve.Az évek alatt pedig nem adtak megfelelő tájékoztatásokat,nem kaptam értesítőket,részletező kivonatokat még év végén sem.
Vitatni szeretném azt az összeget, amit még fennmaradóként megállapítottak.

Mit tehetek ebben az esetben?

A választ előre is köszönöm!

m.21 # 2012.07.26. 08:12

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.25. 15:00

Nem szerepelsz a nyilvántartásban. Már abban, amelyről aze erkölcsön szól. (Büntetett előélet hátrányos jogkövetkezményeinek hatálya alatt állók)

m.21 # 2012.07.25. 13:15

Az előzőből kimaradt,hogy hogyan töltöm ki az erölcsi bizonyitványt? x-ahhoz hogy nyilvántartásban szerepelek,de nem tiltottak el közügyektől és foglalkozásól. Ha ezt be X-elem akkor automatikusan beleirják? Köszönöm!!

m.21 # 2012.07.25. 13:11

Üdvözlet!
Lenne egy hatalmas kérdésem. Oktatás szakterületen tanultam,itt szeretnék elhelyezkedni. Most erkölcsi bizonyítványt kérnek.Mivel októberben próbára bocsátást kaptam a bírótól,1 évre-az lenne a kérdésem- hogy az erkölcsi bizonyítványt kaphatok -e benne lesz hogy nyilvántartásba vettek a rendőrségen (ujjlenyomat fénykép),esetleg a próbára bocsátás, vagy mit fogok benne látni?
Előre is köszönöm a válaszokat.

kfgabri # 2012.07.25. 11:05

esjé, ágy-asztal-pénztárca, ha vót szex-kaja-pénz, ha nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.25. 10:54

Senki nem szereti a rossz hírt közölni.

csucsuska # 2012.07.25. 10:36

:-( senki sem ír?

esjé # 2012.07.24. 17:14

Sziasztok!

a következőben szeretném kérni a segítségeteket. Házasságot kötöttem, ezidő alatt a férjem vett fel saját nevére autóhitelt (bank plus zrt). a szerződésen kezesként sem, sem sehogy nem szerepelek,nem irtam alá semmilyen papirt, kocsi uzembentartója se voltam. elváltunk 2009ben,kocsi nála maradt értelemszeruen.válási papiron nem szerepel egyetlen egy ingo v bármilyen tárgy is hogy ki kinél mi maradt, igy az auto sem.kaptam egy levelet birosági végrehajtotol a mai napon, hogy mind másodrendu kötelezett, kamatokkal mindennel együtt majd három millio forintot kell visszafizetnem, jövedelemletiltás folyamatban.
A kérdésem az lenne hogyan és miként lehet hivatalosan elintéznem nagyon surgosen, hogy ezt az eljárást fuggesszék fel ellenem, szüntessék meg, egy forintot nem szeretnék fizetni vm olyanért ami soha nem volt az enyém, nem használtam.
Segítségeket elöre is nagyon szépen köszönöm!

csucsuska # 2012.07.24. 14:11

kedves fórumozók,

egy hónapja volt itt egy sztori, ismerősöm írta le, ez annak az eredménye. "a férfit összeházasították egy nővel, annak ellenére, hogy nem voltak meg a belátási képességei..."

szóval kiderült, hogy súlyos betegségei miatt (igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény alapján, erről okirat is készült) halála előtt gondnokság alá kellett volna kerülnie, de azelőtt már min.1 évvel. ennek ellenére összeadta őket egy anyakönyvvezető a férfi saját otthonában pár nappal előtte. a zárójelentés, melyet leadott a jegyzőnek, mellyel mentesült a 30 napos felmentés alól (házasságkötés), már utalt a férfi dezorientáltságára, ennek ellenére összeházasították őket. a nő nem szólt a férfi gyermekeinek, hogy édesapjuk elhunyt, kihasználva a házasságkötést elhamvasztatta, majd hazavitte a férfi lakásába és ott él a házban, mint aki jól végezte dolgát és minden szemétnek (senki nem tudja miért?) elmondja a gyerekeket. végrendelet nem készült, a férfi saját bankszámláját lenullázta, nem volt kedvezményezettnek megjelölve, sem meghatalmazva (kb.500eFt-ot). kiderült az is, hogy korábban, amikor a férfit bevitte a mentő kórházba 01/20-án és 01/26-án hazament, a nő egészen 03/09-ig nem ment le neki gyógyszert felíratni, nem szólt a háziorvosnak, hogy jöjjön ki ellenőrizni. a zárójelentést sem adta le a háziorvosnak, pedig azon "szoros orvosi ellenőrzés és ellátás indokolt" van feltüntetve. ki lett számolva a gyógyszeradag, amelyet korábban felírtak neki, az már a kórházba menetel előtt elfogyott. a kórházban felírtakat pedig nem váltotta ki senki a részére. telefon a lakásban nem volt, a férfi nem tudott már felkelni az ágyból, szóval azt csinált vele, amit akart. minden nap otthon hagyta, elment dolgozni.

Kérdésem, hogy mi az a max. elérhető egy perben, amit ennyi infóból is megnyerhetőnek véltek? felelősségre lehet vonni bárkit is??